Dikkat çeken olay! Squid Game kartının Gaziantep'te ne işi var?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dikkat çeken olay! Squid Game kartının Gaziantep'te ne işi var?
Abone ol
Gaziantep Şehitkamil İlçesi anneler parkı etrafında bulunan binaların tamamına yakınının önünde SQUİD GAME dizisine ait sembollerin bulunduğu kağıtlar-kartlar ebeveynleri endişelendirmeye başladı.

Gaziantep’te de izlenme rekorları kıran ve gençler arasında çok fazla bilinen dizide kullanılan sembollerin Anneler parkı civarında hemen hemen bütün binaların önünde bulunması ebeveynleri endişelendirdi. Kartların ve kağıtların kimler tarafından dağıtıldığı bilinmezken, gençler arasında yaygın bir şekilde izelenen dizi hakkında ailelerin çocuklarının dijital ayak izlerini takip etmeleri tavsiye edildi. Dijital platform üzerinden yayınlanan ve Türkiye’de izlenme rekorları kıran dizide yer alan oyunları örnek alarak uygulamaya çalışan çocukların birbirine şiddet uyguladığı görüldü. Yetkililer, dizideki birçok sahnenin nörokimyasal salgılamamıza neden olduğunu belirterek, Squid Game’ dizisini değerlendirerek ailelere çocukların dijital ayak izlerini takip etmeleri konusunda çeşitli uyarılarda bulundu. Squid Game dizisinin psikolojik etkileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Psikologlar, "İnsanı bu dünyada motive eden iki araç; ödül veya cezadır. Ödül veya ceza bizim davranışlarımızın ortaya çıkmasında, bir performans sergilememizde veya göreve odaklanmamızda önem taşır. Şu an size bir davranışı sergilemeniz karşısında istediğiniz bir ödülü vereceğimi söylesem bu davranışı motive bir şekilde gerçekleştirirsiniz. Aynı şekilde davranış sonucunda size ait olan bir şeyi sizden alacağımı söylesem yine bu davranışı yaparken motive olursunuz." dedi. Dijital yayın platformu Netflix’in orijinal yapımı ve Güney Kore dizisi hayatta kalma mücadelesi üzerine drama tarzında bir projesi Squid Game, etkisiyle dünyayı kasıp kavuruyor. Squid Game dizisinde, maddi sıkıntı içinde olan yüzlerce çocuk bir oyuna katılmaları için davet alır. Kazananın 40 milyon dolar ödüle kavuşacağı oyun, çocuklar için ölüm tehlikesini de beraberinde getirmektedir. Gülük hayattaki yaşam şartlarının ağırlığı ve cazip ödülün hevesiyle oyuna başlayan çocuklar, hayatta kalabilmek adına her şeyi yapmak zorunda kalır. Hayatta kalan oyuncular, bir sonraki etaba geçerken, diğer yandan oyuncular arasındaki gruplaşmalar, tehlikenin boyutunu daha da artırır.

SQUİD GAME NE DEMEK?

Squid ve game kelimeleri İngilizcedir ve Türkçe anlamları “Kalamar” ve “Oyun”dur. Squid Game dizisinin adı ise Türkçeye Kalamar Oyunu olarak

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aşiret Başkanı ve muhtar Koçak’ın mutlu günüÖnceki Haber

Aşiret Başkanı ve muhtar Koçak’ın mutlu...

Gaziantep'te 150 Doktor Kamudan istifa ettiSonraki Haber

Gaziantep'te 150 Doktor Kamudan istifa e...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı