ACI HABER TUNCELİ'DEN GELDİ: 2 ŞEHİT

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ACI HABER TUNCELİ'DEN GELDİ: 2 ŞEHİT
Abone ol
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Tunceli- Pülümür karayolunda yol kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 2 askerin şehit olduğunu açıkladı.

GENELKURMAY: 2 ASKER ŞEHİT, 2 ASKER YARALI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Tunceli- Pülümür karayolunda yol kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. Daha önce 3 olduğu söylenen yaralı sayısının da 2 olduğu belirtilen Genelkurmay açıklamasında yaralı askerlerin helikopterle hastaneye kaldırıldığı ve tedavilerine başlandığı belirtildi.
Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan TSK'nın yazılı açıklamasında şöyle denildi:
"Tunceli/Merkez Alacık bölgesinde yürütülen operasyonda; 18 Ekim 2015 saat 11.00 sularında Tunceli- Pülümür karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz."

Çay'a şehit ateşi düştü

Tunceli'de PKK'lı teröristlerin askeri araca düzenlediği bombalı saldırı sonucu şehit olan 2 askerden 26 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek'in Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.
Tunceli- Pülümür karayolunda yol kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 2 asker şehit oldu. Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek'in şehit haberi, Çay'a bağlı Çaypınar Köyü'ndeki baba evine ulaştı.
Kaymakam Selim Palamut, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Birgin ve Çay Emniyet Müdürü Şevket Göz köye gelirken, tarlada çalışan aile eve çağrıldı. Eve gelen baba Osman ve anne Adile Şimşek'e acı haber verildikten sonra evden feryatlar yükseldi. Jandarma ekipleri gazetecilerin eve yaklaşmasına izin vermedi. Ailenin 3 çocuğundan tek erkek olan şehit Mehmet Şimşek'in yaklaşık 1 ay önce evlendiği ve geçici görevle Ankara'dan Tunceli'ye gittiği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
5 AYLIK BEBEĞİN KAFASINA SIKTI!..Önceki Haber

5 AYLIK BEBEĞİN KAFASINA SIKTI!..

AKİF EKİCİ ÇALAR SAAT'İN KONUĞU OLACAKSonraki Haber

AKİF EKİCİ ÇALAR SAAT'İN KONUĞU OLACAK

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı