4. Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Gaziantep takımı birinci oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4. Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Gaziantep takımı birinci oldu
Abone ol
Oğuzeli Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali, 4. Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası ile sona erdi. Minikler, Yıldızlar ve Büyükler kategorilerinde yapılan şampiyonada çim sahada kıyasıya bir mücadele yaşanırken, şampiyonayı takım klasmanında Gaziantep birinci bitirdi. Zorlu karşılaşmalara sahne olan +90 kilo baş pehlivanların mücadelesinde ise Gaziantep'ten Barış Güngür birinci oldu.

Oğuzeli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali 6-7-8 Ekim tarihlerinde yapıldı. Konserden gastronomiye, nar hasadından ödül törenine ve spora kadar çeşitli etkinliklerle renkli görüntülere sahne olan festival, 4. Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası ile sona erdi.

Takım klasmanında Gaziantep birinci oldu
Oğuzeli ilçesinde yapılan 4. Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Minikler, Yıldızlar ve Büyükler kategorilerinde müsabakalar oynandı. Çim sahada kıyasıya bir mücadele yaşanan şampiyonayı takım klasmanında Gaziantep takımı 150 puanla birinci bitirirken, Kahramanmaraş takımı 120 puanla ikinci ve Mersin takımı da 85 puanla üçüncü oldu.

+90 kilo baş pehlivanların mücadelesinde Barış Güngür birinci oldu
Zorlu karşılaşmaların olduğu +90 kilo baş pehlivanların mücadelelerinde ise birinci Gaziantep'ten Barış Güngür olurken, Mersin'den İsa Göçen ikinci, Kahramanmaraş'tan Enes Bandırma ise üçüncü oldu. Minikler, Yıldızlar ve Büyükler kategorilerinde yapılan müsabakalarda dereceye girenlere çeşitli ödüllere ile madalya takdim edildi.

"Hedefimiz kültürümüzü, sanatımız ve geleneksel sporumuzu yaşatmaktır"
Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali, 4. Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası ile ilgili açıklamalarda bulunan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, "Göreve geldiğimiz günden beri bu festivali ve güreşleri düzenliyoruz. Buradaki hedefimiz kültürümüzü, sanatımız ve geleneksel sporumuzu yaşatmaktır. Bu festivalle buradaki insanlarımızın yaşam kalitesini, buradaki ürünlerin katma değerini arttırmayı ve bunları Türkiye ile dünyaya tanıtmayı hedefledik. Bu organizasyonların yapılmasında bugüne kadar görev yapan valilerimizin, kaymakamlarımızın, başkanlarımızın katkıları oldu. En önemli gücü ise burada yaşayan halkımız verdi. Ben hemşerilerimin hepsine saygılarımı, sevgilerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu güreşler, bu festivaller ebediyen yaşamaya ve gelecek kuşaklara aktarılmaya devam edecek" dedi.
Oğuzeli ilçesi aba güreşi çim sahasında düzenlenen şampiyonaya Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Berk, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkan İbrahim Türkiş, MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik, fedarasyon temsilcileri ile kent protokolü ve çok sayıda güreş sever katıldı.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Döviz bürosu yaklaşık 25 bin TL fazla verdiği müşterisini arıyorÖnceki Haber

Döviz bürosu yaklaşık 25 bin TL fazla ve...

Tiryaki’yi yöre halkı bağrına bastıSonraki Haber

Tiryaki’yi yöre halkı bağrına bastı

Yorum Yazın

Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…
Ölümden döndü: Otobanda feci kaza 
Gaziantep Sağlık Camiası Yasta: Genç Hemşire Medet Balkan’dan Acı Haber Geldi
Gaziantep'te tepki çeken görüntü: Küçük kızını darbedip motosikletle sürükledi
Başkan Murat Danacı MUHTARLIKLARI KAPATIN!
Gaziantep'te kaza Biri ağır 2 yaralı!
Gaziantep’te KADES Seferberliği
Şahinbey'de 06.06.2026 yoğunluğu: Bir günde 106 nikah kıyıldı
Gaziantep'te 7 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler