25 ARALIK DİYABET OKULU İLK MEZUNLARINI VERDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
25 ARALIK DİYABET OKULU İLK MEZUNLARINI VERDİ
Abone ol
Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından geçtiğimiz yıl açılan Diyabet Okulu'nda eğitimini tamamlayan 700 hastaya diplomaları verildi.

Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından geçtiğimiz yıl açılan Diyabet Okulu'nda eğitimini tamamlayan 700 hastaya diplomaları verildi. Diyabet Okulu'nda eğtimler ise devam ediyor.

Diyabet Okulu ile ilgili bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayati Deniz, Sağlık Bakanlığı'nın toplum sağlığını etkileyen hastalıklara verdiği önem doğrultusunda, diyabet okullarının açıldığını söyledi. Dünyada hızla yayılan diyabetin beslenme , kilo, ve hareketsizlik ile bağlantılı olduğun dikkat çeken Doç. Dr. Hayati Deniz, “Diyabet okulunda, şeker hastalarının yanında, genel olarak, şeker hastalığının nedenleriyle ilgili de farkındalık oluşturacak faaliyetler yapıldı. Türkiye'de 6 milyondan fazla dünyada ise 250 milyon diyabet hastası bulunuyor. Diyabet (şeker hastalığı), dünyada ve ülkemizde çok sık görülen ve hayat boyu devam eden bir hastalıktır. Dengeli ve düzenli beslenme ayrıca iyi düzenli spor ve egzersiz ile önlenebilir ya da geciktirilebilir. Diyabet eğitimi diyabetli bireylerin, diyabetin yaşamları üzerindeki etkilerini ve davranışlarını nasıl değiştireceklerini ayrıntılı bir şekilde kavramalarını sağlar. Eğitimin sürekliliği ve bilginin güncellenmesi gerekir. Eğitim, diyabet bakımının temel taşıdır. Bu bakımdan biz de 25 Aralık Devlet Hastanemizde böyle bir eğitim yapılmasını gerekli gördük. Yaklaşık 1,5 yıl süren eğitimlerde 700 hastamıza diploma verdik. Diyabet Okulu'nda eğitimlerimiz hala devam ediyor. Diyabet hastalarımızı okula kayıt yaptırmaya davet ediyoruz. Bu tür eğitim programlarımız sürecek" diye konuştu.

Sanko Park'ta açılan Diyabet stantında ilk kanı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayati Deniz verdi.

"DİYABET OKULU KAYITLARIMIZ SÜRÜYOR"

25 Aralık Devlet hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Emin Türk ise, Diyabet Okulu'nun önemine dikkat çekerek, "Diyabet Okulu tüm diyabetlilere hastalıklarını nasıl yöneteceklerini, tedavi yöntemlerini, beslenme, egzersiz, psikolojik uyum süreci vb konular da rehber olmak amacıyla alanında uzman kişiler tarafından verilmektedir. Diyabet Okulu eğitimlerimizde 1 Dahiliye Uzmanı, 1 Psikolog, 1 Diyabet Hemşiresi ve 1 Dietisyen görev almıştır. Uzmanlarımız tarafından konular ayrıntılı bir biçimde birebir anlatılmıştır. 1,5 yıl süren ve 3'er aylık periyotlarla yapılan eğitimlerde 700 hastamıza diploma verdik. Kayıtlarımız devam ediyor. Bu ve benzeri konularda Gaziantep halkının sağlık hizmetini en kolay ve kaliteli alabilmesi için canla başla çalışan hastane yöneticimiz ve ekibine, Diyabet Okulu konusunda son derece özverili ve gönüllü çalışmalarından dolayı uzmanlarımıza ve diyabet hemşiremize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

14 KASIM'DA ÜCRETSİZ ŞEKER ÖLÇÜMÜ

25 Aralık Devlet hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Emin Türk ayrıca, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Sanko Park'ta açtıkları stantda ücretsiz şeker ölçümü yapıldığını ve diyabet hastalığı ile ilgili bilgiler verildiğini söyledi.

DİYABET HASTALARI 15 KASIM'DA SAĞLIK İÇİN YÜRÜYECEK

Öte yandan,  14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Pazar günü Diyabet hastaları Hukukçular Lokali önünden başlayarak şehir merkezine kadar sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirecekler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GAÜN’DE CAZ FESTİVALİ COŞKUSUÖnceki Haber

GAÜN’DE CAZ FESTİVALİ COŞKUSU

GAZİANTEP’TE 4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU KAÇIRDILAR...Sonraki Haber

GAZİANTEP’TE 4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU KAÇIRDIL...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı