2023’ün ilk yarısında Irak’a 5,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2023’ün ilk yarısında Irak’a 5,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi
Abone ol
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar 2023 yılının ilk yarısında Türkiye genelinden Irak’a toplam 5.6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade ederek Irak’ın Türkiye için en önemli pazarlar arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

 Türkiye’nin Irak’a yönelik 2023 yılının ilk altı aylık ihracat rakamlarını değerlendiren Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, her geçen gün iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştiğini ve ihracat rakamlarında yükselişin devam ettiğini ifade etti. Acar yaptığı yazılı açıklamada 2023 yılına büyük ümitlerle girildiğini belirterek “2023 ihracatımız için olduğu kadar birçok konuda güzel umutlar barındıran bir yıl olarak başladı. Hedeflerimiz büyük, motivasyonumuz yüksekti. Asrın felaketi tam bu sırada hepimizi derinden sarstı. Kaybettiğimiz canlar için ağlarken, enkazlardan gelen seslere kilitlendi kulaklarımız. Acıları sarmaya çalıştık tüm enerji ve kaynaklarımızla. Kendimize gelmemiz zaman aldı ama toparlandık. Bu dönemden olumsuz etkilenen ihracat rakamlarımız ise yine de beklenenden daha yüksek seviyelerde gerçekleşti. Allah bu felaketin tekrarını göstermesin, yüce milletimiz daima bu topraklarda payidar olsun. Yaşanan felaketin ardından kısa sürede toparlanan sektörlerimiz, ülke ekonomisinin toparlanmasına da katkı sağlarken kesintisiz ihracat için her zamankinden daha fazla çalışarak 2023 yılının ilk yarısının başarıyla tamamlanmasında önemli etken oldu” dedi.

 Irak Türkiye’nin en önemli pazarlarından birisidir

Türkiye’den Irak’a 2023 yılının ilk yarısında 5,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Halit Acar, Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkeler arasında Irak’ın beşinci sırada yer aldığını belirtti. Acar değerlendirmesini; “Irak ülkemiz için önemli ve büyük bir pazardır. 2023 yılının ilk altı aylık diliminde Türkiye’den Irak’a toplam 5,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirilmiştir. Irak'a en fazla ihracat yapan illerimiz ise İstanbul, Gaziantep, Mardin, Mersin ve Ankara’dır. Ülkemizden 2022 yılının ilk altı ayında yapılan ihracat tutarı 6,3 milyar dolar olup 2023 yılında bu rakam 5,6 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Elbette bu kısmi gerilemede Türkiye’nin yaşadığı asrın felaketi en önemli unsur olurken, global ekonomik krizlerin de etkisi büyüktür. 2023 yılının ikinci altı ayında bu rakamların hızla normale döneceğine inanıyoruz. İki ülke arasında ki siyasi ve ticari ilişkilerin her geçen gün daha da iyiye gittiği bir ortamda ihracatımızın artmaması için hiçbir neden yok” diyerek bitirdi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te 38 düzensiz göçmen yakalandı, 2 organizatör tutuklandıÖnceki Haber

Gaziantep'te 38 düzensiz göçmen yakaland...

Gaziantep'te zehir tacirlerine geçit yokSonraki Haber

Gaziantep'te zehir tacirlerine geçit yok

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi