77 yıldır Türkiye’nin minberi ve minarelerini süslüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
77 yıldır Türkiye’nin minberi ve minarelerini süslüyor
Abone ol
Gaziantep'in tek alem ustası Yaşar Kervancıoğlu, 13. nesil olarak devraldığı dede mesleğini 77 yıldır sürdürüyor.

Gaziantep'in Bakırcılar Çarşısı'ndaki dükkanında dededen kalma mesleğini sürdürmeye çalışan 89 yaşındaki Yaşar Kervancıoğlu'nun yaptığı alemler, Türkiye'nin ve Gaziantep'in birçok camisinin kubbesini, minberini ve minaresini süslüyor.

“Alem mesleğine 13 yaşında başladım”
13 yaşında alemcilik yapmaya başladığını anlatan Yaşar Kervancıoğlu, “Çocukluğumdan beri hem okula gidip hem de alem yapmak için buraya gelirdim. Babam 13. Kuşaktan beri bu mesleği devam ettirdiğimizi söyler. Ben 7. Kuşağı gördüm biliyorum. Tarihte sultanlar, padişahlar sefere çıkarken alemle giderlermiş. Çadırlarının üzerinde alem olurmuş. Bu alem cami minaresinin sembolüdür. Allah kısmet etti ve ben alem mesleğine 13 yaşında başladım. Ve 13 yaşında ilk cami minaresi alemi yaptım. Siparişine göre yapıyorum her boyu mevcut” dedi.

“Bu mesleği yaşatmak için parayı düşünmeyeceksin”
Alemcilik mesleğinin bir gönül işi olduğunu belirten Kervancıoğlu, “Bu mesleği yaşatmak için parayı düşünmeyeceksin. Mesleği öğrenmek için içten gelen bir istek olması gerekiyor. Maddi yönüne bakmazlardı, önemli olan bir meslek öğrenmesiydi. Ama maalesef şimdi nerede daha kolay işler varsa insanlar geçimlerini sağlamak için o işleri yapıyorlar. Bizim meslek ise büyük bir sabır ve tahammül işi” ifadelerini kullandı.

“Teknolojiden faydalanıyoruz”
Alem yapımında teknolojiden yararlandığını söyleyen Kervancıoğlu, “Alem yapımının bir kısmı teknolojiden faydalanarak yapılıyor. Bu yüzden de 2 veya 3 günde tamamlanıyor” ifadelerine yer verdi.

“Tüm Türkiye’ye gönderiyoruz”
Alemleri Türkiye’deki her yere gönderdiklerini belirten Kervancıoğlu, “Tüm Türkiye’ye gönderiyoruz. Bunların başında Elazığ, Ankara, İstanbul, Sultanbeyli, Sultangazi, Bursa ve Balıkesir gibi birçok şehre gönderiyoruz” dedi.
Alem fiyatlarına da değinen Kervancıoğlu, “Fiyatlar 500 TL ile 6 bin TL arasında değişiyor. Biz bu işte maddi kazanç değil gönül işi yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ahşapların arasında geçen bir ömürÖnceki Haber

Ahşapların arasında geçen bir ömür

Geri Dönmeyi Bildik! Sivasspor - Gaziantep FK: 2 - 2Sonraki Haber

Geri Dönmeyi Bildik! Sivasspor - Gaziant...

Yorum Yazın

NTB Başkanları İş Teftişleri Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısına Katıldı
Hakan Atıcı’dan Sert Çıkış: "Gaziantep’in Ekmeğini Gaziantepli Firmalar Yemeli!"
Gaziantep'te 30 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gourmet Çelebi Hakkındaki İddialara Net Cevap: Belgeler Paylaşıldı
Gaziantep'te ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var 
Gaziantep Mutfağı Tartışılıyor: Katmerci’den Dikkat Çeken Açıklama
Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı