Büyükşehir meclisinden süpriz karar:Zam yok! Destek var!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir meclisinden süpriz karar:Zam yok! Destek var!
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi engelli ve yaşlı vatandaşların faydalandığı ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında, şehir içi toplu ulaşım hizmeti sunan özel halk otobüsleri işletmecilerine ek gelir desteği sağlama kararı aldı.

Gazi Ulaş A.Ş ve özel halk otobüslerinin maliyet artışlarını vatandaşa yansıtmamak adına alınan bu karar mecliste oy birliği ile kabul edildi. 
Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı birinci birleşimi Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirildi. 61 maddenin görüşüldüğü toplantıda özel halk otobüsçülerinin sürekli gündeme taşıdığı ‘zarar ediyoruz’ sesine kulak veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım atarak otobüs esnafına ek gelir desteği sağlayacak. 
OTOBÜS SAHİPLERİNİN DURUMU İÇLER ACISI
Özel Halk Otobüsleri Derneği yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda söz alan CHP’li Belediye Meclis üyesi Mehmet Sucu, “Minibüs ve özel halk otobüsü sahiplerinin durumu içler acısı. Bu insanların her ay zarar ettiğini biliyoruz. Sebebi ise girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunun en son 1 Ağustos 2017 tarihinde o günün şartlarına göre tarifelerinin güncellendiğini o zaman mazotun 4.62 kuruş olduğunu şimdi ise yüzde 50 zamla 6.67 kuruş olduğunu gördük. O dönemde çalışan şoförlerin net 907 TL asgari ücret alırken bugün ise otobüs ve minibüs sahiplerinin net 1300 lira asgari ücret verdiklerini öğrendik. Burada bile yüzde 50 bir girdi maliyeti var. Ekonomideki kötü gidişten dolayı yedek parçaya yüzde 100, lastiğe yüzde 50 zam geldi. Otobüsçüler belediyeye yıllık ortalama 2 bin 600 TL vergi verdiklerini ortalama aylık 1 milyonun üstünde yolcu taşındığını bunun karşılı araç başı 5 bin TL olması gerekirken bin TL aldıklarını söylediler. Bu ağır şartlarda direnecek güçlerinin kalmadığını söyleyen esnaf 14 halk otobüsünün zarar edip hattan çekildiğini beyan etti. Aylık masraflarının 28 bin lira olduğunu ancak aylık 21 bin lira kazandıklarını söylüyorlar. Yani burada aylık 7 bin lira zarar ediyorlar. Otobüsçü arkadaşlarımız böyle bir ekonomik krizin yaşandığı durumda zam istemiyorlar. Kahramanmaraş Belediyesi otobüslerden vergi almayıp 2 bin TL yardım yaptığını gördük. Kocaeli Belediyesi’nin öğrenciler için 40 kuruş yardım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 55 ile 70 kuruş arası değişen destek verdiklerini gördük. Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızı ucuz ve kaliteli taşımları için katkı sunmalıyız” dedi.
EK GELİR DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ
Sucu’ya cevap veren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, “Mevcut gündem maddemizde zaten onlara destek var. Biz toplu taşıma yapan esnafımızla biz sürekli irtibat halindeyiz. Biz onların taleplerini biliyoruz. Girdi artışlarını vatandaşlarımıza yansıtmama adına çok büyük fedakarlık yaparak Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in de takdiri ile meclise böyle bir gündem maddesi getirildi. Bu madde komisyonumuzdan geçer ve esnafımızla uzlaşı sağlarsak kendilerine ek gelir desteği sağlayacağız” dedi. 
FATMA ŞAHİN ABD’YE GİDİYOR

Başkan Vekili Osman Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 18-22 Kasım tarihleri arasında ABD’nin Chicago ve Detroit kentlerinde çeşitli temaslarda bulunmak ve Bowling Green şehrinde de Zeugma Mozaikleri basın toplantısı organizasyonunu katılım sağlayacağını söyledi. Mecliste Zeugma Antik Kentinde 2019 yılında gerçekleştirilecek olankKazılarının tamamlanması için 200 bin lira maddi destek çıktı.
GASKİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayın dönem toplantısının ardından GASKİ Genel Kurulu’na geçildi. Genel kurulda 5 gündem maddesinden birisi geri çekilirken, 2019 yılı Mali yılı bütçesi ile bütçe kararnamesi, 2019 yılı performans programının onaylanmasının görüşülmesi, su ve atıksu tarifelerinin görüşülmesi 6085 sayılı sayıştay kanunu gereğince genel müdürlüğün denetimi sonucunda düzenlenen 2017 yılı sayıştay denetimi raporunun meclis bilgisine sunulması gündeme alındı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti İslahiye ilçe Başkanından flaş istifa kararıÖnceki Haber

AK Parti İslahiye ilçe Başkanından flaş...

Gaziantep'te, kiraladığı otomobile hırsızlık yaptıSonraki Haber

Gaziantep'te, kiraladığı otomobile hırsı...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı