GAZİANTEP 'DOĞU GÖREVİ' KAPSAMINA ALINDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAZİANTEP 'DOĞU GÖREVİ' KAPSAMINA ALINDI
Abone ol
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Gaziantep’te 895 okul ve kurumun zorunlu eğitim (Doğu görevi) kapsamına alındığını açıkladı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Gaziantep’te 895 okul ve kurumun zorunlu eğitim (Doğu görevi) kapsamına alındığını açıkladı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ayın Yüksek Performanslı Okulu Projesi (AYPOP) kapsamında ödül töreni düzenlendi. Törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Kaymakamlar, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul müdürleri katıldı. 

ÖĞRETMENLER ARTIK ZORUNLU HİZMETLERİNİ GAZİANTEP’TE YAPACAK

Ayın Yüksek Performanslı Okulu Projesi (AYPOP) ödül töreninde konuşan Vali Ali Yerlikaya, öğretmenlerin topluma ayna tutan bir münevver olduğunu ve kutsal bir meslek icra ettiklerini dile getirdi. Gaziantep’in eğitim öğretiminde okul yöneticilerine büyük görevler düştüğünü ifade eden Yerlikaya,  Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte koordineleri bir şekilde çalışarak eğitimde başarıyı artırıcı projeler geliştirdiklerini, bu projelerinde Gaziantep’te başarıyı artırdığını kaydetti. Bir önceki yıl ile bu yılın TEOG sonuçları karşılaştırıldığında geçen yıla göre başarı oranın büyük ölçüde arttığını belirten Yerlikaya, başarılı okul müdürlerine teşekkür ederek eğitimde başarıyı artırıcı çalışmalar yapan okul müdürlerinin de ödüllendirileceğini dile getirdi. Zorunlu hizmet kapsamına alınan 895 okul ile öğretmenlerin Gaziantep’ten ayrılmayarak zorunlu hizmetlerini yapacağını ve bu durumun öğrenciler açısından büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan Vali Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanlığı ve bu konuda geldiği günden beri büyük gayret gösteren İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz’a teşekkür etti. 

TEOG SINAVINDA BAŞARILI SONUÇLAR ALDIK

Ayın Yüksek Performanslı Okulu Projesi (AYPOP) ödül töreni açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, “Değerli okul yöneticilerimiz; eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında okulların ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Gelecek, eğitimle biçimlenmiş ve yine eğitim ile biçimlenecektir. Bu nedenle eğitimi her şeyin önünde tutuyoruz. 594 bin öğrenci ve 25 bine yakın personelimiz ile birlikte büyük bir camiayız. Bütün gayretimiz ise Gazi şehrimizin eğitimde istenilen başarıyı yakalaması. 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı birinci dönemine tüm öğrencilerimizle öğretmenlerimizle belirlenmiş hedeflere ulaşmak amacı ile başladık. Öğrencilerimizin kazanımlara ulaşması amacı ile bizler Sayın Valimizin önderliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başarıyı artırıcı bazı çalışmalar yaptık, projeler ürettik, sizler de okullarda bu projelerin uygulayıcısı oldunuz bunun için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Bu çabalarımızın karşılıksız kalmayacağına inanıyorum. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının birinci kanaat dönemini sağlıklı bir şekilde bitirdik. Sportif ve kültürel alanlarda çeşitli başarılar elde ettik. En önemlisi ise TEOG sınavında başarılı sonuçlar aldık. Bu güzel haberi sizinle paylaşmak istiyorum. Bu başarının mimarı sizlersiniz. Ayrıca öğretmen ve velilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Gaziantep Eğitim Çalıştay’ında yapmayı kararlaştırdığımız bir diğer çalışma ise, kısaca AYPOP olarak bilinen Ayın Yüksek Performanslı Okulu Projesiydi. Bu toplantımızda değerlendirme sonucunda ödüle layık görülen okullarımıza ödülleri de takdim edilecek” dedi.

895 OKUL VE KURUM DOĞU GÖREVİ KAPSAMINDA

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Gaziantep’te 895 okul ve kurumun zorunlu eğitim (Doğu görevi) kapsamına alındığı müjdesini verdi. Yanmaz, “Sizlerle paylaşmak istediğim bir diğer konu ise, ilimiz genelinde geçen yıl 8 Mayıs’ta 632 okulumuzun zorunlu kapsamına almıştık. Bu yıl da 2016 Ocak ayı itibariyle toplamda 1068 resmi kurumumuzdan 895 okul ve kurumumuz zorunlu eğitim(Doğu görevi) kapsamına aldık. Başta bakanlığımız olmak üzere emeği geçen tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Görev yapan ve yapacak öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

YILLIK ÖDENEK MİKTARI MEBBİS EKRANLARINDA GÖRÜLEBİLECEK

İl Milli Eğitim Müdürü Yanmaz ayrıca, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okul müdürlerinin, kendileri için Bakanlıkça hesaplanan yıllık ödenek miktarının MEBBİS ekranlarında görebileceklerini söyledi. Yanmaz, Bakanlıkça hesaplanan miktarların il ve ilçe müdürlükleri tarafından gerekçe yazılmak kaydıyla artırılıp azaltılabileceklerini ve İl, ilçe onayından sonra okul müdürlüklerinin yıllık bütçeyi ekranda görebileceklerinin müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından Ayın Yüksek Performanslı Okulu Projesi kapsamında dereceye giren okullara ödülleri Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz tarafından takdim edildi.

AYIN YÜKSEK PERFORMANSLI OKULU PROJESİ (AYPOP) İL BİRİNCİLERİ

Şehitkamil Zeynep Gençten Anaokulu

Şehitkamil Hasan Katıkçı İlkokulu

Oğuzeli YİBO

Şehitkamil Vehbi Dinçerler Fen Lisesi

Nizip Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ayın Yüksek Performanslı Okulu Projesi (AYPOP) İlçe birincileri

Nurdağı Gıda A.Ş. Anaokulu

Şahinbey Piri Reis Anaokulu

Nizip Dr. Nilüfer Özyurt Anaokulu

Araban Anaokulu

Nizip Hatice Seyit Çeker İlkokulu

Şahinbey Şehit Adem Yavuz İlkokulu

Oğuzeli Dokuzyol ilkokulu

Nurdağı 75. Yıl İlkokulu

Islahiye Cumhuriyet İlkokulu

Şahinbey Nurel Enver Taner Ortaokulu

Yavuzeli Hacı Sait Korkmaz Ortaokulu

Şehitkamil MünifPaşa Ortaokulu

Nurdağı Nurten Öztürk Ortaokulu

Şahinbey TOBB Fen Lisesi

Islahiye OPET Anadolu Lisesi

Nizip Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi

Islahiye Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi

Şehitkamil Avukat Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Oğuzeli Çok Programlı Anadolu Lisesi

Şahinbey Gaziantep Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kilis Sınırında IŞİD İle Muhaliflerin Çatışması SürüyorÖnceki Haber

Kilis Sınırında IŞİD İle Muhaliflerin Ça...

BAŞKAN TOPRAK’TAN HAKEMLERE SİTEMSonraki Haber

BAŞKAN TOPRAK’TAN HAKEMLERE SİTEM

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı