Aydın: Suyun maliyeti yüzde 75 düşecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydın: Suyun maliyeti yüzde 75 düşecek
Abone ol
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Gaziantep'in içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan Projeyle, Türkiye'nin içme suyu alanında Melen'den sonra en büyük yatırım Projesi olan ve Kahramanmaraş ili sınırları içerisinde doğan Göksu Çayı'nın suyunu Gaziantep'e ulaştıracak Gaziantep Düzbağ İçme Suyu Projesi tamamlanarak Şehre su verilmeye başlandığı belirtildi.

Konu hakkında açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın ise Düzbağ projesinin Gaziantep'in çılgın projesi olduğunun altını çizdi. Suyun maliyeti yüzde 75 düşeceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti;

"Suriyeli misafirlerimizin de yoğun bir şekilde bulunduğu bu ilimizde içme suyu anlamında sıkıntıya son vermek maksadıyla bu projeyi geliştirdik. Testlerin tamamlanmasından sonra Gaziantep'e ilimize artık kaynak suyu kalitesinde içme, kullanma ve endüstriyel su verilmeye başlandı.’ dedi.

Açıklamada, "Düzbağ projesi ile Göksu Çayından alınacak yıllık 96,60 milyon metreküp su Gaziantep'e iletilecek olan  Proje kapsamında regülatör, terfi merkezi, yükleme havuzu, iletim hattı, dağıtım hattı ve tünel imalatları bulunuyor. 2017 yılında başlayan inşaat çalışmaları çerçevesinde 81.581 metrelik isale hattının tamamı bitirilerek, hatta su verildi. Ayrıca proje kapsamında 13 bin 974 metre iletim hattı, 632 metre terfi hattı, 2 bin 659 metre dağıtım hattı, 400 metre Mizmilli deplasesi ve 12 bin 78 metre Kartalkaya terfi yenilemesi olmak üzere toplam 111 bin 324 metrelik boru hattı döşendi." denildi.

Düzbağ Projesi'nde içme suyunun ilk aşamada Göksu çayından regülatör vasıtasıyla alınacağını söyleyen Genel Müdür Aydın, "Bu aşamada Gaziantep suya yüzde 75 mertebesinde daha uygun maliyetle kavuşacak. Düzbağ Barajının bitmesiyle de şehre verilen su yılda 173,60 milyon metreküpe yükselecek ve tamamen cazibeyle yani herhangi bir enerjiye ihtiyaç olmadan Gaziantepli vatandaşlarımız bu suya kavuşmuş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep Düzbağ İçmesuyu İsale Hattı Projesi inşaatında genel iş ilerlemesinin yüzde 90 seviyesinde olduğunu belirten Pakdemirli, bugüne kadar proje kapsamında 1,2 Milyar TL harcama yapıldığını da sözlerine ekledi.

Aydın; Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’dedi.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HKÜ, kontenjanının tamamına yakınını doldurduÖnceki Haber

HKÜ, kontenjanının tamamına yakınını dol...

Gaziantep'te 29 uyuşturucu hap ele geçirildiSonraki Haber

Gaziantep'te 29 uyuşturucu hap ele geçir...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı