ALLEBEN TIP MERKEZİNDE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ALLEBEN TIP MERKEZİNDE
Abone ol
Özel Alleben Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde; bel ve boyun fıtığı tedavisinde kullanılan Spinal Dekompresyon tedavisi ile %90lara varan başarılı sonuçlar elde edilebiliyor.

Alleben Tıp merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı Dr.Engin Şanal bel ve boyun tedavisiyle ilgili şu bilgileri verdi: 

      Bel ve boyun ağrıları, ağrı nedenleri içinde baş ağrısından sonra en sık görülen 2. ağrı nedenidir. Sanayileşmiş ülkelerde %80 i aktif yaşamlarında bel ve boyun ağrısı çekerler, Hastaların %90’ı ilk 3 ay içinde düzelirken %10’u kronikleşir. Ağrı kronikleşirse bu problem toplumsal alanda özürlülüğe, iş ve güç kayıplarına ve depresyona neden olabilmektedir. 

    Bel ve boyun fıtıklarında ameliyat,  “en son” düşünülebilecek bir tedavi yöntemidir. Operasyon ancak kol ve bacaklarında ilerleyici kas gücü kaybı olan, idrar ve büyük tuvaletini kaçıran hastalarda ve ayrıca bir sene içinde fizik tedavi ve rehabilitasyon ve  ilaçlara cevap vermeyen hastalarda düşünülebilir. Ameliyatın bir çok kötü sonuçları da olabilmektedir.

    Alleben Tıp Merkezi olarak fizik tedavi ve rehabilitasyondan ve ilaçlardan fayda görmeyen hastalarımız için yepyeni,  Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde  ilk olan bir tedavi yöntemini, Haziran 2015 ten itibaren Gaziantep halkımızın hizmetine sunduk. İsmi “ICS 2.0 Spinal dekompresyon sistemi”. Bel ve boyun fıtığı hastalarında kullanılan, ICSC 2.0 cihazı ameliyat olması önerilen ya da ameliyat olup iyileşememiş hastalarda, başarı oranı %74 olan ameliyatsız, kansız, komplikasyonsuz, kolay uygulanabilen bir tedavi yöntemidir.

   Dekompresyon sisteminin arkasındaki bilimsel çalışmalar esas anlamıyla uzay programları ile başlatıldı. NASA uzay araştırmalarında, yerçekiminin olmadığı bir ortamda astronotların omurgaları üzerindeki basıncın azaldığı, disk aralıklarının genişlediği ve bel ağrılarının rahatladığı gözlemledi. ICSC 2.0, bu tecrübeden yola çıkarak, bel ve boyun fıtığı ağrısı çeken bir çok hastanın ameliyata gerek duymadan tedavi edilebilmesi için geliştirildi.

   ICSC 2.0 ile her ağrısız 30 dakikalık tedavi süresince disklerin arasındaki baskı azaltılmakta, hasarlı bölgeye su oksijen ve nitrojen sağlanmaktadır. Dereceli olarak incinen disk yeniden toparlanmakta, diskin üzerindeki basınç azaltılarak, sinirlerin üzerindeki baskı hafifletilmektedir. Fıtıklaşan disk materyali geri çekildiğinde omurgadaki bozukluk iyileştirilmiş ve böylece işlevine yeniden kavuşmuş olmaktadır.

   Bu yöntem ile fıtık veya disk bozukluğuna bağlı bel ağrıları veya bel-bacak ağrıları, boyun-kol ağrıları, hareket kısıtlılıkları, 6 aydan eski başarısız bel ameliyatına bağlı tekrarlayan ağrılar tedavi edilebilmektedir.

   Tedavi esnasında, tedaviden oluşan hiç bir ağrı görülmez. 30 dakika süren ICSC 2.0 tedavisi sonrası soğuk paketler ve elektroterapi (interferans akım) uygulanır. Toplam tedavi 1.5 saattir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CELAL DOĞAN CADDESİ DEĞİŞİYORÖnceki Haber

CELAL DOĞAN CADDESİ DEĞİŞİYOR

UZAY TEKNOLOJİSİ ALLEBEN TIP MERKEZİNDESonraki Haber

UZAY TEKNOLOJİSİ ALLEBEN TIP MERKEZİNDE

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı