Aydın: Medikal Tekstilde ilklere imza attık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydın: Medikal Tekstilde ilklere imza attık
Abone ol
Gaziantep ve ülke ekonomisinin lider markalarından birisi olan MB Holding; bünyesindeki birçok firma ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu oluşumun bir parçası olan 3teks Medikal Tekstil; inovatif düşünce yapısı ile gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında Gaziantep’i temsil ediyor ve başarılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor.

3Teks Medikal Tekstil’in bu başarı hikayesinde, aslında bir kadın eli var. Yaklaşık 100 ülkeye ihracat gerçekleştiren 3Teks’e dair merak edilen tüm soruları Genel Müdür Gülistan Aydın; Memohaber okurları için yanıtladı.

3TEKS 2000 YILINDAN BERİ SAHADA ÜRETİM YAPIYOR

3Teks’in açılımından bahsederek AR-GE çalışmalarıyla birlikte 3Teks’in 2000 yılından beri sahada yer aldığını söyleyen Aydın; “3Teks; Temizlik Titizlik ve Takip anlamına geliyor. Firmamızın ismi bu kriterler üzerinde belirlenerek, sektörün en hassas olduğu noktaları kendine ilke edinerek çıkıyor yola.  Resmi kuruluş tarihi 2004 yılı görünse de kuruluşun AR-GE çalışmaları aslında 2000 yılında başladı. Dört yıl süren bir ön araştırma süreci sonrasında bugün Türkiye’nin de dışına çıkarak dünya pazarlarında köklü global  firmalarla aynı kulvarlarda yarışıyor.” diye konuştu.

YOLA ÇIKIŞ HEDEFİMİZ ENFEKSİYONLA MÜCADELE

3Teks Medikal Tekstilin ortaya çıkış amacının enfeksiyonlarla mücadele olduğuna dikkat çeken Gülistan Aydın aslında bir sosyal sorumluluk bilinciyle kurulan bir firma olduğunun altını çizdi. “MB Holding; Gaziantep’in köklü firmalarından birisi olmakla birlikte ticari başarılarının temelinde ‘ilkleri’ hayata geçirmek yatıyor. Bu bilincin bir parçası olan 3Teks’in başlangıç hikayesi ise 2000’li yılların başında artan bebek ölümleri ile başlıyor. Bu vakaların yayılması ile artan ölümlerin enfeksiyon riskini minimize etmek için araştırmalarımızı gerçekleştirdik. Bugün ihracatını gerçekleştirdiğimiz tek kullanımlık ürünler aslında tüm Avrupa’da yaygın bir şekilde ameliyatlarda kullanılıyordu. AR-GE çalışmaları sonucunda bu ürünlerin kullanım oranlarının Türkiye pazarında düşük seviyelerde olduğu tespit ediliyor ve bu alanda bir çalışma başlıyor. Bir ameliyathanede en önemli şey; enfeksiyonu minimize ederken, sağlık çalışanlarını ve hastayı tüm risklerden koruyabilmektir.  İşin özü aslında dürüst ve titiz iş yaparken toplum sağlığını ve insan hayatını tüm değerlerin üzerinde tutuyoruz.

3TEKS MEDİKAL TEKSTİL ÜRÜNLERİ HASTANELERİN EN HASSAS NOKTASI OLAN AMELİYATHANELERDE KULLANILIYOR

3Teks Medikal Tekstil’in öncelikli üretim sahasının; ameliyathanelerde kullanılan tek kullanımlık örtü ve önlükler olduğunu söyleyen Aydın; “Sağlık alanında hizmet sunmak için odaklandığımız kesim hastane ameliyathaneleri oluyor. Ürünlerimiz; cerrahi işlemlerin yapıldığı alanda kullanılıyor, yani bir hastanenin en hassas noktasında. İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğu bilinciyle kendi geliştirdiğimiz otomasyon sistemlerimizle, tamamen Avrupa Standartlarına uygun, bu standartlara göre denetlenmiş tesisimizde ürettiğimiz ürünler tek kullanımlık olup, her ameliyatın ihtiyacına yönelik hazırlanıyor. Paketi açıldıktan sonra yalnızca bir hastada kullanılan ürünler daha sonrasında  kullanılmayarak enfeksiyon riskini en aza indirgemektedir.” şeklinde açıklama yaptı.

MEDİKAL TEKSTİLDE BİR İLKE İMZA ATTIK

3Teks Medikal Tekstil’in;  bir ilke imza atarak kendi tasarladığı inovasyon ödüllü son teknoloji otomasyon cihazları ile el değmeden üretim gerçekleştirdiğini aktaran Aydın; “Üretim kalitemizi, aldığımız ödüllerle taçlandırıyoruz. Bu alanda üç tane ödülümüz mevcut. Yola çıkarken dünya pazarına baktığımızda bu ürünlerin çoğunlukla elle üretildiğini gördük. Biz otomasyon sistemleri ile el değmeden, sürdürülebilir kaliteli bir üretimin nasıl yapılabileceğine dair çalışmalar gerçekleştirdik. Tesisimizde kullanılan makineler TÜBİTAK ödüllü olup MB Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Orkun Balat’ın kendi tasarım ürünleridir. Bu özenli çalışmalarımızla sektörde öncü ve fark yaratan firma olduk. Biz ürünlerimizi el değmeden, otomasyona dayalı makinelerle üretiyoruz. Steril bir ürün paketlediğimiz için biyolojik yükün mutlaka minimum seviyeye düşürülmesi gerekiyor. Bu detay sağlık alanında önemli bir nokta ve biz bu konuya büyük bir hassasiyetle yaklaşıyoruz.” Dedi.

3TEKS DÜNYA PAZARINDA GLOBAL ŞİRKETLERLE YARIŞIYOR

3Teks’in dünya pazarında yıllardır yer alan global şirketlerle yarıştığını ve firmanın üretim kalitesinin yurtdışında da önemli bir yer edindiğini aktaran Gülistan Aydın; “Dünya çapında ürettiğimiz ürünlerin kullanımı hızla artıyor. Bunun sebebi de en başından bu yana üzerinde durduğumuz üzere tek kullanımlık ürünlerle enfeksiyon riskini kontrol edebilmemizden kaynaklanıyor. Dünya pazarlarında bizden çok daha önce yola çıkmış globalleşmiş firmalar var. Biz bu firmalarla uluslararası platformlarda sürekli karşılaşıyoruz. Avrupa’da gerçekleşen birçok ihalede teknik değerlendirmelerde üst sıralara çıktığımız skorları görüyoruz. Konumlandığı noktada ulaştığı hedef kitleler ile 3Teks; bugün dünya pazarında adını duyurmuş bir firmadır. Yıllardır bu sektörde üretim yapan dev firmalarla aynı pazarda yer alarak 100’e yakın ülkede iş yapıyoruz. Yaptığımız ihracatın üretimimizde ciddi bir pay tutmasının yanı sıra yurtiçinde de pazarı domine ederek sektöre yön veren bir firma konumundayız. Hem iç hem de dış piyasada 3Teks üretimi olan ürünler kalitelidir ve güvenilirdir algısı var ve bu durum bizleri çok onore ediyor. İhracata başladığımız günden bugüne Avrupa, Ortadoğu, Afrika,  Amerika, Uzakdoğu Ülkeleri gibi birçok ülke ile 3Teks adına temasa geçtik. Aldığımız geri bildirimler daima ürünlerimizin kalite ve güvenilirlikten ödün vermediği yönünde oldu.” diyerek hizmet anlayışını ortaya koydu.

BÜYÜMEK İÇİN ÖNCE AR-GE’YE YATIRIM YAPMAK GEREKİYOR

3Teks Medikal Tekstil’in AR-GE projeleriyle bayrağı daima ileriye taşıyarak her geçen gün organik büyümesinden bahseden Aydın; “Üretim alanımızda bir AR-GE merkezimiz var. Alanında uzman bir teknik ekiple her geçen gün ivme kazanmaya devam ediyoruz. Bu alanda en iyisini yapmayı hedeflediğimiz pazar araştırmalarımızı takım çalışması sonucunda değerlendirmeye alıyor ve inovatif tasarımlar sonucu ürettiğimiz ürünler ile sektörde öncü olmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim.  Deneyimli teknik ekibimizde endüstri, makine, mekatronik, biyomedikal mühendislerimiz, uzman doktor ve klinik hemşirelerimiz mevcut. Talebin ne olduğunu ve kullanım alanlarını iyi analiz etmek için sürekli sahada çalışıyoruz. Bizim AR-GE anlayışımız ilk etapta sahada başlıyor esasında. Satış- pazarlama sonrasında işin mutfağı olan laboratuvar kısmında analiz etmek ve talebi en doğru şekilde yanıtlamak gerekiyor. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında projelendirdiğimiz taleplere yanıt verirken üniversitelerimizden de büyük oranda görüş alıyoruz.” Dedi.

 

ÖNCELİĞİMİZ HİJYEN

Firmanın üretimde en hassas olduğu konunun hijyen olduğunun altını çizen Gülistan Aydın işletme içerisinde hijyen uygulamasına verdikleri önemi şu sözleriyle ifade etti:  “Steril ürünlerin üretimini gerçekleştirdiğimiz alanlar, insan sağlığı açısından büyük önem arz ediyor ve dolayısıyla bizim üzerinde durarak hassas olmamızı gerektiriyor. Ürünler, kontrollü üretim alanında, hijyen kurallarına uyularak  üretildikten sonra son kullanıcı olan sağlık çalışanlarına gidiyor ve cerrahi işlem öncesinde açılan paketler operasyon için kullanıma hazır hale getiriliyor. Tesisimizdeki kontrollü üretim alanımız olan temiz odamız 10.000 class değerinde olup, ayrıca kendi bünyemizdeki laboratuvarımız ile ürünlerimiz piyasaya arz edilmeden önce gerekli tüm testleri ve kontrolleri yapmaktayız.  Her döngü sonrasında biyologlarımız tarafından örnekler alınarak, ürünlerin sterilizasyon doğrulama testlerinin yapılır. Dönemsel olarak laboratuvar çalışmalarımızı, dışarıdan akredite bağımsız bir laboratuvardan doğrulama testleri alarak da muhakkak doğruluyoruz.” diye konuştu.

KADIN İSTİHDAMINDA FARK YARATIYORUZ

İşletmede istihdam sunulan personellerin yarıdan fazlasının kadın olduğunu söyleyerek bu başarıyı kadınların destekleriyle taçlandırdığına değinerek; “Çalışanlarımızın  % 50’den fazlası kadınlardan oluşuyor. kadınlarımız çok dikkatli ve hassas davranıyor. Kadınlarımızın üretimde, sahada ve AR-GE birimlerinde olması sebebiyle iş hayatına kazanımlarından oldukça mutluluk duyuyorum. İşini ilkemiz olan temizlik, titizlik ve takip anlayışıyla yapan deneyimli arkadaşlarımız bayrağımızı ileri taşımamızda etkin rol oynuyor. Sektörümüzün getirdiği hijyen hassasiyeti ve kurumumuzun kadın istihdamına verdiği önem sebebiyle bu konuda oldukça iddialıyız.” ifadelerine yer verdi.

GAZİANTEP’E MEDİKAL TEKSTİLDE DEĞER KATTIK

Tekstilin her alanında üretim yapan Gaziantep’e 3Teks’in medikal tekstil alanında değer kattığını söyleyerek Gaziantep’in üretimdeki kapasitelerini değerlendiren Aydın; “Gaziantep; benim özellikle global platformlarda vurgulayarak altını özellikle çizdiğim bir şehir. Çalışkanlığı ve üretkenliğiyle rakip tanımayan, gerek sanayisi gerekse mutfağıyla artık herkesin tanıdığı bir şehir. Katıldığımız fuarlarda özellikle bir Türk firması olduğumuzu belirtirken Gaziantep’te konumlandığımızı söylediğimizde geri dönüşler fazlasıyla olumlu oluyor.” şeklinde konuştu.

SEKTÖRÜN KALBİ FUARLARDA ATIYOR

Yurtiçinde ve yurtdışında sektörel fuarlara katılım sağladığını söyleyerek fuarların kurumlara olan faydasından bahseden Aydın; “3Teks olarak tüm prestijli fuarlara katılım sağlıyoruz. Almanya’da, Dubai’de, Amerika’da önemli olan sektörel fuarlarda yerimizi aldık. İşbirlikleri ve kullanıcıya ulaşmanın ciddi bir yolunun buradan geçtiğini gözlemledik ve bu yüzden mutlaka katılım gerçekleştiriyoruz.” dedi.

KATMA DEĞERLİ VE YÜKSEK ÖZELLİKLİ ÜRETİM İÇİN PROJELER GELİŞTİRİYORUZ

Yüksek özellikli medikal tekstil üretimi için projeler geliştirdiklerini dile getiren Aydın; “Şu anda üzerinde çalıştığımız birçok projemiz var. Katma değerli ve yüksek özellikli ne gibi üretimler gerçekleştirebileceğimizi araştırıyoruz. Çalışmalarımıza geçen yıl başladık ve kullanıcının ihtiyacına yönelik yenilikçi ürünler üzerinde projelerimizi ve araştırmalarımızı yürütüyoruz. Özellikle kumaş konusunda çok titiz çalışmalar yapıyoruz ve daha konforlu, işlevsel kumaşlar hususunda da yakın zamanda piyasada olacağız.” Dedi.

3TEKS’İN ÜRETİM KAPASİTESİ HER İHTİYACA YANIT VERİYOR

İşletmenin üretim kapasitelerinin profesyonel ellerde olduğunu belirten Aydın “3Teks’in pazarda fark yarattığı en önemli özelliklerinden birisi de yüksek kapasiteli üretim yapabilmesidir. Özellikle yurtdışı pazarlarındaki ihalelere çok hızlı cevaplar verilmesi gerekiyor. Bunun için de firmamız ihtiyaca yönelik kapasiteyi her geçen gün artırmaya devam ediyor. 3Teks bu işe gönül veren, inanan ve çok emek veren bir firma. Biz markadan ziyade değer yarattık. 11 yıldır mensubu olduğum bu firmada çalışmaları yakından takip ediyorum. Hepimiz firmamızın katma değerine inanıyoruz ve gücümüze güç katmak için omuz omuza çalışıyoruz. Gelişen dünyamızda fark yaratırken inandığımız değerlere sıkı sıkıya bağlı kalıyoruz. İnsan hayatını önemsiyor, güvenilir fark yaratan çözümler üretmeye devam ediyoruz..

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dağcılık tutkunu 3 arkadaş ummadıkları sonla karşılaştıÖnceki Haber

Dağcılık tutkunu 3 arkadaş ummadıkları s...

10 Haziran'dan sonra 40 ülkeye uçak seferleri başlıyorSonraki Haber

10 Haziran'dan sonra 40 ülkeye uçak sefe...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi