En çevreci projeler TEKNOFEST 2022’de yarışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
En çevreci projeler TEKNOFEST 2022’de yarışıyor
Abone ol
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması”na başvuran 8 bin 778 takımdan finale kalan 85 takım finalde yarışıyor.

SANKO Holding tarafından çevre temalı hazırlanan yarışmada, finale kalan 85 takım (255 öğrenci), projelerini Jüri önünde sunma heyecanını yaşıyor.

Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması ile toplumda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve enerji verimliliği kültürü oluşturulması, verimlilik ve çevre konularında farkındalığın artırılarak yenilikçi ve teknolojik fikirlerin geliştirilmesi hedefleniyor.

SANKO Holding, toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST’in bu yıl üçüncü kez ana paydaşları arasında yer alarak geleceğin teknolojilerini üretecek gençleri desteklemeyi sürdürüyor.

Yarışmanın amacı; endüstriyel işletmelerin uyguladığı enerji verimli ve çevre duyarlı uygulama projelerini ve teknolojileri ortaya çıkararak bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamak, genel anlamda endüstriyel alanda enerji verimliliğini artırmaktır.

Alanında uzman konuşmacılar, SANKO Holding’in ev sahipliğinde düzenlenen ve üç gün sürecek “Çevre ve İklim” konulu söyleşilerde öğrencilerle buluşacak. 

ÇEVRE VE ENERJİ TEKNOLOJİ YARIŞLARINA İLGİ ARTIYOR

SANKO Holding; 2020 yılında Gaziantep’te, 2021 yılında ise İstanbul’da düzenlenen TEKNOFEST’te Çevre ve Enerji Teknolojileri yarışmasının yürütücülüğünü üstlenmişti.

TEKNOFEST 2020’de düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri yarışmasına 1.468 takım projesiyle başvururken, TEKNOFEST 2021’de ise 2 bin 462 takım başvuruda bulundu.

TEKNOFEST Karadeniz kapsamında bu yıl Trabzon’da düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasına ilgi her geçen yıl artarken, başvuru yapan 8 bin 778 takımdan 85’i yapılan değerlendirmeler sonucunda finalde yarışma hakkı elde etti.

Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen Çevre ve Enerji Teknolojileri Final Yarışları 7 Ağustos Pazar günü tamamlanacak.

TEKNOFEST KARADENİZ SAMSUN’DA

TEKNOFEST 2022 kapsamında Trabzon’da; Çevre ve Enerji Teknolojileri, Uçan Araba, Ulaşımda Yapay Zeka, Sanayide Dijital Teknolojiler, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Helikopter Tasarımı ve Biyoteknoloji İnovasyon olmak üzere 7 alanda yarışlar düzenleniyor.

TEKNOFEST Karadeniz, 30 Ağustos– 4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleşecek festival ile final yapacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÖSYM'den KPSS açıklaması!.Önceki Haber

ÖSYM'den KPSS açıklaması!.

Çocuk Gastroenterolojisi Uzm. Dr. Meltem Gülşan Medical Point Gaziantep’teSonraki Haber

Çocuk Gastroenterolojisi Uzm. Dr. Meltem...

Yorum Yazın

GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti
TOBB Fen Lisesi zirveye çıkıyor
Quick Sigorta 9 yaşında 
Gaziantep'te Otomobilin Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Yaralandı