'Evlilik Okulu'na Katıldılar Çamaşır Makinesini Aldılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Evlilik Okulu'na Katıldılar Çamaşır Makinesini Aldılar
Abone ol
Şahinbey Belediyesi’nin patentli projesi olan ve 6 yıldır devam eden “Evlilik Okulu’na” katılarak başarıyla tamamlayan çiftler için sertifika ve ödül töreni düzenledi.

Şahinbey Belediyesi, insan odaklı çalışmalarına devam ediyor. Şahinbey Belediyesi, 2009 yılında başlattığı ‘Evlilik Okulu’ projesi kapsamında bugüne kadar 7 bin 50 kişiye kurs verdi. Evlilik Okulu’na katılarak hiç aksatmadan başarıyla tamamlayan 150 çifte dün akşam yapılan törenle sertifika verilirken, yeni çiftlere çamaşır makinesi hediye edildi.

Şahinbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve kursiyerler katıldı. Sertifika töreni öncesinde Çeled Uşaklar tiyatro grubu tarafından sergilenen  ‘Evleniyk Tama Yorum’ isimli skeç izleyenlerden büyük alkış topladı.

MİLLETVEKİLİ KOÇER: “ŞAHİNBEY’İN PROJELERİ BÜTÜN TOPLUMA HİTAP EDİYOR”

Törende konuşan Milletvekili Koçer, Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı projelerle toplumun her kesimine hitap ettiğini söyledi. Bu tür projelerden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Koçer, “Bir yandan gençlere çocuklara, gençlik merkezleriyle, sosyal tesislerle diğer yandan parklarla halkımızın başka kesimlerine, kentsel dönüşümle yine halkımızın başka kesimlerine hitap eden sadece belediyecilik hizmeti yapmayan, toplumu eğiterek ayrı bir görev üstlenen Şahinbey Belediyesini tebrik ediyorum. Her zaman yeni bir projeyle karşılaşıyoruz, inşallah bunların devamını diliyorum. Daha yenilikçi projelerin de devam etmesini diliyorum. Özellikle gençlere yönelik, toplumun eğitimine yönelik projeler, bizim için vazgeçilmez projeler. Eğitim hayatın her alanında çok önemli. Evlilik Okulu da bu anlamda sağlıklı çocuk yetiştirme, bireylerin sağlığı ve toplum sağlığı açısından çok önemli. Ben burada emek veren sertifika alacak değerli kardeşlerimi kutluyorum, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

TAHMAZOĞLU: “EVLİLİK OKULU’NDA 7 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ EĞİTİM ALDI”

Başkan Tahmazoğlu da evlilik yapısının Türk toplumunun temelini oluşturduğunu söyledi. Huzurlu toplumun mutlu aile ve aile bireyleri ile ortaya çıktığını belirten Tahmazoğlu şöyle konuştu:

“Eğer gerçekten aile hayatınız düzenli ise eşler birbirine karşı gerçekten muhabbet içerisindeyse işte cennet hayatını bu dünyada yaşıyorsunuz. Allah muhafaza eşlerin birisi ya da her ikisi birbirlerine karşı sürekli anlaşmazlık içerisindeyse o zaman hiç cehenneme gitmeye gerek yok bu dünyadayken cehennem hayatını yaşıyorsunuz demektir. Evlilik hayatında sabır çok önemlidir. Eşlerin birbirlerinin hatalarına katlanmaları gerekir. Evlilik okulu eğitimlerine 2009 yılının Kasım ayında başladık. Göreve başladığımızda hayata geçirdiğimiz ilk projelerden birisi. 7 binin üzerinde kişiyle bu okulumuzda eğitim verdik. Eğer biz bu Evlilik Okulu’yla bir çiftin bile boşanmasını engelleyebilirsek bu çok büyük bir başarı. 12 saatlik eğitim sonrası çiftlerimize sertifika veriyoruz. İlk defa evlenecek çiftlerimize de çamaşır makinesi hediye ediyoruz. Burada yaklaşık 150 çiftimiz bu çamaşır makinesinden alacak. Ben bütün çiftlerimize mutluluklar diliyor, yeni evlenecek çiftlerimize çamaşır makineleri hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Konuşmaların ardından Başkan Tahmazoğlu, nikah için gün alan bir çiftin nikah akdini gerçekleştirdi. İşitme engelli olan damada salonda hazır bekleyen işaret dili eğitmeni yardım etti. Nikah işlemi sonrasında yeni çift alkışlarla salondan çıktı. Tören protokol üyelerinin Evlilik Okulu’ndan mezun olanlara sertifika vermesiyle devam etti. Törende yeni evlenecek 150 çiftede çamaşır makinesi hediye edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Eğitimi VerdiÖnceki Haber

Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Eğitimi Ve...

Artık YouTube'tan Parayla Müzik Dinleyeceksiniz!Sonraki Haber

Artık YouTube'tan Parayla Müzik Dinleyec...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı