Dalgınlık epilepsi işareti olabilir!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dalgınlık epilepsi işareti olabilir!
Abone ol
Beyindeki elektriksel uyarıların anormal ve düzensiz ortaya çıkışı sonrası oluşan bir bozukluk olan epilepsi, çocuklarda baş dönmesi, gözleri belirli bir noktaya dikme ve sabit bakış gibi belirtiler gösteriyor.

Beyindeki elektriksel uyarıların anormal ve düzensiz ortaya çıkışı sonrası oluşan bir bozukluk olan epilepsi, çocuklarda baş dönmesi, gözleri belirli bir noktaya dikme ve sabit bakış gibi belirtiler gösteriyor.

Özel Deva Hastanesi Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Alper İbrahim DAİ çocuklarda epilepsi hastalığı hakkında merak edilenleri cevapladı.

Belirtileri nelerdir ?

Epilepsi hastalığının genellikle çocukluk çağında, özellikle de 0-1 yaş arasındaki bebeklik döneminde ortaya çıktığını aktaran Prof. Dr. Alper İbrahim DAİ, beyinden kaynaklı olarak ve yineleyen nöbetler şeklinde; ani sıçrama, gözlerin uzun süreli sabit bir yere bakması, gece uykudan sık uyanma ve ani baş düşmesi gibi belirtiler gösteren bu hastalıkla ilgili, herhangi bir şüphe görülmesi durumunda çocuğun vakit kaybetmeden bir hekime götürülmesi gerektiğini kaydetti.

Çocukluk ve ergenlik dönemlerinde nöbet ataklarının oldukça yaygın olduğunu aktaran Prof. Dr. DAİ; “Beyindeki sinir hücrelerinin normal işleyişini kesintiye uğratan hemen her şey epilepsiye yol açabilir. Kafa travmaları, genetik faktörler, enfeksiyon, doğuştan kaynaklanan bozukluklar bu nedenler arasındadır. Çocukluk çağındaki epilepsi tüm vücutta kasılma/atma, çenenin kitlenmesi ve ağızdan köpük gelmesi gibi belirtilerle seyreden büyük nöbetlerle gerçekleşebileceği gibi tanınması zor ve kısa süren küçük nöbetlerle de ortaya çıkabiliyor” dedi.

Tamamen Tedavisi Mümkün.

Erken teşhis her hastalıkta olduğu gibi epilepside de önemli. Çünkü küçük, gözden kaçan ve tedavi edilmeyen nöbetler daha sonra büyük nöbetlerle gelebiliyor. Günümüzde, genel olarak epilepsili çocukların yüzde 70-80’i, bazı epilepsi türlerinin ise yüzde 100’ü bu ilaçlarla tam olarak iyileşmektedir. Bazı hastalarda da ilaç dışı tedavi seçenekleri daha ön planda olabilir.

Tedavi süresi nedir?

İlaç veya diğer tedavi yöntemleri ile nöbetler tam olarak kontrol altına alınsa dahi tedavi süresi en az 2-4 yıl olmalıdır. İlaçlar aniden kesilmemeli; ilaç kesilmesine mutlaka doktor karar vermeli ve kesim süresi en az 6 ay-1 yıl olmalıdır. Bu süre boyunca en geç 6 ayda bir Çocuk Nörolojisi Kliniklerinde kontrollerin yapılması gereklidir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Oğuzeli'nin çehresini değiştirecek projeÖnceki Haber

Oğuzeli'nin çehresini değiştirecek proje

Akademik ve Sanatsal başarılar 4 Mayıs'ta Sanko'daSonraki Haber

Akademik ve Sanatsal başarılar 4 Mayıs'...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı