GAZİANTEP’TE GEBELİK OKULU AÇILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAZİANTEP’TE GEBELİK OKULU AÇILDI
Abone ol
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri ile Gaziantep’te “Gebelik Okulu” açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri ile Gaziantep’te “Gebelik Okulu” açıldı. 

Anne ve bebeklerin sağlık hizmetleri açısından risk altında bulunduğu ve öncelik tanınması gereken iki önemli grubu oluşturduğu ve özellikle hizmet almaları gerektiği fikriyle hayata geçirilen proje için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Anne ve bebek ölümlerinin son bulması, anne adaylarının sağlıklı bir gebelik süresince gerekli eğitimleri alması için hayata geçirilen “Gebelik Okulu Projesi” kapsamında anne-bebek sağlığı dikkate alınarak sağlıklı bir gebelik ve sonrası hakkında anne adaylarına gereken eğitimler veriliyor. 

EĞİTİMLERİN SONUNDA SERTİFİKA VERİLECEK

Eğitimlerde, gebe ve sağlık personelinin iletişimi, üreme organları ve gebeliğin oluşumu, gebelikte annede meydana gelen fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, günlük yaşam,  beslenme ve  nutrisyonel  destek, gebelik izlemleri, rutin yapılan tetkikler ve bağışıklama, gebelikte sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, gebelikte tehlike belirtileri ve yapılması gerekenler, doğum süreci, doğum ağrısı ile baş etmede ilaçsız yöntemler, doğum sonu dönem ve özellikleri,yeni doğan bakımı ve doğum sonrası gebelikten korunma konuları anlatılıyor. 

Tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve sonrası dönemle ilgili bilgi sahibi olmaları, normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve bilinçli doğum yapmaları konularında bilgi ve beceri kazanmasını hedefleyen projenin sonunda eğitimini tamamlayanlara sertifika ve çeşitli hediyeler verilecek.

Öte yandan bağlı bulundukları Aile Sağlığı Merkezleri’nden Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği araçlarla alınan anne adaylarına ayrıca sağlıkları da dikkate alınarak yemekler hazırlanıyor. 

Programa katılmak isteyenler (342) 220 05 05/1156 telefonu arayarak bilgi alabilirler. Ayrıca,  Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Aile Sağlığı Merkezi’ne başvuruda bulunabilirler. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ak Parti eski milletvekili FETÖ'den gözaltındaÖnceki Haber

Ak Parti eski milletvekili FETÖ'den göza...

Gaziantep’te Sosyal Entegrasyonun Sırrı: Şahinbey BelediyesiSonraki Haber

Gaziantep’te Sosyal Entegrasyonun Sırrı:...

Yorum Yazın

Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Ekmek Fiyatları Yükseldi: Zam Sofraya Yansıdı
Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat
Gaziantep’i Yasa Boğan Kayıp: Ragıp Güzelbey Vefat Etti
Gaziantep'te Korkunç Çarpışma: Servis Aracı Şarampole Devrildi, Yaralılar Hastanelere Kaldırıldı
Tahmazoğlu kurbanlık fiyatlarını açıkladı