Cahit Çıkmaz ile dobra dobra

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cahit Çıkmaz ile dobra dobra
Abone ol
Milliyetçi Harekât Partisi Gaziantep İl Başkanı Cahit Çıkmaz, Gaziantep ve Türkiye gündeme dair Memohaber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Taşçı'nın sorularını dobra dobra cevapladı. Türkiye gündeminden yerel siyasete, spordan sağlığa kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Çıkmaz, adeta Gaziantep'in tomografisini çekti.


Gaziantep'te mütedeyyin bir ailede doğan Cahit Çıkmaz, gençlik yıllarından itibaren Türk Milliyetçiliği fikriyatı ile tanıştı. Ülke ve milleti sevdası için bu fikir sisteminin bir kurtarıcı olduğuna inanan Çıkmaz, Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin çeşitli kademelerinde görev aldı. Teşkilatların en önemli vasıflarından birisini 'vefa' olarak tanımlayan Çıkmaz, 2019 yılı itibarı ile MHP Gaziantep İl Başkanlığı vazifesi ile onurlandığını ifade ediyor. Evli ve 2 çocuk babası olan Çıkmaz, Gaziantep'in en genç siyasetçileri arasında yer alıyor. Başkan Çıkmaz, konuk olduğu Memo News dergisinde sorulan tüm sorulara dobra dobra yanıtlar verdi.

BU KUTLU DAVANIN NEFERİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Milliyetçi Harekât Partisi Gaziantep İl Başkanı Cahit Çıkmaz, gençlik yıllarından bu yana milli ve manevi duygularının kendisini MHP'ye götürdüğünü söyledi. Hayatı boyunca gurur duyduğu ve iyi ki tanışmışım diye tabir ettiği partisi ile bütünleşen Çıkmaz, Kurtuluş Mücadelesinin tarih sayfalarına yazmakla değil, özellikle bunu bedenen fikren taşımış olan bir milletin devamı olduklarını kaydederek, ''16 yaşlarında ülkü ocakları ile tanıştım. Çevremde ve mahallemde özellik milli ve manevi duyguları ön plana çıkan insanlarla birlikte büyüdüm. Bu milletin manevi değerlerine sahip çıkan bir ailenin çocuğuyum. Özelikle gençlik yıllarımızda milli ve manevi duygularımın beni bu yöne götürdüğünü ifade edebilirim. Bununla da hayatım boyunca gurur duyduğum ve iyi tanışmışım dediğim teşkilat arkadaşlarımla beraber bu yola baş koyduk. Her zaman söylediğim gibi milletimiz sadece Kurtuluş Mücadelesini tarih sayfalarına yazmakla değil, özellikle bunu bedenen fikren taşımış olan bir milletin devamıyız''dedi.

SPOR ÖZGÜVEN OLUŞTURUR
Uzun yıllar amatör ve profesyonel anlamda sporun birçok branşı ile ilgilenen Cahit Çıkmaz, sporun gençlerin özgüvenini kazanma noktasında çok önemli olduğunu söyledi.
Z kuşağı söylemleri ile ilgilide her çağın bir ruhu olduğunu anlatan Çıkmaz, değişim öncelikle gençler, onların tutum, davranışları ile hayata bakışları üzerinde etkisini gösterdiğini kaydetti. Son dönemlerde uzmanlar gençleri kategorize etmek konusunda bazı kesimlerin çok gayretli olduğunu ve tabi ki yaptıkları tespitlerin bilimsel dayanaklarının da olabileceğini söyleyen Çıkmaz, toptancı bir bakış açısıyla bütün gençlerin davranış özelliklerini bir kalıba koymayı da doğru bulmadığının altını çizdi. 
İsmine ne denilirse denilsin tüm gençlerin sporla her anlamda gelişeceğine inandığını belirten Cahit Çıkmaz,''Ben gençlik yıllarımda sporla tanıştım. Amatör ve profesyonel anlamda spor yaptım. Şu anda da sporun çeşitli kademelerinde yönetici olarak görev yapmaktayım. Spor bizi gençlere daha çok yaklaştırıyor. Onlarla tanışma karşılıklı fikir alışverişinde bulunma imkanı sağlıyor. Spor sadece gençlerin bir hedefine yönelik değil, aynı zamanda kişisel gelişim ve özgüven oluşması anlamında önemli bir yer tutuyor. Bizlerde spor yapan tüm gençlerimizin destekçisiyiz.  Her çağın bir ruhu var.

