Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın resmi açılışı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın resmi açılışı yapıldı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ev sahipliğinde 46 ülkeden yüzlerce sporcunun yer aldığı 57. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın resmi açılış töreni Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Şampiyonanın bu yıl dikkat çeken ayrıntıları arasında içinde ilk defa Para-Karate Şampiyonası’nın da yer alması ve savaş haberleriyle dünya gündeminde yer alan Ukrayna takımının Federasyon desteği ile Gaziantep'e getirilerek Büyükşehir Belediyesince misafir edilmesi dikkatleri çekiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin törende yaptığı konuşmada, Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası kapsamında dünyada ilk kez engellilere yönelik Para-Karate Şampiyonası’nın yapıldığına dikkati çekerek, “Para-karate yapan gençlerimiz, bu şampiyonada kendini dünyaya kanıtlayarak spor şehri Gaziantep anlayışını bütün dünyaya yayacak” ifadesini kullandı. Şahin konuşmasında ayrıca Ukrayna Takımının şampiyonadaki varlığına da dikkat çekerek sporun barışçıl ve birleştirici gücünden bahsetti.

ŞAHİN: SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİ GETİRECEK

Başkan Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde insana, spora ve sporcuya yatırım yapmak için büyük gayret gösterdiklerini kaydederek şunları söyledi:

“Avrupa’nın ortasında büyük bir savaş var. Ukrayna milli takımının buraya getirilmesi ile ilgili federasyonlarımızla çalıştık. Gaziantep Büyükşehir olarak büyük destek verdik. Çocukların ölmemesi için gençlerin istediği geleceğe kavuşması için herkesin ama herkesin bu dünyada yaşaması için sizinle birlikte daha çok spor yapmamız gerekiyor. Çünkü insanlar tanımadığının bilmediğinin düşmanıdır. Bugün bir aradaysanız eğer, bu bir dostluk ve kardeşliktir. Sporun birleştirici gücü, dostluk ve kardeşliği getirecek. Gençlerin bu dostluğuna ve kardeşliğine ihtiyacı var. Gaziantep, Allah’ın izniyle Gaziantep Valisi Davut Gül’ün koordinasyonunda çocuk dostu, genç dostu, eğitim dostu bir şehir olmak için büyük gayret gösteriyor. Milletvekillerimiz çok büyük destek veriyor. Biz bundan sonra her türlü sporun alt yapısını oluşturmak için her türlü desteği veriyoruz.”

“HERKESİN YAŞAYABİLDİĞİ BİR DÜNYAYI GENÇLERLE KURACAĞIZ”

Para-karate kelimesini dünyanın ilk kez bu şampiyonayla duyulduğuna dikkati çeken Başkan Fatma Şahin, “Artık engellinin tanımını değiştiriyoruz. Para-karate yapan çocuklarımız, gençlerimiz, ‘Para-karate nasıl olur?’ sorusunun cevabını bugün bu şampiyonayla Gaziantep’te verecek. Spor şehri Gaziantep anlayışını bütün dünyaya yayacağız. Herkesin yaşayabildiği bir dünyayı gençlerle kuracağız” diye konuştu.

GÜL: GAZİANTEP SPOR ŞEHRİ İDDİASI OLAN BİR ŞEHİR

Gaziantep Valisi Davut Gül ise Gaziantep olarak böyle bir yarışmaya ev sahipliği yapmanın mutluluk verici olduğunu anlatarak, şunları aktardı:

“Bu organizasyona destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ve ekibini, Türkiye Karate Federasyonu’na ve katılımlarıyla bu turnuvayı renklendiren her bir sporcuya ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gaziantep 1 milyonun üzerinde genci olan bir şehir. Aynı zamanda bu şehrin spor şehri iddiası bulunuyor. Bununla ilgili olarak Gaziantep’in bütün okullarında okul spor kulüpleri bulunuyor. Yaklaşık 200 bin lisanslı öğrenci sporcusu bulunuyor. Dolayısıyla bu rakamların bu gibi etkinliklerle taçlanması şehrimize ve bu tür çalışmalara daha da bir şevk veriyor. Siz değerli sporculara müsabakalarınızda başarılar diliyorum.”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, farklı Avrupa ülkelerinden gelen sporculara seslenerek, gençleri Gaziantep’te görmenin mutluluğu içinde olduklarını dile getirerek, bu şampiyonanın her bir sporcuya uğur getirmesini temenni etti.

BOCEK: GAZİANTEP’TE ÇOK İYİ BİR ŞAMPİYONA GEÇİRECEĞİMİZE İNANIYORUM

Avrupa Karate Federasyonu Birinci Başkan Vekili Jiri Bocek, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz’a ve ekibine bu organizasyona ev sahipliği yapma konusundaki kararlılıklarından ötürü teşekkürlerini iletti. Karate ailesinin pandemi sürecinde zor zamanlardan geçtiğini aktaran Bocek, “Avrupa Karate Federasyonu olarak uluslararası etkinlikler düzenlemek her zamankinden önem arz etmektedir. Gaziantep’te de bu doğrultuda çok güzel bir şampiyona geçireceğimize inanıyorum. Tüm yarışmacılara yarışmacılarından bolca sportif başarı diliyorum” dedi.

UĞUZ: BAŞKAN ŞAHİN, EV SAHİPLİĞİ İLE BİZLERE BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz da Başkan Fatma Şahin’in desteklerinin kendileri için çok değerli olduğuna dikkati çekerek şunları aktardı:

“Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şampiyonaya gösterdiği ev sahipliği ile bizlere büyük katkı sağladı. 46 ülkeden 510 elit sporcunun katıldığı Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası tahmin edeceğiniz gibi en zor müsabakaları içerisinde barındırıyor. Yarın ve pazar günü bu zorlu müsabakalarda 9 altın madalya 3 gümüş madalya almak için finallerde yer almak bizim için çok büyük bir gurur ve onur. Müsabakalar sırasında kazandığında aşırı motivasyondan kaybettiğinde içindeki hırslardan dolayı gözyaşlarına hakim olamayan Türk Milli takımının değerli izleyicileriyle gurur duyuyorum. Sizlerin desteği ile madalyalar inşallah sporcularımızın olacak.”

Açılış töreninde 29 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek finaller öncesi Başkan Fatma Şahin, sporcular ile bir araya gelerek başarılar diledi.

Dünyada ilk kez Gaziantep’te organizasyona dahil edilen Para-Karate Şampiyonası’nda mücadele eden 10 ülkeden görme engelli 48 sporcunun medikal malzemeleri, Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Ortez-Protez Uygulama ve Eğitim Atölyesi tarafından tamir edilerek müsabakalara uygun hale getirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ilk mezunlarını verdiÖnceki Haber

İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi il...

SANKO Okullarının basketbol başarısıSonraki Haber

SANKO Okullarının basketbol başarısı

Yorum Yazın

GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti