24 saat açık kütüphane yoğun ilgi görüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
24 saat açık kütüphane yoğun ilgi görüyor
Abone ol
Şehitkamil Belediyesi tarafından D.T. Şehitkamil Sahnesi’nin içerisinde hayata geçirilen ve 24 saat kesintisiz olarak öğrencilerin kullanımına açık tutulan M. Sami Benli Kütüphanesi, yoğun ilgi görüyor. Her türlü imkanın ücretsiz sağlandığı kütüphaneden yararlanan depremzede öğrenciler, kendilerine her türlü kolaylığın sağlandığını anlattılar.

Hayata geçirdiği her projede talepleri göz önünde bulundurarak planlama yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilerin talebi doğrultusunda istedikleri saat dilimlerinde akademik çalışmalarını gerçekleştirebilmelerine imkan sağladı. Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi içerisinde yer alan M. Sami Benli Kütüphanesi, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. M. Sami Benli Kütüphanesi’ni tercih eden öğrenciler; sessiz ve sakin bir ortamda, ders çalışma imkânı bulurken, öğrencilere, ödev ve konu araştırmalarına yardımcı olmak için ücretsiz WİFİ hizmeti de sunuluyor. Bunun yanı sıra M. Sami Benli Kütüphanesi’nde bulunan Çocuk Kütüphanesi’nden, okul öncesi 4-6 yaş aralığındaki çocuklar yararlanabiliyor. Özellikle depremzede öğrencilere de büyük imkan sağlayan M. Sami Benli Kütüphanesi’nde eğitmenler tarafından depremzede öğrencilere hür türlü destek sunuluyor.
“Hocalarımız bizlerle ekstradan daha yakından ilgileniyor”
Deprem bölgesi olan İslahiye’den Gaziantep’e geldiğini ifade eden ve YKS’ye hazırlandığını belirten Bilal Enes Görek, “Malumunuz üzere geçtiğimiz büyük bir deprem yaşadık ve hem bizim için hem de ülkemiz için zorlu bir süreçti. İslahiye’den Gaziantep’e taşınmak zorunda kaldık. Şu an Şehitkamil’de ikamet ediyorum ve eğitimimi burada sürdürüyorum. Şehitkamil Belediyemizin açmış olduğu M. Sami Benli Kütüphanesi’nde gelerek, YKS’ye hazırlanıyorum. Burada gerçekten çok güzel bir ortam var. Sessiz ve sakin bir ortamda çalışma imkânı buluyorum. Ayrıca araştırmalar konusunda ücretsiz internetten faydalanıyorum. Buradaki hocalarımız da bizlerle ekstradan daha yakından ilgileniyorlar ve her türlü imkânı bizlere sunmaya çalışıyorlar. Bu konuda hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Şehitkamil Belediye Başkanımıza, bu imkanı bizlere sağladığı için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“Neşeli yüzleri, kibar davranışları bizleri daha çok motive ediyor”
Nurdağı’ndan geldiğini ifade eden Can Polat, “Malumunuz üzere yaşanan büyük depremle birlikte Nurdağı’ndan Gaziantep’e taşınmak zorunda kaldık. Eğitimimi burada sürdürüyorum ve şu an YKS’ye hazırlanıyorum. Yaklaşık 3 aydır da Şehitkamil Belediyemizin açmış olduğu bu kütüphaneye geliyorum. Sağ olsun hocalarımız bizler için güzel bir ortam oluşturuyorlar. Sessiz ve sakin bir ortamda çalışmalarımı yürütüyorum. Ayrıca hocalarımız bilmediğimiz konularda bizlere yardımcı her konuda yardımcı oluyorlar. 7/24 bu kütüphaneden faydalanabiliyorum. Bunun yanında hocalarımızın neşeli yüzleri, kibar davranışları bizleri daha çok motive ediyor. Hedefim, Boğaziçi Psikoloji bölümünü kazanmak. Buradaki çalışmalarım sonucunda ve hocalarımızın bizlere vermiş olduğu katkılar sonucunda bu hedefime ulaşacağıma inanıyorum. Ben, bu konuda bizlere her türlü imkânı sağlayan başta Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP, 55 Belde Belediye Başkan Adayını daha açıkladıÖnceki Haber

MHP, 55 Belde Belediye Başkan Adayını da...

Gaziantep’e o yetki verildi!Sonraki Haber

Gaziantep’e o yetki verildi!

Haber Yorumları

  • Mert02-02-2024 23:56

    Geç kalınmış çok güzel bir hizmet .Sahinbeyde yapılan millet kütüphanesi gibi büyük bir kütüphaneye ihtiyaç olduğu kesin .Çocukların saatlerce sırada ,içeri girmek için yağmurun , soğuğun altında bekletildiklerini de unutmayalım.

Yorum Yazın

MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı