Cumhuriyet Bayramı İstasyon Meydanı’nda yapılan Geçit Töreni ile devam etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Bayramı İstasyon Meydanı’nda yapılan Geçit Töreni ile devam etti
Abone ol
Gaziantep'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İstasyon Meydanı'nda düzenlen törenle devam etti.

Törene Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Ali Osma, Milletvekilleri, Vali Yardımcıları, adli askeri erkan, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. 

İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törenin başlangıcında, Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Ali Osma, askeri araçla vatandaşları selamladı.

Vali Davut Gül yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yılını kutlamaktan onur duyduğunu ifade ederek, "Bugün, alnımız açık, başımız dik Hak davamızı savunuyorsak… Bugün, mazlum milletlerin sesi olan bir devletimiz varsa, Cumhuriyetimizi kuran, milli ruh, milli şuur, milli duruş sayesindedir. Yegâne kalemiz bu ruhtur. Bu şuurdur. Bu ruhun yenemeyeceği düşman, bu şuurun aşamayacağı engel yoktur.” dedi. 

“Bugün önümüze ne zaman bir engel çıksa, alnına kına yakarak, çocuğunu cepheye gönderen anaları, gençliğine yüz çevirip, vatan için düşman üzerine atılan gençlerimizi hatırlıyoruz…” diyen Vali Davut Gül, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanlık tarihi bir milletin sarsılmaz ortak iradesiyle kendi kaderini eliyle ve kanlarıyla yazdığına nadir şahit olmuştur. Bu anlamda Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı, İstiklal Mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan birisidir. Cumhuriyeti yaşatmak ve yükseltmek muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için var gücüyle çalışmak, hepimiz için milli bir görevdir."

Konuşmanın ardından Vali Gül ve protokol üyeleri Cumhuriyetin 99. yılı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere hediye verdi. Akabinde günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri sergilendi. Sonrasında komando birliklerinin yaptığı gösterinin ardından geçit töreni ile etkinlik son buldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu akşam yapılacak Cumhuriyet Kabul Töreni ile son erecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yoğun Bakım Ünitesinde BeslenmeÖnceki Haber

Yoğun Bakım Ünitesinde Beslenme

Nizip'te 60 yıl sonra aynı sıralarda buluştularSonraki Haber

Nizip'te 60 yıl sonra aynı sıralarda bul...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi