GASKİ’den su borcu olanlara müjde! Bu fırsat kaçmaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GASKİ’den su borcu olanlara müjde! Bu fırsat kaçmaz
Abone ol
Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, kuruma borcu olan abonelerin borçlarını bir an önce yapılandırmalarını istedi.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, kuruma borcu olan abonelerin borçlarını bir an önce yapılandırmalarını istedi.

Sönmezler, kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı yasa kapsamında kuruma borcu bulunanlara geriye dönük borçlarının yeniden yapılandırılmasına imkân sağlandığını belirtti.

Borçların gecikme cezası ve gecikme zammının silinerek Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) oranında yeniden hesaplanacağını aktaran Sönmezler, "Yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçlular en geç 31 Ekim 2016 mesai saati bitimine kadar başvuruda bulunmak zorunda” dedi. 

Yapılandırılan borçların peşin veya taksitli olarak da ödenmesinin mümkün olduğunu ifade eden Sönmezler, taksitlerin 6, 9, 12 veya 18 olarak belirlenebileceğini vurguladı.

Bir takvim yılı içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hükümlerinin bozulacağını dile getiren Sönmezler, şunları kaydetti:

“Kredi kartına taksit yapılamamaktadır, ancak borçlar yapılandırıldıktan sonra peşin ödeme veya taksit ödemeleri kredi kartı ile yapılabilecektir. Borcu nedeniyle hakkında icra takibi başlatılmış olup menkul veya gayrimenkul mallarına haciz konulmuş olanların, yapılandırmaya başvurarak borçlarını taksitlendirmeleri halinde konulmuş olan hacizler derhal kaldırılmayacaktır. Haczin tamamen kaldırılması borç tamamen ödendiğinde mümkün olacaktır.”

Sönmezler, yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçlulardan kanundaki diğer şartların yanı sıra dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yoluna başvurmamaları şartı aranacağını, aksi halde yapılandırma başvurularının kabul edilmeyeceğini belirtti.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin başvuru süresi içerisinde GASKİ hizmet binası birinci katta bulunan Halkla İlişkiler birimine müracaat etmeleri gerektiğine dikkati çeken Sönmezler, “Herhangi bir ayrım yapılmaksızın yapılandırmaya dahil olabilecek su ve atıksu borcu olan herkes bu yasadan yararlanma hakkında sahiptir. Nüfus cüzdanı, abone numarası veya bunu gösteren su faturası, abonelik yok ise borcun sebebini gösteren tutanakla birlikte müracaat edilebilir. İlçelerde ikamet edenlerin ise ilçe merkezlerinde bulunan GASKİ hizmet binalarında peşin ödeme veya taksitlendirme imkânları bulunmaktadır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GGC’nin çağrısına Gaziantep milletvekillerinden tam destek geldiÖnceki Haber

GGC’nin çağrısına Gaziantep milletvekill...

Şahinbey BayramSonraki Haber

Şahinbey Bayram

Yorum Yazın

Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Ekmek Fiyatları Yükseldi: Zam Sofraya Yansıdı
Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat