BOSSAN Hospıtal Radyasyon Onkolojisi faaliyete geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BOSSAN Hospıtal Radyasyon Onkolojisi faaliyete geçti
Abone ol
Özel Bossan Hospital Radyasyon Onkolojisi, Doç. Dr. Ahmet Dirier önderliğinde alanlarında uzman ekibiyle hasta kabülüne başladı .
 Bossan'da ekibindeki sağlık fizikçisi ve radyoterapi teknikerleri ile hastaların radyoterapi planları ve tedavileri özenle yapılmaktadır. Hastanedeki son teknoloji Elekta Versa HD cihazı ile hastalara Radyoterapi verilmekte ve bu cihaz ile bilgisayarlı planlama sistemleri ile tüm hastalara IMRT denen yoğunluk ayarlı radyoterapi, IGRT yani görüntü klavuzluğunda radyoterapi verilmektedir.
Özel Bossan Hospital Radyasyon Onkolojisi doktoru Doç. Dr. Ahmet Dirier radyoterapi hakkında şu tanımlamaları yaptı; “Radyoterapi yani ışın tedavisi kısaca kanser hücrelerinin yüksek doz radyasyonla ile öldürülmesi yöntemidir. Radyoterapi bazen tek başına bazen kemoterapi (ilaç tedavisi) ile birlikte verilir. Radyoterapi bazen de ameliyattan sonra hastalığın tekrar etme riskini azaltmak için verilir.” Dedi.
Özel Bossan Hospital Radyasyon Onkolojisi’nde tedavide kullanılan son teknoloji Elekta Versa HD cihazı ile radyoterapinin nasıl uygulandığına da değinen Doç. Dr. Ahmet Dirier uygulama hakkında şunları söyledi; “Radyoterapi, günlük seanslar şeklinde verilen bir tedavi şeklidir. Hastalığın durumu, tedavinin amacı, diğer tedavi yöntemleri ile birlikte verilip verilmemesine göre 1 seans ile 40 seans arasında değişen tedaviler vardır. Cihaza entegre tomografi ile hedef bölge görülerek tam doğru tedavi yapılmakta, ayrıca bu sayede yan etkiler azalmaktadır.”  dedi.
Özel Bossan Hospital, Radyasyon Onkolojisi ve alanlarında uzman hekimleriyle Gaziantep’e kazandırılan bölgenin en büyük özel hastanelerinden biri olma özelliğine sahip olmakta ve açıldığı günden bu yana tüm branşlarda görev yapan uzman doktorları ile sağlıkta güvenin adresi olmaya devam etmektedir.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Bozkurt'tan Deprem açıklamasıÖnceki Haber

Başkan Bozkurt'tan Deprem açıklaması

Jandarmadan dev kaçakçılık ve uyuşturucu operasyonuSonraki Haber

Jandarmadan dev kaçakçılık ve uyuşturucu...

Yorum Yazın

Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…
Ölümden döndü:Otobanda feci kaza 
Gaziantep Sağlık Camiası Yasta: Genç Hemşire Medet Balkan’dan Acı Haber Geldi
Gaziantep'te tepki çeken görüntü: Küçük kızını darbedip motosikletle sürükledi
Başkan Murat Danacı MUHTARLIKLARI KAPATIN!
Gaziantep'te kaza Biri ağır 2 yaralı!
Gaziantep’te KADES Seferberliği
Şahinbey'de 06.06.2026 yoğunluğu: Bir günde 106 nikah kıyıldı
Gaziantep'te 7 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te 15 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
CHP'de Şok İstifa! Meclis Üyesi AK Parti'ye Geçti
Gül'den Koç'a sert tepki 
Dünya Çevre Günü’nde sıfır atık ve sürdürülebilir yaşam mesajı verildi