ACELECİ MİNİK KALPLERİMİZİN YANINDAYIZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ACELECİ MİNİK KALPLERİMİZİN YANINDAYIZ
Abone ol
Dünya Sağlık Örgütü'nün 37 hafta ve daha altında doğan bebekleri "Prematür" olarak tanımladığını dile getiren Özel Deva Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Nihat Akgül, ülkemizde doğan bebeklerin %15'inin Prematür olarak dünyaya geldiğine ve bu bebeklerin hayatta kalma imkanlarının artırıldığına dikkat çekti.

Prematüre doğan bebeklerin zamanında doğan bebeklere göre daha hassas olduğunu ve daha sık sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını belirten Akgül, "Anne karnındaki rahat, huzurlu ortamı erken terk etmek zorunda kalmış dünyadaki tüm prematür bebeklere 17 Kasım Dünya Prematüre Günü vesilesiyle, halen yenidoğan yoğunbakımlarda yatanlara sekelsiz bir şekilde bir an önce büyüyüp annelerinin şefkatli kucaklarına kavuşmalarını ve Prematür doğup şuan büyümekte olan çocuklarımıza ve gençlerimize hayat dolu mutlu bir gelecek temin ederiz" dedi.

Erken doğan bebeklerin mutlaka yenidoğan ünitesinde kontrol altına alınması gerektiğinin önemini vurgulayan Akgül, "Bizler Özel Deva Hastanesi ailesi olarak anne karnındaki yolculuğunu erken bitirip, hayata erken başlayan çocuklarımıza annesinin karnındaki konforu sunamasakta o ortama en yakın koşullar oluşturmak için elimizden geleni yapmaya gayrat etmekteyiz. Bu vesileyle tam donanımlı 27 yataklı 3. düzey Yenidoğan Yoğun Bakım hizmeti veren, her biri kendi alanında deneyimli kadromuzla Gaziantep halkına bu konuda en iyi hizmeti vermekteyiz. Yenidoğan ünitemizde halihazırda belki de Türkiye'de yaşaması çok zor, yaşam sınırı dediğimiz gri ozonda olan 24 haftalık ve 25 haftalık doğup şuanda 24 haftalık doğan bebeğimiz 42 gündür, 25 haftalık doğan bebeğimiz 72 gündür hayata tutunmayı başarabildiler. Özel Deva Hastanesinde'ki bu iki bebeğimiz Dünyadaki tüm prematürlere, " SİZ DE BAŞARABİLİRSİNİZ, SAKIN PES ETMEYİN. DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN" diye seslenmektedirler" şeklinde açıklama yaparak, aceleci minik kalplerimizin tüm ekibiyle yanında olduğunu dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GAZİANTEPLİ POLİS KANSERE YENİK DÜŞTÜÖnceki Haber

GAZİANTEPLİ POLİS KANSERE YENİK DÜŞTÜ

NURDAĞI’NDA ATIKSU ARITMA TESİSİ KURULDUSonraki Haber

NURDAĞI’NDA ATIKSU ARITMA TESİSİ KURULDU

Yorum Yazın

Gaziantep'te 19 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Çanakkale Şehitleri Anıldı
GAÜN Hastanesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi
Gaziantep’ te Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılında Duygusal Anma Töreni
İl Başkanı Fedaioğlu’ndan Gazze’deki Katliama Sert Tepki
İl Başkanı Fedaioğlu, Gaziantep’i Karış Karış Geziyor
Nizip’te 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı Anıldı
NTB Başkanlarından 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Başkan Yılmaz’dan Memohaber’e özel açıklamalar
Yılmaz: Şehitkamil daha temiz olacak
MÜSİAD Gaziantep Şubesinden geleneksel iftar programı
Mehmet Sait Kirazoğlu’na Önemli Görev
Gaziantep protokolünden 18 Mart mesajı
Meriç: Şaibeli Sınavlarla Kadrolaşan FETÖ’nün Diplomaları İptal Edilmeli!
CHP Gaziantep’ten Üyelere Önseçim Çağrısı
GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ve saat ele geçirildi: 2 gözaltı
HKÜ, eğitim kurumları ile geleneksel iftar programında buluştu
Gaziantep'te 14 modifiye araca 117 bin TL ceza
İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Aykut Yalçın'dan 18 Mart meajı