Burun ameliyatında ölen Kübra için 1500 lira bağış...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Burun ameliyatında ölen Kübra için 1500 lira bağış...
Abone ol
Gaziantep'te burun ameliyatına alındığı hastanede geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki Kübra Özüberk'in babası Ümmet Özüberk'ten bin 500 lira bağış alındığı ortaya çıktı.

Gaziantep'te burun ameliyatına alındığı hastanede geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki Kübra Özüberk'in babası Ümmet Özüberk'ten bin 500 lira bağış alındığı ortaya çıktı. 
Burnundaki kemik nedeniyle nefes almakta güçlük çeken Kübra Özüberk'e, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan muayenesinin ardından, burnundaki kıkırdakların alınması için 17 Ocak gününe ameliyat tarihi verildi. Genç kız, ameliyat sırasında beyin kanaması geçirince yoğun bakıma girdi ve 10 gün sonra 27 Ocak'ta yaşamını yitirdi. Kızının ölümünde ihmal olduğunu öne süren ve savcılığa doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunan Ümmet Özürberk, ameliyat için bağış adı altında bin 500 lira 'bıçak' parası alındığını öne sürdü. 
'BAŞKA KÜBRA'LAR ÖLMESİN' 
Paranın verilmesine zorlandığını aksi halde ameliyatın yapılamayacağını öne süren Özüberk, şunları söyledi: 
"Ciğerim yanıyor. Çocuğumu 16 Ocak'ta hastaneye yatırdım, 17'sinde ameliyata girdi, 27 Ocak'ta bana cenazesini verdiler. Allah rızası için sorumlulara cezasını verin, başka Kübra'lar ölmesin, başka canlar yanmasın. Bizden bağış adı altında bin 500 lira para aldılar. Bu parayı vermezsek, uzman doktorun ameliyata girmeyeceğini söylediler. Benim çocuğumun suçu neydi? '20- 25 dakikalık bir burun ameliyatı' dediler. Eşten, dosttan 50- 100 lira şeklinde toparladım verdim bu parayı. Bu parayı 'kızım ölsün' diye vermedim. Bize makbuz ile birlikte çocuğumun cenazesini verdiler." 
Hastane yetkilileri ise, bıçak parası alınması gibi bir durumun söz konusu olmadığını hastanenin eksikliklerini gideren Sağlık Hizmetlerini Geliştirme ve Sosyal Yardım Derneği'ne isteyenlerin bağışta bulunduğunu kaydetti.
Öte yandan Kübra'nın ölümünün ardından başlatılan adli ve idari soruşturmanın ise sürdüğü öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Turizm Zabıtası'ndan Gaziantep'in tanıtımına katkıÖnceki Haber

Turizm Zabıtası'ndan Gaziantep'in tanıt...

CHP Gaziantep'te referandum kampanyasını başlatıyorSonraki Haber

CHP Gaziantep'te referandum kampanyasını...

Yorum Yazın

Umut Yılmaz olayında flaş gelişme!
CHP'li Umut Yılmaz AK Parti'ye geçiyor! Nizip'te anlaştılar
Gaziantep'te 21 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Fatma Şahin’den Nizip’e Önemli Ziyaret
Nizip’te Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu: Eğitim Camiası Bir Araya Geldi
GTB, TİGEM ihalelerine ev sahipliği yaptı
Ziraat Bankası Genel Müdüründen GTO'ya ziyaret
Gaziantep'te acı olay! Eve giren şaşıp kaldı 
Şahinbey Belediyesi iftara beş kala ile vatandaşların yanında
Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu 
Hasan Öztürkmen’den İmamoğlu ailesine ziyaret…
Büyükşehir Belediyesi’nden Nizip’te Gönül Sofrası
Dr. Öğr. Üyesi Demirçubuk: Kulak şekil bozukluğunun basit tedavilerle düzeltilebilir
Ressam Selman Uzun SANKO Sanat Galerisi’nde Sergi Açacak
Suç Makinası Gaziantep Jandarmasından Kaçamadı
Gaziantep'te işe gitmeyen kişi evde ölü bulundu
Gaziantep'te 20 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Gaziantep'te baba oğul aynı kaderi yaşadı
Kasten öldürme suçundan aranan firari yakalandı
Hedef Alınan Sadece CHP Değildir