Büyükşehir Ezogelin Bebek Çalıştayı'na yoğun ilgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir Ezogelin Bebek Çalıştayı'na yoğun ilgi
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2’nci Uluslararası Ezogelin Bebek Çalıştayı kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğüne bağlı Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde sergilenen bez bebek çalışmaları, yoğun ilgi görüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2’nci Uluslararası Ezogelin Bebek Çalıştayı kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğüne bağlı Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde sergilenen bez bebek çalışmaları, yoğun ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediyesi kültürel çalışmalarda da hız kesmiyor. Bu doğrultuda şehirlerin kültürünü yansıtan bez bebek çalışmaları, Gaziantep’te buluştu. El emeği göz nuruyla yaşadıkları şehrin özelliklerini yansıtan bez bebekler, Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni renklendirdi. 3’ü yurtdışından 17’si yurtiçinden çalıştaya katılan bez bebek sanatçıları, kültürlerinin bir parçası olan bez bebekleri tanıttı. 

Kentlerin kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarılması amacıyla 03-08 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen ve 100’e yakın bilim insanının katıldığı 2’nci Uluslararası Ezogelin Bebek Çalıştayı, 6 gün sürecek. Ukrayna, Rusya ve Kazakistan’dan katılım sağlandığı çalıştaya, Ankara, İzmir, İstanbul, Karaman, Amasya, Eskişehir ve Batman’dan da çok sayıda eğitmen iştirak etti.

Çalıştay kapsamında müzenin bahçesinde yapılan atölye çalışmalarında, taş bebek, kitre bebek, hamur bebek, bez bebek ve seramik bebeklerin yapımı bölgelere has yöresel kumaşlar ve malzemeler kullanılarak bebek sanatçıları eşliğinde, bebeklerin yapımı ziyaretçilere gösterildi.

Rusya bez bebek, Kazakistan keçe bebek, Ukrayna motanka bebekleriyle çalıştaya katıldı. Ayrıca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) bez bebekle Ankara bez bebekle, Karaman taş-kitre-kabak bebekle, Adıyaman besi bebekle, İstanbul, İzmir ve Batman ise kitre bebek çalışmalarıyla çalıştayı renklendirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diş hekimi Dt. Özmen hekimliliğin kırkıncı yılında emekliye ayrıldıÖnceki Haber

Diş hekimi Dt. Özmen hekimliliğin kırkın...

 Uzun süren stres kilo aldırıyorSonraki Haber

Uzun süren stres kilo aldırıyor

Yorum Yazın

Gaziantep’te Rezidansa ölüm baskını! Ölü ve Yaralılar Var!
Gaziantep'te 25 Şubat'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Katil zanlısı eski eş Suriye'ye kaçmak üzereyken yakalandı
GTB şubat Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi
GSO’da uygulamalı UR-GE Atölyesi etkinliği düzenlendi
SANKO Okulları Eskrimde Sekiz Birincilik Madalyası Kazandı
Mobilya Kent projesinin temeli atıldı
Gaziantep'te kesinleşmiş cezası bulunan 3 firari yakalandı
Boşanmayı hazmedemeyince dehşeti yaşattı
Ali hoca müsabakayla anıldı
Meriç: AKP'nin Yıkım Politikalarına Dur Diyeceğiz!
Büyükşehir, Güneyşehir ve Kuzeyşehir’de etaplar arası ring seferi oluşturdu
Gaziantep'te define bulmak için izinsiz kazı yapan 5 şahıs suçüstü yakalandı
Hurma fiyatının sabit kalması vatandaşın yüzünü güldürdü
Şehitkamil güvenli ve konforlu yollara kavuştu
Irak’tan gelen genç, Medical Point’te sağlığına kavuştu
Nizip Ticaret Odası Başkanları, 15. GAPTARIM Fuarı’na Katıldı
Suruç'lular Nebi Kaplan Dedi
Gaziantep’te kadın cinayeti! Katil her yerde aranıyor
Gaziantep trafiğinde tehlikeli hareketler