Dağlı: Tekstil sektörünün her aşamasında yer alıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dağlı: Tekstil sektörünün her aşamasında yer alıyoruz
Abone ol
Tekstil ve halı sektörünün tüm üretim aşamaları için geliştirdiği inovatif yenilikler ile sektöre katma değer kazandıran CHT, Dünya’da ve Türkiye’de gerçekleştirdiği yeniliklerle tekstil, halı ve kimya sanayinin lideri konumundadır.

Projeleriyle tekstil, halı ve kimya sanayisine değer katan CHT’nin Türkiye Grup Müdürü  Mustafa Dağlı, www.memohaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Taşçı'nın sorularını yanıtladı.

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN HER AŞAMASINDAYER ALIYORUZ

CHT’nin tekstilin her aşamasında yer alan bir firma olmakla birlikte son yıllarda yapıştırıcı, mobilya ve kağıt ürünlerinde de faaliyete başladıklarını ifade eden Dağlı, “CHT tekstil için yardımcı ürünler üretir bu anlamda elyaf,iplik,dokuma kumaş, yatak kumaşı, halı gibi akla gelebilecek he türlü tekstil ürününün boyanmasında dokunmasında yer alan firmayız. Aslında tekstilin her aşamasında bulunan bir firmayız demek daha doğru” ifadelerinde bulundu.

CHT BİR DÜNYA MARKASIDIR

CHT’nin dünya üzerindeki faaliyet alanlarından bahsederek CHT’nin bir dünya markası olduğunu dile getiren Dağlı, “CHT’nin dünya üzerinde 12 ülkede fabrikaları mevcut. Bunun yanında 80 ülkede de var olan dünya devi bir markadır. Almanya’dan sonra en büyük üretim tesisi de yine Türkiye’dedir. Almanya’da iki ayrı üretim tesisi var. İsviçre’de tekstil boyası üreten bir de CHT İsviçre var” diye konuştu.

İNSAN SAĞLIĞINI VE DOĞAYI ÖNEMSİYORUZ

CHT’nin ürettiği kimyasallarda doğaya ve insan sağlığına zararlı hiçbir bileşen yer almadığını söyleyerek insan sağlığına ve doğaya duyarlı bir firma olduklarını aktaran Dağlı, “ CHT dünyada insana ve doğaya zararlı olmaması için nasıl kimyasallar geliştireceğini araştıran ve ürünlere bunu uygulayan bir firmadır. Çevre kanunlarına göre yasaklama ihtimali dahi olan hiçbir ürün CHT’nin ürün gamı içerisinde yer almaz. Amacımız çevreci ve insan sağlığına zarar vermeyen ürünler geliştirmektir “dedi.

TEMEL FELSEFEMİZ İNOVASYON

Halı firmalarında farklılık yaratabilmek için inovatif gelişmeler sağladıklarını söyleyerek CHT’nin temel felsefesinin inovasyon olduğuna vurgu yapan Dağlı, “CHT ihtiyaçlar karşısında inovatif yaklaşımlar sergileyen bir firmadır. İnovasyon bizim temel felsefelerimizden biridir. İnovasyon tek kelime ile yenilik ticari olarak ise katma değer kazandıran ürün demektir. CHT’nin yapmış olduğu inovasyonlarla birçok büyük halı firmaları farklılıklar yaratarak karlılık oranını ise metrekarede yüzde 30-50 oranında arttırmıştır” ifadelerinde bulundu.

ÖNEMLİ HALI MARKALARINA İNOVATİF TEKNOLOJİMİZLE İVME KAZANDIRIYORUZ

Önemli halı markalarının istekleri doğrultusunda inovatif gelişmeler sağlayarak halı markalarına ivme kazandırdıklarını aktaran Dağlı, “Zemine koyduğumuzda hiçbir şekilde kaymayan sabitlenen halı ürettik. Polyesterli halılarda düzgün bir şekilde bağlanmasını sağlayan yeni bir teknoloji geliştirdik. Günümüzde büyük bir problem olan statik elektrik sorununu çözmek için çalıştık. Gün içinde bize elektrik yüklemesi yapan halılar üzerine inovasyonlar geliştirdik. Böylece dünyada ilk ANTİ STRES halıyı da yine CHT olarak ilk defa biz gerçekleştirdik. Bu ürünlerimizi de Belçika’da test ederek üretime verdik. Yine halıda leke tutmama özelliği için de İnovasyonlar gerçekleştirdik. Üzerine bastığımızda güzel koku yayan basılmadığında dahi ortamın havasını değiştirebilen teknolojiyi geliştirdik. Cumhurbaşkanlığı özel uçağı için ise dört özellikli bir inovasyon çalışması yaptık. Bu halının anti statik,  antistres, leke tutmayan ve en önemlisi de yanmaz olması gerekiyordu. Bu dört özelliğin aynı anda bulunması imkansıza yakın bir durumdu çok kısa bir süre içerisinde bu dört özelliği bir arada yine CHT olarak gerçekleştirdik” diye konuştu.

ALEV ALMAYAN HALI TEKNOLOJİLERİNİDE YİNE BİZ GELİŞTİRİYORUZ

Toplu yaşam alanlarında kullanılan halılarda olması gereken özellikleri sıralayarak CHT’nin bu anlamda yaptığı yeniliklerden bahseden Dağlı, “Evlerde, otellerde, toplu yaşam alanlarında mekanların tamamı halı ile kaplıdır. Buralarda kullanılan halıların tamamı  polyamid veya yün olmak zorundadır. Bunlar dışında kullanılan maddeler yangın anında çok daha olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Dünyada geçerli olan güç düşür ve alev almaz özelliklerin olması gerekir. Biz bu noktada bu testleri geçmeyi sağlayan sistemlere sahip  ender  firmalardan birisiyiz” açıklamalarına yer verdi.

GÜVENLİK KUVVETLERİNİN KULLANMIŞ  OLDUĞU KAMUFLAJLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİNİ BİZ GELİŞTİRİYORUZ

CHT’nin tekstil alanında önemli çalışmalarından bahseden Dağlı, “Teknik tekstiller dediğimiz bir grup vardır. İtfaiye kıyafetleri bunun içine girer. Yine ağır demir işçiliğinin yapıldığı yüksek ısılı yerlerde giyilen kıyafetlerin yanmazlık özelliği de bu işin içine girer. CHT olarak bu teknik kazanımları biz gerçekleştiriyoruz. Günümüzde kullanılan güvenlik güçlerinin kamuflajlarında özel bir sistem var. Bu sistem içerisinde kamuflajın dış yüzeyi su ve leke itici iç kısmı ise nefes alabilir ve anti bakteriyel özelliktedir. Bu sistemde kullanılan kimyasallar CHT tarafından sağlanmaktadır” dedi.

CHT NİN HEDEFİ GAZİANTEP’İ DÜNYADA HALI TRENDİNİ BELİRLEYEN MERKEZ YAPMAK

CHT’ nin Gaziantep’i dünya halı sektöründe lider ve halı trendini belirleyen merkez yapmayı hedeflediklerini söyleyen Dağlı, “Hedefimiz bu ülke için nasıl daha fazla katma değer sağlarız. Nasıl ürettiğimiz ürünleri yurt dışına daha fazla kar oranı ile satabiliriz.

Bu noktada Gaziantep’teki hedefimiz ise halı ve tekstil sektörü için çok daha büyük inovasyonlar oluşturup sektörü çok daha yukarılara taşımaktır” açıklamalarında bulundu.

SEKTÖRÜN SORUNU TAKLİT, TAKLİT’İN ÇÖZÜMÜDE YİNE  İNOVASYON

Halı ve kimya sektörünün ortak sorununun taklit olduğuna vurgu yaparak sektörün sorunları ve çözüm yollarını değerlendiren Dağlı, “Sektörün en önemli sorunu kopyalama sorunudur. Ciddi emekler veriliyor. Bir ürün elde ediliyor. Yaklaşık olarak üç ile altı ay içerisinde yaptığımız ürün kopyalanarak piyasaya sunuluyor. O zaman yapmış olduğumuz çalışmalar boşa çıkmış oluyor. Ne kadar taklit edilirse edilsin sektörü geliştirmek istedikçe yeni inovasyonlara imza atmak gerekiyor. Her taklitte aslında üretilen ürüne yeni bir değer katılırsa kazanan şehrimiz kazanan ülkemiz olacaktır. İnovasyon şirket kültürü haline gelirse ve sürekli devam ettirilirse başarılı olunur. İnovasyon bir kültür, bir düşünce,bir felsefe ve aynı zamanda da süreklilik isteyen bir yeniliktir” şeklinde konuştu.

HALI SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ TEKNLOJİK GELİŞMELER DEVAM EDİYOR

Halı sektöründe önemli inovasyon çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Dağlı, “Halı ile ilgili önemli gelişmelerimiz devam ediyor. Yakın zamanda gerçekleştireceğimiz projemiz ise tamamen çocuklar üzerinedir. Bu projemiz ile çocuklarımız bilgisayar telefon tablet oyunları oynamak yerine hayal dünyalarını geliştirebilmesini, kendi iç dünyalarını yansıtabilmesini,duygularını ve düşüncelerini ifade edebilmesini, eğlenceli vakitler geçirebilmesini, kendi oyununu kendi kurabilmesini  sağlayacaktır.Bu teknolojiyi CHT olarak sağlamak bizim için gurur kaynağı olacaktır. CHT yarınlarımız için çalışmaya devam edecektir” ifadelerinde bulundu.

GAZİANTEP DÜNYANIN HALI TRENDİNİ BELİRLEMELİ

15 yıldır CHT Turkey adına çalışan Mustafa Dağlı, CHT’nin özellikle inovasyon anlamında çok büyük projeleri olduğunu belirterek; “Dünya Halısının %54’ünü üreten Gaziantep’in, artık halı sektöründe trendleri belirleyen bir merkez haline gelmesi için çalışıyoruz. Bu anlamda Dünya’nın ilk antibakteriyel halısını, ilk antistress halısını, ilk koku yayan halısını, Dünyanın en iyi, leke itici ve kolay temizlenebilir halılarını yaptığımız gibi Cumhurbaşkanlığı uçağında 4 inovatif özelliği birden taşıyan halı teknolojisini CHT olarak biz geliştirdik. Üzerinde çalıştığımız yeni projeleri 2020 yılı koleksiyonlarında görebileceksiniz” diye sözlerini tamamladı.

CHT TÜRKİYE GRUP MÜDÜRÜ MUSTAFA DAĞLI KİMDİR?

Gaziantep’in Nizip ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Nizip’te tamamladı lisans eğitimini ise Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği’nde tamamladı. İstanbul ve Trakyada tekstil firmalarında çalıştı daha sonra ise büyük bir tekstil firmasında üretim müdürlüğü görevinden 2004 yılında CHT firmasına geçti.

BAŞARILI BİR İŞ HAYATI

İş yaşamında 22.yılının içinde olan Dağlı inovasyon adına halı ve tekstil markalarına büyük yenilikler kattığından dolayı bir çok ödüller ve toplamda 11 adet faydalı model ve patent aldı.  İnovasyon adına bir çok seminerler verdi. Yüzlerce mühendisin bu alanda ilerlemesine büyük  katkıda bulunmuştur. Tekstil mühendisleri odası güney bölge şube başkanlığı yapmıştır.    Üniversite vs gibi bir çok alanlarda seminler vermiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekkeli Global başarısıyla zirveye ismini yazdırdıÖnceki Haber

Tekkeli Global başarısıyla zirveye ismin...

Naim Süleymanoğlu Turnuvası düzenlenecekSonraki Haber

Naim Süleymanoğlu Turnuvası düzenlenecek

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi