Büyükşehir Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamladı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Ulaşım, güvenli alışveriş, mezarlık, turizm, kurban kesim alanları konusunda bir takım tedbirlerin yanında vatandaşlara kolaylıklar sunan belediye, 9 günlük Kurban Bayramı tatili ve öncesini huzurlu geçmesini sağlayacak önlemlerini aldı.

Bayramda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz olurken, özel halk otobüsleri de indirimli hizmet verecek.

Ayrıca, ücretsiz otobüs seferlerine ek olarak arife günü Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüsler Balıklı Meydanı’ndan Yeşilkent ve Asri mezarlığa ücretsiz olarak taşıma hizmeti verecek.

7 BİN ADET FİDAN DAĞITILACAK

Bayram boyunca 24 saat ekibiyle vatandaşa hizmet verecek Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü, merkez ve ilçelerdeki mezarlıklarda yaklaşık 7 bin çam fidanı ücretsiz dağıtacak.

Orta refüj düzenleme, asfaltlama ve temizlik çalışmalarının yapıldığı mezarlıklarda ayrıca, 24 saat anons sistemiyle Kur’an-ı Kerim okunacak. 

Öte yandan kurban kesim yerlerinde bayramın ilk günü itibariyle ilaçlama yapılacak. Ayrıca, ekipler, bayram süresince çöp konteynırlarını ilaçlayacak. 

Bu arada Büyükşehir Belediyesi hac dönüşü hacıların çantalarını taşıması ve onlara yardımcı olması için “Hoşgeldin Ekibi” kurdu. 

'KURBAN YAKALAMA TİMİ' KURULDU

Bu arada Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı tarafından sahiplerinin ellerinden kaçan kurbanları yakalamak için aralarında veterinerlerin de bulunduğu “Kurban yakalama timi” kuruldu. 

Bayram süresince hizmet verecek olan özel tim, kaçan ve iğne ile uyuşturulacak kurbanı yakalayarak sahiplerine teslim edecek.

Vatandaşlar arife günü dahil bayram sonuna kadar “ALO 153” hattından görevli ekibe ulaşabilecek. Ekip, talepler doğrultusunda vatandaşlara yardımcı olacak. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, bayram boyunca Nizip kesimhanesinde kurban kesimi yapacak. 

ŞİKAYETLER “ALO 153” BİLDİRİLEBİLECEK

Ayrıca Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren motorize, mobil, sivil ve resmi ekipler, dilenci, seyyar satıcı, işportacı gibi olumsuzluklara karşı tedbirler alırken, vatandaşın alışveriş yaptığı işletmelerde rutin denetlemelerin dışında, satışa sunulan ürünler ve satış ortamlarında denetimlerini sıklaştırdı.

Sivil ekip ve resmi kıyafetli zabıta ekipleri, trafiğe kapalı yaya bölgelerinde alışveriş yoğunluğu göz önünde bulundurularak, bayrama kadar 24 saat boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için görevlendirildi.

Ayrıca belirlenen kurban kesim alanları dışında park yerleri, kentin ana arterleri özellikle cadde ile sokaklarda kesimlerin olmaması noktasında denetimler sıklaştırılacak. Bu arada Kale civarı, dere kenarı ve diğer caddelerde kelle ütülmemesi, kaldırımlarda deri alım satımı yapılmaması konusunda vatandaşların daha duyarlı olması istendi. 

Belirtilen hususlara uymayan ve çevre kirliliğine sebep olanlar hakkında yasal işlem yapılacak. 

Ayrıca vatandaşlar bayramda yaşayacakları tüm olumsuzlukları Büyükşehir Belediyesinin “ALO 153” hattını arayarak bildirebilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul'dan sevk edilen Fırtına obüsleri Gaziantep'teÖnceki Haber

İstanbul'dan sevk edilen Fırtına obüsler...

Gaziantep’teki İşletmeler Bayramda Da Açık OlacakSonraki Haber

Gaziantep’teki İşletmeler Bayramda Da Aç...

Yorum Yazın

Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat
Gaziantep’i Yasa Boğan Kayıp: Ragıp Güzelbey Vefat Etti
Gaziantep'te Korkunç Çarpışma: Servis Aracı Şarampole Devrildi, Yaralılar Hastanelere Kaldırıldı
Tahmazoğlu kurbanlık fiyatlarını açıkladı 
 Gaziantep'te eğitime afet arası: 2 gün daha tatil
Hasan Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi: Acilen afet bölgesi ilan edilmeli
Uygur: Türkiye Küresel Yumurta Sektöründe Daha Güçlü Konum Alacak
GAÜN Çocuk Hastanesi’nde “Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası” Etkinliği Düzenlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu
Gaziantep'te fırtına sonrası yaralar sarılıyor
Gaziantep'te aranan 2 bin 162 şahsı jandarma yakaladı
Gaziantep’te Öğretmenlere Promosyon Müjdesi
CHP’li Öztürkmen’den Kılıç’a ziyaret
Gaziantep’te ünlü müteahhidin acı sonu: Araçta Cansız Bedeni Bulundu
Gaziantep’te mide bulandıran olay: Öksüz kızın hayatını karartmışlar 
Gaziantep'teki 'süper hücre' balkon duvarlarını yıktı, camları patlattı
Radoi İlk Mesajını Verdi: “Formayı Hak Eden Kalır”