Değişim öncelikle gençler, onların tutum, davranışları ile hayata bakışları üzerinde etki gösteriyor. Son dönemlerde uzmanlar gençleri kategorize etmek konusunda çok gayretliler. Tabi ki yaptıkları tespitlerin bilimsel dayanakları da vardır ama toptancı bir bakış açısıyla bütün gençlerin davranış özelliklerini bir kalıba koymayı da doğru bulmuyorum. Biz gençlerle sohbet ederken bir bölümünün “z kuşağı ifadesine” ve bir çerçeveye oturtulan ve bazen de dayatılan davranış kalıplarına itiraz ettiklerini görüyoruz. Şu bir gerçek. Toplumlar değişir. Gençlerimiz de günümüzün farklı etki araçları vesilesi ile değişiyor. Bunu gözlemliyoruz ve anlıyoruz da. Yeni şeyler yeni bakış açıları istiyor, biliyoruz. Ancak gençliğimizi birilerinin kendi değerlerine düşman etmek istediğinin de farkındayız. Biz gençlerimizi belirli düşünce ve davranış kalıplarına sıkıştıran genellemeleri doğru bulmuyoruz. Gençlerimizin ülkelerine ve milletlerine bağlılıklarını da mutlulukla müşahede ediyoruz. Gençlerimizi seviyoruz. Onların yarınlarımızın teminatı olduğunun farkındayız ve çalışmalarımızı gençlerimize de ulaşacak şekilde sürekli güncelliyoruz''ifadelerini kullandı.



UYUŞTURUCU KONUSU KIRMIZI ÇİZGİMİZ
Türkiye ve Gaziantep'te uyuşturucu kullanımı ile ilgili olayları büyük üzüntü içerisine takip ettiklerini belirten Başkan Çıkmaz, bu konunun Milliyetçi Harekat Partisi'nin her kademesi için hassas ve kırmızı çizgisi olduğunu ifade etti. Gençlerin bu ülkenin en büyük sermayesi olduğunu belirten Çıkmaz, bu sorunun bütün yönleri ile ele alınarak çözüme kavuşturulması için gerekli önerileri yaptıklarını anlattı. Teşkilat olarak aileleri bilinçlendirip, gençleri spora ya da başka sanatsal faaliyetlere yönlendirmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Çıkmaz,''Bu durumu bizler de üzüntüyle takip ediyoruz. Çeşitli vesilelerle, hatta bazen tam da bu konuyu gündeme alarak kamu idarecileri ile görüşmeler yapıyoruz. Bu mesele bugün için bütün dünyanın meselesi, hatta biz hem ülke hem de şehir olarak biraz daha iyi durumdayız. Biz bu sorunun bütün yönleri ile ele alınarak çözüme kavuşturulması için gerekli önerileri yapıyoruz. Hem sahada hem de kolluk kuvvetlerimiz aracılığı ile durumu takip ediyoruz. Bu tür illetler en çok gençlerimizi tesir altına alıyor. Gençliğimiz bizim en büyük sermayemiz. Onların istikbali ve milletine faydalı bireyler olmaları için bağımlılıkla mücadeleye hep destek verdik, hep destek vereceğiz. Bizim düsturumuz gençliğimizin bağımlılık ta dahil olmak üzere hiçbir şeyin esiri olmamasıdır. Bizden önce ve sonrasında gençlerimizi uyuşturucu batağından kurtarmak için birçok önemli işler yapıldı. Devletimizin güvenlik güçleri bu konuda elinden geleni yapıyor. Uyuşturucu bizim de kırmızı çizgimiz. Yalnızca güvenlik güçleri değil, ailelerin ve tüm bireylerin bu konuda etkin rol alması gerekiyor. Biz de teşkilat olarak yaptığımız saha gezilerinde vatandaşları bilinçlendirme anlamında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hem gençlik teşkilatımız hem bizler bu konuda oldukça hassas davranıyoruz. Aileleri elimizden geldiği kadar bilinçlendirip, gençleri spora ya da başka sanatsal faaliyetlere yönlendirmek için çalışıyoruz. Gaziantep özelinde son zamanlarda bu konuda önleyici gerekli tedbirleri aldıklarını görüyoruz. Güvenlik güçleri de bu konuda canla başla çalışıyor. Sivil Toplum Kuruluşlarının da bu  konuda sportif ve sanatsal etkinliklerini arttırarak gençlerin ilgisini daha fazla çekmesi gerekiyor.  

SEÇİME EN HAZIR PARTİ MHP'DİR
Seçim çalışmaları ilgili olarak geçen yıl Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin taktirleri ile Türkiye genelinde 9 farklı bölgede çalışmalar yapıldı. Bölge toplantılarında Milliyetçi Harekat Partisi2nin teşkilatların, yönetimlerin, belediye başkanları, milletvekilleri ve tüm kademelerin katıldığı bir program oldu. Biz bunlardan birisini de Gaziantep'te gerçekleştirdik ve ev sahipliği yaptık. Genel Başkanımızın bizlere bu konuda gösterdiği teveccühü hiçbir zaman unutmayacağız. Bu toplantı Güneydoğu Anadolu'daki bütün illeri kapsayan bir toplantı oldu. 5000 kişiye yakın teşkilat mensubu arkadaşımızı Gaziantep'te misafir ettik. Milliyetçi Harekat Partisi'nin bir yol haritası çizilmişti. Bu yol haritası doğrultusunda bizler de vatandaşlarla buluştuğumuzda neler yapabileceğimiz ile ilgili verimli bir yol haritası çizdik. Ardından Türkiye'nin her şehrinde olduğu gibi Gaziantep'te de 'İl İl Anadolu' programları gerçekleştirildi. Bu anlamda dolu dolu programlar ve toplantılar gerçekleştirdik. Toplantıların ardından saha çalışmaları ile Cumhur İttifakı'nın ortaya koymuş sistemi kapı kapı dolaşarak vatandaşlara anlattık. Bu toplantılar hem teşkilatlar açısında hem de vatandaşları bilgilendirme noktası içerisinde oldukça faydalı oldu. Bizim seçim çalışmalarımız her zaman var. MHP olarak seçimlere bir disiplin ve programlar içerisinde çalışıyoruz. Seçim olsun olmasın her yıl bu toplantıların tamamını kademeli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Gaziantep'te seçimlere en hazır parti Milliyetçi Harekat Partisi'dir. Daha önceki seçimlerde görev almış arkadaşlarımız ile irtibata geçilmiş ve bu konuda yine gerekli görüşmeler yapılmış. Binlerce sandık görevlisi, seçmen ve teşkilat mensubu arkadaşlarımız ile seçime hazırız"ifadeleridne bulundu.

ÇALIŞKANLIK GAZİANTEP'İN RUHUNDA VAR

Cahit Çıkmaz, Gaziantep yıllardır üreten, üretime destek veren bir şehir olduğunu vurgulayarak, özellikle ihracatta pandemi döneminde dahi önemli bir mesafe aldığını aktardı. Gaziantep'in şu anda da ihracat grafiğini arttırarak yoluna devam ettiğini ve hedeflerinin üzerine koyacağına emin olduğunu belirten Çıkmaz,'' Bilindiği üzere Gaziantep bir sanayi şehri. Hemşerilerimizin her yerde teveccüh görmelerinin sebeplerinden biri şehir insanının karakteri ve çalışkanlığı ise diğeri girişimciliği. Bizi sanayi şehri haline getiren unsurlar bunlar; karakter, çalışkanlık ve girişimcilik. Şehrin bu kimliği kazanmasının arkasında geçmişte gösterilen büyük gayretler var. Bugün de bu gayret ve çabaların sürmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu yönde atılan adımları koşulsuz desteklerken iyi niyetli projeleri de umutla takip ediyoruz. Özellikle ihracatta pandemi döneminde dahi ilk 3 içerisine girmiştir. Şu anda da ihracat grafiğini arttırarak yoluna devam ediyor. Gaziantep Kurtuluş Mücadelesinde azmi, çalışkanlığı ile büyük bir mücadele vermiştir.  Bu çalışkanlığı ile birlikte de sanayisini güçlendirmiştir. Sanayisine de özgüvene sahip, yatırım yapmaktan korkmayan girişimci bir ruhu var. Gaziantep sanayicisi dünyaya örnek olmalıdır ''ifadelerine yer verdi. 

GAZİANTEP SAĞLIK SINAVINI GEÇTİ
Gaziantep'in bölgenin sağlık turizmine de önemli katkılar sunduğunu ve adeta bölgenin sağlık üssü olduğunu kaydeden Başkan Çıkmaz, Ortadoğu'dan Gaziantep'e sağlık hizmeti almaya gelen vatandaşlar olduğunu hatırlattı. Sağlık sisteminde pandeminin oluşturduğu büyük yükü bütün dünya gibi Gaziantep'in de mücadele ettiğini söyleyen Çıkmazi bununla birlikte bu sürecin gayet iyi idare edildiğini vurgulayarak, şöyle dedi:Yine bildiğiniz üzere sağlık sisteminde pandeminin oluşturduğu büyük yükü bütün dünya gibi bizlerde mücadele ettik. Bununla birlikte bu süreç gayet iyi idare edildi ve ülkemizle birlikte şehrimizde de utanç verici manzaralar yaşanmadı. Biliyorsunuz bazı ülkelerde aylarca insanlık dışı görüntüler oluştu.  Turizm açısından da şehrimizin ziyaretçi sayısının her geçen gün artıyor oluşunu büyük bir memnuniyetle izliyoruz. Gaziantep’in turizm potansiyelinin henüz tam olarak değerlendirilemediğinin farkındayız. Ancak bu yönde atılan umut verici adımlarda var. Özellikle şehrimizin UNESCO tarafından Gastronomi Şehri olarak tescil edilmiş olması büyük bir iş ve takdir edilmesi gerekiyor. Sağlık konusunda da bölgenin yanı sıra Ortadoğu'dan şehrimize gelerek tedavi olan birçok vatandaşa şahit oluyoruz. Bununla ilgili yapılacak yatırımların çoğalması için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Gaziantep sağlık konusunda pandemi konusunda en az sıkıntı yaşayan şehirler oldu. Devletimiz bu krizi iyi yönetti tabi ki. Gaziantep bu konuda yine bu sınavı geçti. Birçok ülkede insanların nasıl tedavi alamadığına şahitlik ettik. Dünyada pandemide sokakta insanların sedye üzerinde yattığını gördük. Hastaneye parası yoksa alınamayan insanları duyduk. Ülkemizde bu sorun hiç olmadı hastalığın yüksek seyrettiği dönemde bile kimseye sana sağlık hizmeti vermiyoruz diyen yönetim görmedik. Gerek alt yapı gerekse hastanelerin donanımı Türk hekimlerinin teknolojiyi yakından takip ederek yeni tedavi yöntemleri ile Gaziantep sağlık turizmine öncülük ediyor''.

PARTİMİZ,GÖÇ VE SIĞINMACI SORUNU İLE İLGİLİ BİLİMSEL TEZLER HAZIRLADI
Türkiye'de en çok mülteci bulunan Gaziantep'in sorunlarının farkında olduklarını belirten Cahit Çıkmaz, bu konuda partisinin gerekli tüm çalışmaları profesyonel anlamda yürüttüğünü kaydetti. Son yıllarda özellikle parti genel merkezimi Ar-Ge biriminin bu konuda önemli çalışmalar yürütüyor olduğunu ve bilimsel tezler hazırladığını ifade eden Çıkmaz, kendilerinin de sahadaki çalışmaları analiz ederek, raporlayıp genel merkezle paylaştıklarını anlattı.
Çıkmaz,''Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaş ve ardından mülteci sorunu ile birlikte o dönemde günümüze kadar Milliyetçi Harekat Partisi çalışmalar yürütüyor. Son yıllarda özellikle parti genel merkezimizin Ar-Ge birimi bu konuda önemli çalışmalar yürütüyor ve bilimsel tezler hazırlıyor. Gaziantep en çok mülteciye ev sahipliği yapan bir şehir. Biz de burada yaptığımız çalışmalar ve analizlerimizi Genel Merkezimiz ile paylaşıyoruz. Genel Başkanımızın bu konuda görüşü belli. Suriye'deki iç savaş bittiği andan itibaren burada bulunan misafirlerin evine dönmeleri rahatlayacaktır diyor. Ortada bir savaş varken bu insanları göndermek ne kadar insanidir. Bize sığınmış ve aman dilemiş bir millet var. Avrupa bu insanlara kapılarını kapatırken, deniz yoluyla gitmeye çalışan mültecilerin botlarını patlatırken, gelişmiş ülkeler denilen ülkeler bunu yaparken Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendisine sığınmış olan bir millete bakış açısı budur. Devletimiz elini taşın altına koyduğu kadar hiçbir ülkenin koymadığını görmekteyiz''diye konuştu.

DÜNYADAKİ GÜÇ DENGELERİ DEĞİŞİYOR
Dünyadaki güç dengelerinin yer değiştirtildiğini birilerinin gücün elinden çıkmaması diğerleri de güçlenmek için mücadele ettiğini kaydeden Başkan Çıkmaz, bu durumda da yine ülkemizin etkilendiğin, yaşanan mücadelenin doğal olarak parçası haline geldiklerini söyledi.
Bu mücadelelerin Türkiye’nin istikbalini tehdit ettiğini kaydeden Çıkmaz, Devlet Bahçeli'nin 'Ülkemizin yüce menfaatleri neyi gerektiriyorsa yapılmalıdır. Bedeli göze alınmalıdır' sözünü hatırlatarak sözlerini şöyle noktaladı:
''Dünyada güç dengeleri yer değiştiriyor. Birileri gücün elinden çıkmaması diğerleri de güçlenmek için mücadele ediyor. Bu durumda da yine ülkemiz etkileniyor. Etrafımızda yaşanan mücadelenin doğal olarak parçası haline geliyoruz, çünkü bu mücadeleler Türkiye’mizin istikbalini tehdit ediyor.

Milliyetçi Hareketin bu huşulardaki politikaları ve fikirleri sayın genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyefendi tarafından sıklıkla açıklanıyor. Açık olarak şunu diyoruz ülkemizin yüce menfaatleri neyi gerektiriyorsa yapılmalıdır. Bedeli göze alınmalıdır.  Bu günkü rahatımız için yarınlarımız teslimiyete mecbur edilmemeli, ateşe atılmamalıdır. Sanayici ve çiftçilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Özellikle çiftçilerimiz bu yılki kazançlarından gayet memnun olduklarını söylüyorlar. Ancak dahası da yapılmalı. Köylümüz üretime teşvik edilmeli ve ürünleri hak ettiği değerden karşılık bulmalıdır. Sanayicilerimiz biraz daha fazla etkilendiler son durumlardan. Bunun da önünü almak için birtakım girişimlerden haberdarız. Takip ediyor ve güzel haberler bekliyoruz. Son olarak hiçbir sorunun olmadığı bir şehirde siyaset yapmak kimseye nasip olmadı bugüne kadar. Biz siyasetçilerin görevi millete kulak vermek, onların huzur ve refahını temin etmektir. Bu şiarla çalışıyoruz.''

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti İl Yönetimi'nde şok değişimÖnceki Haber

AK Parti İl Yönetimi'nde şok değişim

Gaziantep'te otomobil kamyona çarptı: 1 ölü, 2 yaralıSonraki Haber

Gaziantep'te otomobil kamyona çarptı: 1...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi