CHP'li Ekici'den Oğuzeli çiftçisinin arazi toplulaştırma isyanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Ekici'den Oğuzeli çiftçisinin arazi toplulaştırma isyanı
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Oğuzeli'deki arazi toplulaştırma uygulamasında çiftçilerin yaşadıkları mağduriyeti, Meclis gündemine taşıdı

Yıllar önce başlatılan arazi toplulaştırma uygulaması, Oğuzeli çiftçisi için zulme dönüştü. Toplulaştırma işlemi tamamlandığı halde tapuları teslim edilmeyen, dolayısıyla da çiftçi kayıt sistemi belgesi alamayan çiftçiler, yıllardır tarımsal destekler için de başvuru yapamıyor.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Oğuzeli'deki arazi toplulaştırma uygulamasında çiftçilerin yaşadıkları mağduriyeti, Meclis gündemine taşıdı. Ekici, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın cevaplaması istemiyle verdiği önergede Oğuzeli'ne bağlı köylerde 6-7 yıl süren çalışmalar sonucunda tarım arazilerinin hudutları tespit edildiği halde arazi sahiplerine yıllardır tapularının verilmediğine işaret ederek "toplulaştırma neticesinde oluşan yeni arazilerin tapuları verilmediği için Oğuzelili çiftçilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesini de alamamakta dolayısıyla yıllardır desteklerden yararlanamamaktadırlar" dedi.

CHP'li Ekici, Bakan Fakıbaba'dan şu sorulara cevap vermesini istedi:

-           Oğuzeli ilçesine bağlı köylerde arazi toplulaştırması işi için yapılan ihalelerin (itirazlar neticesinde yeniden yapılan ihaleler de dâhil olmak üzere) tarihleri, ihaleyi alan firmaların isimleri, işin süresi, yapılan sözleşmelerin miktarları nelerdir?

-           Oğuzeli ilçesine bağlı köylerde arazi toplulaştırması uygulaması kapsamında yeni araziler oluşturulduğu halde yıllardır çiftçilerimize tapularının verilmemesinin nedeni nedir?

-           Oğuzeli ilçesine bağlı köylerde arazi toplulaştırması uygulaması sonrasında tapularını alamayan kişi sayısı nedir?

-           Oğuzeli ilçesine bağlı köylerde arazi toplulaştırması uygulaması sonrasında tapuları verilmediği için ÇKS belgesi de alamayan ve desteklerden yararlanamayan kişi sayısı nedir? Tapusu ve ÇKS belgesi olmadığı için verilmeyen desteklerin toplam miktarı yıllar itibarıyla ne kadardır?

-           Türkiye genelinde arazi toplulaştırması uygulamasının mağduru olduğu için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına başvuran kişi sayısı yıllar, iller ve ilçeler bazında ne kadardır? Bu başvurularla ilgili yapılan işlemler nelerdir? Kaçı çözüme ulaştırılmıştır?

-           Oğuzeli ilçesine bağlı köylerde arazi toplulaştırması uygulamasının mağduru olan, tapuları verilmeyen, ÇKS belgesi alamayan, desteklerden yararlanamayan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için nasıl bir çalışma yapılacaktır?

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te traktör devrildi: 1 ölü, 2 yaralıÖnceki Haber

Gaziantep'te traktör devrildi: 1 ölü, 2...

Gaziantepspor Sportif Direktörü Bakırdöven istifa etti.Sonraki Haber

Gaziantepspor Sportif Direktörü Bakırdöv...

Yorum Yazın

Meriç: AKP'nin Yıkım Politikalarına Dur Diyeceğiz!
Büyükşehir, Güneyşehir ve Kuzeyşehir’de etaplar arası ring seferi oluşturdu
Gaziantep'te define bulmak için izinsiz kazı yapan 5 şahıs suçüstü yakalandı
Hurma fiyatının sabit kalması vatandaşın yüzünü güldürdü
Şehitkamil güvenli ve konforlu yollara kavuştu
Irak’tan gelen genç, Medical Point’te sağlığına kavuştu
Nizip Ticaret Odası Başkanları, 15. GAPTARIM Fuarı’na Katıldı
Suruç'lular Nebi Kaplan Dedi
Gaziantep’te kadın cinayeti! Katil her yerde aranıyor
Gaziantep trafiğinde tehlikeli hareketler 
Gaziantep'te çifte yangın Felaket önlendi!
Çabaladık Ama Olmadı! Puansız Dönüyoruz!
AK Parti MYK Üyeleri Belli Oldu
Trabzonspor-Gaziantep FK maçı oynanacak mı?
Gaziantep'te trafik kazası! Yaralılar Var!
Gaziantep Teşkilatından Ankara Çıkartması!
Gaziantep'te devrilen soba yangına sebep oldu
Sarıgüllük tatlıcısı damak çatlatıyor
İhracatçılar Dubai’den Başarılı Döndü
2025 İhracat Hedefimiz İçin Daha Çok Çalışacağız