Celal Kadooğlu; Tahıl koridoru için Türkiye stratejik öneme sahip

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Celal Kadooğlu; Tahıl koridoru için Türkiye stratejik öneme sahip
Abone ol
Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle her iki ülke limanlarında bekletilen yaklaşık 20 milyon ton tahıl ve gıda maddelerinin sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesinde Türkiye’nin stratejik öneme sahip olduğunu ifade eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu gelişmeleri yakından izlediklerini belirtti. Kadooğlu, “Tahıl koridoru üzerinden yapılacak gerek tahliye ve tahılların dünya pazarlarına sunulmasında gerek üreticilerimiz gerekse ihracatçılarımızın önemli roller üstleneceğine inanıyoruz” dedi.

Ukrayna ve Rusya limanlarında bekletilen 20 milyon tonun üzerindeki tahıl ve gıda ürünlerinin dünya pazarlarına sağlıklı bir şekilde ulaştırılması yönünde Türkiye’nin tarihi bir misyon üstlendiğinin de altını çizen Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu sorunun çözümüyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin çalışmalarını da takdirle izlediklerini ifade etti. Kadooğlu, “Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletlerin (BM) tahıl koridorunun çözümüne yönelik İstanbul’da gerçekleştirdiği görüşmeler ülkemiz için uluslararası arenada önemli bir misyon üstlendiğimizi göstermektedir. Bu görüşmelerin önümüzdeki süreçte alınacak kararlarla hayata geçeceğine inanıyoruz. Bizler tahıl ve gıda koridorunun oluşumunda ve uygulanmasında önemli görevler üstlenmeye hazırız” ifadelerini kullandı.
“Sorunun çözümünde gözler Türkiye’de”
Ukrayna ve Rusya limanlarında bulunan 20 milyon tonluk tahıl ve gıda ürünlerinin Türkiye merkezli tahliyesinin daha hızlı sonuç vereceğine de inandıklarını ifade eden Başkan Kadooğlu, sorunun çözümünde alanında dünyanın önde gelen Türk firmalarının da büyük roller üstleneceğine inandıklarını söyleyerek, “Ülkemizin bulunduğu stratejik konum ve sahip olduğu gıda sanayi altyapısı oluşturulması planlanan tahıl ve gıda koridorunun hızla sonuca ulaşmasında önemli bir misyon üstlenecektir. Türkiye bu anlamda bütün kıtalara ulaşım için stratejik bir öneme sahiptir. Diğer taraftan gerek tahılların gerekse diğer gıda ürünlerinin modern teknolojiye sahip tesislerimizde işlenerek dünya geneline mamul halde sunulmasıyla ilgili de Türkiye önemli üretim tesislerine sahip dünyanın örnek gösterdiği önemli bir üstür” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 Kalp Ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Çokkalender SANKO’daÖnceki Haber

Kalp Ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr....

Milletvekili Kirazoğlu ve Başkan Tahmazoğlu esnafı ve vatandaşı ziyaret ettiSonraki Haber

Milletvekili Kirazoğlu ve Başkan Tahmazo...

Yorum Yazın

MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı