AK Parti’de “3 dönem kuralı” belirsizliği…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti’de “3 dönem kuralı” belirsizliği…
Abone ol
Koalisyon çalışmalarının sonuçsuz kalmasının ardından, Türkiye erken seçime gitmeye hazırlanırken, AK Parti’de 3 dönem kuralı belirsizliğini koruyor. Kural olduğu gibi uygulanırsa, Gaziantep’ten Mehmet Şimşek, Canan Candemir Çelik ve Mehmet Erdoğan yeniden aday olamayacak.

7 Haziran’da aday olamayan Hüseyin Çelik ve Mehmet Sarı’ya ise yeniden aday olma şansı doğdu. 7 Haziran seçimlerinin ardından oluşan tablo, hiç bir partiye tek başına iktidar ihtimali vermedi. Seçimlerinden ardından başlayan koalisyon görüşmelerinde, en büyük ihtimal olarak gözüken Ak Parti-CHP koalisyonu sonuçsuz kalınca, Türkiye erken seçime kilitlendi. Kasım ayında erken seçimin yüksek sesle konuşulurken, Ak Parti’de seçim startı verildi.

 ESKİLER GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Ak Parti’de seçimle ilgili şimdilik en büyük sıkıntı 3 dönem kuralıyla ilgili. Erken seçim kararı alınması durumunda, Ak Parti’nin 3 dönem kuralını nasıl uygulamaya sokacağı belirsiz. Erken seçimde, partinin ağır topları Bülent Arınç, Ali Babacan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek gibi isimler başta olmak üzere, son seçimde 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamayan 68 isme yeniden adaylık yolu açılıyor. Bu isimlerden 30’unun yeni dönemde aday listelerinde olmasına kesin gözle bakılıyor.

 26 VEKİL 3 DÖNEME TAKILIYOR

Eski 3 dönemcilere kapı açılsa da, Ak Parti yeni dönemle ilgili 3 dönem kuralının yol haritasını henüz belirleyemedi. Aralarında Mehmet Şimşek ve 7 bakanın da bulunduğu 26 milletvekili yeni dönemde 3 dönem kuralına takılıyor. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu 26 ismin 3 dönem kuralına takılıp takılmamaları hususunda henüz karar verebilmiş değil.Parti kulislerinde 3 dönem kuralının eksiksiz uygulanacağı iddia ediliyor. Bu durumda, 7 Bakanın da aralarında bulunduğu 26 milletvekili erken seçimde aday olamayacak. Partinin üst düzey yöneticilerinin de 3 dönem kuralının olduğu gibi uygulanmasını isterken, aksi bir durumda 7 Haziran’da listeye giremeyen isimlerin bu durumdan rahatsız olabilecekleri belirtiliyor.

 GAZİANTEP’TEN 3 İSİM

 3 dönem kuralının uygulanmasına devam edilmesi durumunda, Gaziantep’te 3 isim bu kurala takılacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Canan Candemir Çelik ve Mehmet Erdoğan, 7 Haziran seçimleriyle birlikte 3. kez milletvekili olarak seçildiler. Her üç ismin, ekstra bir karar alınmaması halinde yeniden aday olmaları şu anda mümkün gözükmüyor.

 2 İSİM GERİ DÖNEBİLİR

 Gaziantep’ten 3 isim 3 dönem kuralına takılırken, 7 Haziran’da aday olamayan 2 isme de yeniden adaylık şansı doğdu. Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Çelik ve Mehmet Sarı, 3 dönem kuralına takıldıkları için 7 Haziran seçimlerinde yeniden aday olamamışlardı. Her iki siyasetçi de, olası bir erken seçimde yeniden aday olabilecekler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“ULUSLARARASI GAZİANTEP MOZAİK YARIŞMASI” Önceki Haber

“ULUSLARARASI GAZİANTEP MOZAİK YARIŞMASI...

Burak “Gitmiyorum” Mesajı verdi…Sonraki Haber

Burak “Gitmiyorum” Mesajı verdi…

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı