Başsavcı’dan İKİ MÜJDE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başsavcı’dan İKİ MÜJDE
Abone ol
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, G10 Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleriyle buluşmasında yeni dönemin Adliye-Medya ilişkisine dair önemli mesajlar verdi. Başsavcı Karataş, Basın Savcılığı birimi ve Medya İletişim Bürosu’nu en aktif şekilde kullanacaklarını müjdeledi.
HSK Kararnamesi ile Başsavcı olarak atana İsmail Karataş’a, G 10 Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleri hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
ZİYARETLER DEVAM EDİYOR
Gaziantep’te 4 yıldır Başsavcı Vekili olarak görev yapan tecrübeli isim İsmail Karataş tebrik ziyaretlerini kabul ediyor. Başsavcı Karataş’ın son ziyaretçileri G10 Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleri oldu.
ADLİYE-MEDYA İLİŞKİLERİ
Haberlerin kamuoyuna aktarılmasında tek araç olan medya sektörünün önemine değinen Başsavcı İsmail Karataş, Adliye ile Medya ilişkisinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Doğru ve tarafsız haber Adliye-Medya köprüsünün sürekli açık olmasıyla sağlanabilir” dedi.
YENİ DÖNEMİN İP UÇLARI
Başsavcı İsmail Karataş,1 Eylül itibariyle başlayacak olan yeni adli yıl açılışıyla birlikte Gaziantep medyası ve Adliye ilişkilerine dair mesajlar da verdi. Başsavcı Karataş, “Kamuoyuna hızlı ve doğru bilgi aktarılması anlamında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı olarak yapılması gereken neyse hayata geçireceğiz. Bu bağlamda ilk olarak adli tatil öncesi Basın Savcılığı görevlendirmesini yaparak basına tek Savcı uygulamasını başlattık. Artık, basından sorumlu bir Savcı arkadaşımız sadece basın işlerine bakacak. Bunun yanı sıra medya iletişim bürosuna da bir görevli tayin ederek 24 saat hızlı ve doğru bilginin medyaya akışını sağlayacağız. Adli yılın açıldığı 1 Eylül 2022 tarihi itibariyle de ilk olarak Gaziantep medyası ile bir araya gelip sorun ve çözüm yollarını birlikte arayacağız. Kendi taleplerimizi ileterek ilişkileri anlamlı ve en üst seviyede tutmaya çalışacağız” dedi.
ŞEHRİ İYİ TANIYOR
Başsavcı olarak atanan İsmail Karataş’ın geçmiş dönemlerde Vekil olarak 4 yıl Gaziantep’te görev yapmasının büyük şans olduğunu belirten G10 Gaziantep Gazeteler Birliği sözcüleri, “Biz kamu görevi yapmaktayız. Haberin yargıyı etkilemesinin her zaman karşısındayız. Yargı özgün olmalı, delillerle hareket etmeli. Bu anlamda sosyal medya, yazılı ve görsel basının haber anlatımında taraflı ve ilkeli olması kabul edilemez. Gazeteci olarak görevimiz kamunun çıkarlarını korumak ise bizde bunu en üst düzeyde yapmaya gayret eden bir ekibiz. Herhangi bir olayda spekülasyona meydan yaratmadan doğru ve kesin bilgi ile Adliye’den haber almamız gereken durumlar oluyor. Bunun iyi bilen yeni Başsavcımız İsmail Karataş’ın Basın Savcılığı’nı daha işlevsel şekle getirmesi ve medya bürosunun aktifleşmesini destekliyoruz. Doğru ve tarafsız haber için en üst merci olan Yargı mercinin gazeteci ile arasındaki köprünün olması doğru bir karar. Yeni Başsavcı İsmail Karataş nezlinde tüm Adliye çalışanlarına görevlerinde başarılar dileriz” şeklinde konuştular.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siber korsanlar itibar sahipli Instagram hesaplarını hedef aldıÖnceki Haber

Siber korsanlar itibar sahipli Instagram...

GAÜN'de 15 Temmuz anısına ulusal karma sergiSonraki Haber

GAÜN'de 15 Temmuz anısına ulusal karma s...

Yorum Yazın

GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti
TOBB Fen Lisesi zirveye çıkıyor
Quick Sigorta 9 yaşında 
Gaziantep'te Otomobilin Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Yaralandı