Bölgenin en iyi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bölgenin en iyi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği
Abone ol
​Gaziantep Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Bölümü gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla adından söz ettirmeye başladı. Doç.Dr. M. Adnan Celkan, Yrd. Doç. Dr. Doğan Kahraman, Yrd. Doç. Dr. Erhan Hafız, Op. Dr. Mehmet Aşam’dan oluşan ekip ameliyatlarını dünya standartlarındaki laminar flow ve hepafiltreli ameliyathanesinde gerçekleştiriyor.

Gaziantep Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Bölümü gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla adından söz ettirmeye başladı. Doç.Dr. M. Adnan Celkan, Yrd. Doç. Dr. Doğan Kahraman, Yrd. Doç. Dr. Erhan Hafız, Op. Dr. Mehmet Aşam’dan oluşan ekip ameliyatlarını dünya standartlarındaki laminar flow ve hepafiltreli ameliyathanesinde gerçekleştiriyor. On yataklı yoğun bakım ünitesi ise bölgedeki en donanımlı geniş özel odalı tek yoğun bakım ünitesine sahip.

Gaziantep Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Bölümü hakkında bilgi veren Bölüm Başkanı  Doç.Dr.M.Adnan Celkan, “Kliniğimizde erişkin ve çocuk kalp ameliyatları ile periferik damar ameliyatları başarı ile gerçekleştirilmektedir. Doç Dr M. Adnan Celkan, Yrd Doç Dr Doğan Kahraman, Yrd Doç Dr Erhan Hafız, Op Dr Mehmet Aşam ve Araştırma görevlisi Dr Uğur Şener’den oluşan ekibimiz ile marka şehrimize yakışan güvenilir ve referans merkez olmak en büyük amacımızdır” diyor.

  • REFERANS MERKEZ OLMAYA ADAY

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği geçmiş başarıları ve gelecekte yapacakları ile referans merkez olmaya aday. Gaziantep Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Bölüm Başkanı Doç.Dr.M.Adnan Celkan, “ Günümüzde kalp hastalıkları tüm dünyada en sık görülen ölüm nedenlerinin başında gelmektedir. Tanı ve teşhis yöntemlerinin gelişmesi ile beraber tedavi yöntemleri de hasta sağlığı açısından olumlu aşamalar kat etmiştir. Kalp ve Damar Cerrahisi alanında ki gelişmelerde birçok kalp hastalığının tedavisinde kalıcı ve uzun süreli düzelmeler sağlamıştır. Bölgemizde de sık görülen kalp hastalıklarının cerrahi tedavisinde Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği geçmiş başarıları ve gelecekte yapacakları ile referans merkez olmaya devam etmektedir” ifadelerini kullanıyor.

  • ÜÇ ÖĞRETİM ÜYESİ VE BİR UZMAN DOKTOR

Bölüm hakkında bilgi veren Doç Dr M. Adnan Celkan, şunları kaydetti: “ Yeni bir yapılanma sürecine içinde olan Gaziantep Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğimizde üç öğretim üyesi ve bir uzman doktor ile hizmet vermekteyiz. Bölgemizde kalp hastalıkları çok yaygın bir şekilde görülmektedir. Kalp ve damar hastalıkları denince aklımıza maalesef sadece kalp damarlarının tıkanıklığı ile seyreden koroner kalp hastalıkları geliyor. Bunun yanında kalp kapak hastalıkları, doğuştan gelen kalp anomalileri, aort damarı yırtılma ve genişlemeleri, kalbin ileti sistemi ile ilgili problemlerde hiç azımsanmayacak kadar sık görülmektedir. Ayrıca kol bacak ve beyin atar damarlarını tutan tıkayıcı hastalıklar, toplar damarlardaki tıkayıcı pıhtılaşmalar ve varis hastalıkları da çok görülmektedir.”

  • DÜNYA STANDARTLARINDA AMELİYATHANE

Ameliyatlarını dünya standartlarındaki laminar flow ve hepafiltreli ameliyathanesinde  gerçekleştirdiklerini ifade eden Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Adnan Celkan, “ Tüm ameliyatlarımızı dünya standartlarında ki laminar flow ve hepafiltreli ameliyathanemizde gerçekleştiriyoruz. On yataklı yoğun bakım ünitemiz ise bölgedeki en donanımlı geniş özel odalı tek yoğun bakım ünitesidir. Bizim günlük pratiğimizde en sık karşılaştığımız koroner kalp hastalığıdır. Bu hastalıkta, koroner damarlarda yer yer, başta kolesterol olmak üzere bir takım maddeler birikmekte ve buralarda darlıklar ve tıkanıklıklar oluşmaktadır.  Bunun sonucu olarak kalbin beslenmesi bozulmakta, kalbin ritmik çalışmasında ve kasılmasında hastalığın ciddiyetiyle orantılı olarak bozukluklar oluşmaktadır. Koroner arter hastalığı, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de erişkinlerde başta gelen ölüm ve işgücü kaybı nedenidir.  Genetik faktörler, beslenme alışkanlıkları, sigara, diabet, hipertansiyon bu hastalığın oluşmasında ki en sık nedenlerdir. Koroner damar hastalığında asıl önemli olan, koroner damarlardaki darlıkların infarktüse yol açmadan tedavi edilmesidir. Bu da öncelikle koroner damarların durumunun görülmesi ile olur. Bu amaç için kullanılan farklı yöntemler olmakla birlikte (efor testi, miyokart sintigrafisi vs), damar hastalığı olduğundan şüphe edilen hastalarda halen altın standart olarak kabul edilen en güzel tanı yöntemi; koroner anjiyografidir. Koroner anjiyografide, kalp damarları gözle görünür hale getirilip filmi çekilir” dedi.

  • GÜÇLÜ BİR KADROMUZ VAR

Anjiografik olarak açılamayan (balon ve stentleme) damarların tedavisinde koroner bypass ameliyatı gerçekleştirildiğini kaydeden Celkan, şöyle devam etti: “ Bypass cerrahisinde ise damardaki darlık bölgesinin öncesi ile sonrası arasına köprü görevi gören bir damar konulur. Bu konulan damar, hastanın kendisinin bacak toplardamarı veya göğüsten alınan bir atardamar olabilir. Böylece kan, bu köprü yardımıyla, dar veya tıkalı olan bölgenin ilerisine geçebilir. Bypass ameliyatı olan hastalar sigarayı mutlaka bırakmalı, hipertansiyon kontrol altına alınmalı, şeker hastalığında şeker normal sınırlarda tutulmalı, egzersiz yapılmalı, kolesterol yüksekliğinde ise mutlaka diyet yapılmalı, ayrıca doktorunuzun önerdiği ilaçlar mutlaka kullanılmalıdır. Teknolojik gelişmeler ameliyat tekniklerinde de farklı yöntemlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Küçük kesi ile göğüs kemiği kesilmeden yapılan ameliyatlar ile kalp kapaklarının değişimi ve tamiri, doğuştan gelen anomalilerin düzeltilmesi mümkün hale gelmiştir. Ayrıca Aort damarındaki genişleme ve yırtıklar Endovasküler teknikle hastaya narkoz vermeden ve sadece kasıktan yapılan 3-4 cm lik bir kesi ile tedavi edilebilmektedir. Ayrıca Varis merkezimizde son teknikler ile (lazer ve yapıştırma) her türlü varis ameliyatları gerçekleştirilebilmektedir.  Kliniğimizde erişkin ve çocuk kalp ameliyatları ile periferik damar ameliyatları başarı ile gerçekleştirilmektedir. Doç Dr M Adnan Celkan, Yrd Doç Dr Doğan Kahraman, Yrd Doç Dr Erhan Hafız, Op Dr Mehmet Aşam ve Araştırma görevlisi Dr Uğur Şener’den oluşan ekibimiz ile marka şehrimize yakışan güvenilir ve referans merkez olmak en büyük amacımızdır”.

  • MEHMET ADNAN CELKAN KİMDİR?

Doç.Dr Mehmet Adnan CELKAN, 1969 yılında Kilis' te doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini tamamladıktan sonra, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1992 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise  Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2000 yılında Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı olmuştur. 2007 yılında Doçent unvanını almıştır.

2000 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda göreve başladı. 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri Chicago Northwestern Üniversitesi'nde kapak tamirleri, aort cerrahisi ve kalp ritm bozukluklarının cerrahi tedavisi konusunda gözlemci doktor olarak bulundu. Bu süre icinde gerek yurtiçi gerek yurtdışında ki birçok toplantıda katılımcı ve konuşmacı olarak görev aldı. 2008 yılında üniversiteden ayrılmıştır. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi'nde görev yapmış olan Doç.Dr Mehmet Adnan CELKAN, mesleki çalışmalarına Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam etmektedir.

Doç.Dr Mehmet Adnan CELKAN, Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, Türk Kardiyoloji Derneği, Türk Damar Cerrahisi Derneği, Avrupa Kalp ve Torax Cerrahisi Derneği, American Society of Thoracic Surgeon üyesidir. Ayrıca evli ve iki çocuk babasıdır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vatan Partisi de Gaziantep milletvekili adaylarını açıkladıÖnceki Haber

Vatan Partisi de Gaziantep milletvekili...

Gaziantep'te iftardan sahura 5 ton ciğer tüketiliyorSonraki Haber

Gaziantep'te iftardan sahura 5 ton ciğer...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı