Düzbağ Projesi İle Su Giderleri Maliyeti Düşüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düzbağ Projesi İle Su Giderleri Maliyeti Düşüyor
Abone ol
GASKİ Genel Müdürlüğü ile DSİ Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Düzbağ İçmesuyu Projesinin” detayları yapılan toplantıda görüşüldü.

GASKİ Genel Müdürlüğü ile DSİ Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Düzbağ İçmesuyu Projesinin” detayları yapılan toplantıda görüşüldü.

Gaziantep’te gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı. Proje ortaklarının görüşlerini dinleyen Şahin, alınan mesafenin doğru ve yerinde olduğunu söyledi.

Projenin kendileri açısından en önemli projelerden birisi olduğunu ifade eden Şahin, projeye bakanlığın ve devletinde destek verdiğini kaydetti.

Gaziantep’te her geçen gün mülteci sayısının arttığını ve bu açıdan suya daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Başkan Şahin, maliyeti yüksek olan su girdilerinde maliyete daha düşük bir projeye çevirmek istediklerini kaydetti.

Halkın kendilerinden daha az maliyette su kullanma talebinin olduğuna vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ücretlendirme konusunda Türkiye’de 5’ci sırada bulunduklarını belirtti. 

2106 yılını yatırım yılı olarak gördüklerini ve bu açıdan Düzbağ projesinin de önemli bir yatırım olduğunu aktaran Şahin, burada teknik analizlerin ve riskin iyi yönetilmesi gerektiğini bildirdi.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ise, Gaziantep’in gelecekte 30–50 yılını düşünerek hareket ettiklerini ve Düzbağ projesi etrafından bir araya geldiklerini söyledi. Gaziantep’in suyunun Kahramanmaraş’tan çok yüksek elektrik maliyeti ile geldiğini ifade eden Sönmezler, “Biz bütçemizin yüzde 26’sini elektrik faturasına ödüyoruz. Geçen sene 86 milyon TL elektriğe maliyet ödedik” diye konuştu.

Düzbağ projesinde arazi çalışmalarının tamamlandığını ve güzergahının belirlendiğini aktaran Sönmezler, yüklenici firma ve DSİ yetkilileri ile detaylar üzerine bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.

DSİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Daire Başkanı Şadiye Yalçın da Düzbağ projesinin Türkiye’nin önemli projelerinden birisi olduğuna vurgu yaptı. Yalçın, proje üzerinde çalışma yapan yüklenici firmanın çalışmalarını ve sunumu üzerinde fikir yürüttüklerini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ŞAHİNBEYLİ SPORCU MİLLİ TAKIMDAÖnceki Haber

ŞAHİNBEYLİ SPORCU MİLLİ TAKIMDA

Bel Ağrısını İçin En İyi Çözüm Egzersiz Yapmak Sonraki Haber

Bel Ağrısını İçin En İyi Çözüm Egzersiz...

Yorum Yazın

Vücudun Hemen Her Bölgesindeki Hücreler, Kanser Hücrelerine Dönüşebilir
18 Mart Çanakkale Zaferi’nde Nizip’te Şehit ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı
Gaziantep'te 19 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Çanakkale Şehitleri Anıldı
GAÜN Hastanesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi
Gaziantep’ te Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılında Duygusal Anma Töreni
İl Başkanı Fedaioğlu’ndan Gazze’deki Katliama Sert Tepki
İl Başkanı Fedaioğlu, Gaziantep’i Karış Karış Geziyor
Nizip’te 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı Anıldı
NTB Başkanlarından 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Başkan Yılmaz’dan Memohaber’e özel açıklamalar
Yılmaz: Şehitkamil daha temiz olacak
MÜSİAD Gaziantep Şubesinden geleneksel iftar programı
Mehmet Sait Kirazoğlu’na Önemli Görev
Gaziantep protokolünden 18 Mart mesajı
Meriç: Şaibeli Sınavlarla Kadrolaşan FETÖ’nün Diplomaları İptal Edilmeli!
CHP Gaziantep’ten Üyelere Önseçim Çağrısı
GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ve saat ele geçirildi: 2 gözaltı