Atatürk, muhteşem bir programla anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atatürk, muhteşem bir programla anıldı
Abone ol
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84. yıl dönümünde Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan “Valilik İl Töreni” ile anıldı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84. yıl dönümünde Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan muhteşem bir “Valilik İl Töreni” ile anıldı. 
  Protokolün ve katılan izleyicilerin büyük beğenisini alan anma programında öğrenciler unutulmaz bir anma programına imza attı. Programda oratoryo gösterisi, okul orkestrası, zeybek gösterisi ve gölge gösterisiyle unutulmaz bir performans sergileyen öğrenciler izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Programda, Zübeyde Hanım’ın duyguları, şiir şeklinde canlandırılarak verildi.  Satı Kadın ve Sığırtmaç Mustafa anıları, öğrenciler tarafından başarıyla canlandırıldı.
“Mustafa Kemal’in Kağnısı” şiiri canlandırılırken izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.  Ayrıca Atatürk fotoğrafları sahnede öğrenciler tarafından canlandırıldı. Atatürk’ün çeşitli yönlerinin büyük emek verilerek hazırlandığı koreografi ise yoğun beğeni topladı. 
Öğrencilerinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü unutulmaz bir performansla andığını belirten ve program için çok çalıştıklarını söyleyen Okul Müdürü Adnan Budak, emeği geçen herkese teşekkür etti.  Okul Müdürü Adnan Budak, orkestra da dahil törende görev alan herkesin okulunun öğretmen ve öğrencilerinden oluştuğunu, programı büyük emeklerle ve gururla hazırladıklarını söyledi. Budak, Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi'nde ekip olarak akademik başarılar kadar sosyal başarılara da imza attıklarını ifade ederek ilgi gösteren herkese teşekkür etti.
Budak, 57 yıllık ömrüne asırlık başarılar sığdıran yüce komutanı böyle bir programla anma fırsatı verildiği için gurur duyduklarını söyledi.
Budak'tan duygu dolu konuşma 
Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Adnan Budak, törende yaptığı konuşmada ise, Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal’in ebediyete irtihalinin 84. yıldönümünde onu anmak, bizlere ve ülkemize kazandırdığı müstesna değerleri bir kez daha hatırlamak için burada toplanmış bulunuyoruz.
Her insan şüphesiz  ki doğar, büyür, yaşar ve ölür. Mustafa Kemal Atatürk de bugün aramızdan ayrılmış, o çok sevdiği vatan toprağının  sinesine kavuşmuştur. Lakin onun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve gayreti, hedef ve arzuları yaşamaktadır, Kahraman Ecdadımız ile birlikte Kurduğu Cumhuriyet ve elde ettiği bağımsızlık onun bu vatana en büyük hediyesidir. Bu yüzden Atatürk kalplerde ve dimağlarda yaşamaya devam edecektir. Bugün burada bu daracık zamanda Atatürk’ü anlatmanın imkânı yoktur elbette. Şurası bir gerçektir ki hakkında binlerce kitap yazılan; sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk’ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından 10 Kasımların önemi büyüktür.
Bugün 10 Kasım, bugün onu anmak için sıradan bir gün değildir. Bugün 10 Kasım, bugün karalar bağlama günü hiç değildir. Bugün 10 Kasım , bugün onu daha iyi anlamak, onu takip edebilmek, onun gibi ileri görüşlü ve vatansever olabilme günüdür. Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnet ile anıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarmadan milli ağaçlandırma gününe destekÖnceki Haber

Jandarmadan milli ağaçlandırma gününe de...

Gaziantep'te sahte alkol operasyonu: 3 gözaltıSonraki Haber

Gaziantep'te sahte alkol operasyonu: 3 g...

Yorum Yazın

Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi
ASİD Genel Başkanı Dr. Yıldırım'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı