2023 ‘ün En İyi Fps Oyunları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2023 ‘ün En İyi Fps Oyunları
Abone ol
Fps oyunları, son dönemlerde oyun severlerin ilgisini kazanmış durumdadır. Bu durumun temel nedeni hem uygun fiyat hem de yüksek performanslı oyunların herkesin dikkatini çekmesi gösterilebilir. Ayrıca çok sayıda kategori barındıran bu oyunlar her zevke hitap edebilmektedirler.

Oyun konuları gündeme geldiğinde herkes için farklı türden oyunlardan bahsetmek mümkündür. Bazıları aksiyon tarzında ki oyunları severken, bir kısım kesimde daha çok Futbol veya strateji tarzı oyunları çekici bulmaktadır.

Görüleceği üzere her oyunun kendisine uygun bir hedef kitlesi bulunmaktadır. Hedef kitle konumunda bulunan oyuncular aynı zamanda oyun firmaları içinde müşteri konumundadır. Firmalar, yapmak istedikleri oyunları müşterilerinin beğenilerine göre düzenlerler.

Dolayısıyla şirketler, müşterilerin ihtiyaçlarına en sağlıklı yanıtı verebilmek için onları yakından tanımak istemektedirler. Çok sayıda araştırma ile bu bağı kuran şirketler, anket firmalarıyla anlaşarak derin araştırmalar yapmaktadırlar.

Tüm bu araştırmalar sonucu göstermiştir ki FPS oyunları hem oyun severler hem de şirketler için önemli bir yere sahiptir. Aşağıda hangi oyunların çok daha fazla tercih edildiğini sizler için araştırdık.

Fps Oyunlarının Dijital Ortamdaki Yeri Neresidir?

Oyun dünyası düşünüldüğünde ufkunun çok geniş olduğunu görmek çok zor bir durum değildir. Ancak bu geniş dünya içerisinde Fps oyunlarının yeri apayrıdır.

2023 yılının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde, Fps oyunları halen merak edilerek araştırılan konular arasında yer almaktadır. Şimdi lafı daha çok uzatmadan en çok araştırılan Fps oyunlarından bahsetmeye başlayalım.

En Çok tercih Edilen Fps Oyunları

1- Far Cry – Fps Far Cry

Far Cry, en kaliteli ve en çok tercih edilen Fps oyunları arasında yer almaktadır. Oyun, Ubisoft firmasının ürettiği efsaneleşmiş versiyonlar arasında yer alır.

Oyun kalitesi açısından incelendiğinde ekran grafiklerinin ve oyun içi kurgu hikâyenin beğenildiğini söyleyebiliriz. Konu olarak oyunda, Güney Pasifik adasında tatil yapan Jason BRODY ve arkadaşlarının rehin alınması işlenmiştir.

Far Cry oyununu oynayabilmek için bilgisayarınızda ki gereksinimlerin makul seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz. 15Gb boyutunda bir depolama alanı ve 4Gb’lık bir ram ile rahatlıkla oyunu oynayabilirsiniz.

2- Call OF Duty

Köklü bir geçmişe sahip olan ve Fps oyunları arasında kendisine geniş bir yer bulan diğer seçenek Call Of Duty oyunudur. Aksiyon severler için vazgeçilmezler arasında yer alan oyun ile adeta savaş içerisinde kendinizi buluyorsunuz.

Oyun, tarih içerisinde yerini almış kanlı savaşları kendisine konu edinmiştir. 2. Dünya savaşında Rusya’da yer alan sahnelerde büyük muhaberelerle karşılaşacaksınız. Ayrıca Almanların yenilgiye uğradığı Stalingrad bölgesinde oyunun konuları arasında yerini almıştır.

Call of Duty oyununu en iyi Fps oyunları arasına sokan versiyonu “Remastered” bölümüdür. Oyun, 4k kalitesine HDR efektleri ile oynanabilmektedir. Bu açıdan baktığımızda kaliteyi oyunda yaşayabileceğinizi görebilmekteyiz.

3- Crysis

Fps oyunları arasında kalite konusunda öne çıkmayı başaran bir diğer oyun Crysis’tir. Oyun ilk çıktığı yıllarda Türkçe seslendirilmiştir. Bu nedenle özellikle ülkemizde büyük beğeni kazandığını belirtmeliyiz. Dublaj konusunda ki başarı sayesinde oyun severler kendisini kahramanın yerine kolaylıkla koyabilmektedirler.

Oyunun Remastered bölümünde 8K teknolojine uyumlu bir grafik çalışması yapılmıştır. Bununla beraber ilgi çekici silahları ve kurgusuyla da ön plana çıkmaktadır. Benzerlerine göre bilim kurgu türünde bir temayı işlemiş olması, bilimle alakalı kişileri de kendisine hayran bırakmıştır.

Oyunun Türkçe şeklinde oynanabilmesi, seneryonun en baştan sona kadar en iyi şekilde anlaşılabilmesine zemin hazırlamıştır. Oyuncular kurguyu tamamlayabilmek için oyuna devam etme gereksinimine kapılmışlardır.

Crysis oyununu oynayabilmek için gerekli olan gereksinimler arasında 8Gb ram ve en az 25gb’lık bir boş alan yer alır.

4- Left 4 Dead 2

Konu olarak zombileri işleyen ve piyasaya 2009 yılında sürülen Left 4 Dead 2 oyunu, günümüzde de halen tercih edilen Fps oyunları arasında yer almaktadır.

Geçtiğimiz yıl Steam firması üzerinden adını yaptığı indirim ile duyurmayı başaran oyun, oyun severlerin yeniden dikkatini çekti. Left 4 Dead 2, Savannah bölgesinden başlayarak New Orelansa kadar uzanan toplamda 5 şehirden oluşmaktadır. Her ne kadar tarihi eskilere dayansa da güncelliğini koruyan oyunda, oyuncunun hayatta kalmaya çalışması yegane amaçtır.

Left 4 Dead 2 oyununu güzel kılan bir diğer etkende Türkçe dil desteğinin bulunmasıdır. Önerilen sistem gereksinimleri ise 2Gb ram ve 15Gb boş alandır.

5- Valorant Fps Oyunu

2023 yılı içerisinde en çok ses getiren FPS oyunlarından bir tanesi de Valoranttır. Özellikle oyunculara takım halinde oyun oynayabilme imkânı sunmasından dolayı beğeni kazanmıştır. Bu konuda Counter Strike benzeri bir senaryosundan valorant çok sayıda oyun severin ilgisini çekmiştir.

 Gelişmiş silahlar ve modern arayüzü sayesinde rakiplerinden bir adım önde olduğunu görebildiğimiz Valorant oyununda, eğlenceli dakikalar sizleri bekliyor.

Gelişmiş özelliklere sahip olmasının yanında oyunun en önemli avantajlarından bir tanesi sistem gereksinimlerinin düşük seviyede tutulabilmesidir. Bu durum oyunu geliştiren firmanın Valorant’ı tabana yayma düşüncesinden ileri gelmektedir. Oyun, 8 GB RAM kapasitesine sahip bilgisayarlarda rahatlıkla yaşanabilmektedir.

6- Doom Eternal

En beğenilen FPS oyunlar listemizde sırada Doom Eternal oyunu yer almaktadır. Oyunun konusu Cehennem zebanileriyle amansız bir mücadeleyi içerir. Oyunda testereden tutunda pompalı tüfek, tabanca ve bunlar gibi ateşli silahlara kadar çok sayıda malzeme kullanabilmekteyiz.

2016 yılında piyasaya sürülmüş eski sürümüne göre grafik bakımından çok daha başarılı hale gelmiştir. Oyun içerisinde roketatar ve Chaingun gibi silahlar sıkça tercih edilmektedir. Şunu da belirtmemiz gerekir ki Doom Eternal oyununda sağlık ve cephane gereksinimlerinin yüksek seviyelerde tutulması her zaman önemlidir.

Şiddetin yüksek oranda o yer aldığı platformda, sağlık oranının %50'nin altında bulunmaması her zaman için önerilmektedir. Bu durumun temel sebebi ise %50 ve altında bir zombi saldırısına maruz kalındığında karakterimizin ağır yaralanarak ölebilmesidir.

7- Halo İnfinite

Halo Infinite Oyunu FPS puanı yüksek sayılabilecek bir platformdur. Oyun içerisindeki karakterin amacı evreni keşfetmek ve evrenle ilgili bilinmeyen gerçekleri ortaya çıkarmaktır.

Oyuncunun başarılı olabilmesi için alışılagelmiş performansının Üzerine çıkması gerekmektedir. Düşünce tarzı olarak Halo oyununda üst seviye bir düşünceye ihtiyaç vardır. Çeşitli planlar yaparak farklı yöntemler ile hedefinize doğru ilerlemeniz başarıya giden yolda adeta bir gereksinimdir.

Halo Infinite platformunda büyük takım savaşı, ölüm maçı ve bayrağı ele geçirme gibi modlar yer alır. Bu modlar içerisinde çok oyunculu deneyimi yaşayarak farklı rakipler ile karşılaşabilmeniz mümkündür.

8- Titanfall 2 Fps Oyunu

Titanfall 2 Oyununda, buraya kadar anlatmış olduğumuz platformlardan farklı olarak robotların amansız mücadelesine tanık olmaktayız. Atmosfer dışındaki yörüngeden gezegene inerek karşılarına çıkan her şeyi yok etmeyi amaçlayan dev robotların gelişmiş silahlar kullanması oyunu daha ilginç hale getirmektedir.

Özellikle bilim kurguya ilgi duyan oyuncular tarafından büyük ilgiyle karşılaşmıştır. Oyun içerisinde yer alan grafikler ve oyun kurgusu oyun severlerin beğenisini kazanmayı başarmıştır.

Oyunu oynamak isteyen kullanıcıların titanlara karşı yapılan savaş sahnesine dikkat etmelerine tavsiye ediyoruz. Bu bölümde yer alan akıllı tabancaların kullanıldığı efsane bölümde en azından bir kez savaş deneyimini yaşamalısınız.

Kaynak: https://www.trendpara.net/fps-oyunlari/

 

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te 2 araç kafa kafaya çarpıştı çok sayıda yaralı varÖnceki Haber

Gaziantep’te 2 araç kafa kafaya çarpıştı...

Bakan Özhaseki: Köyevleri depreme dayanıklı inşa ediliyorSonraki Haber

Bakan Özhaseki: Köyevleri depreme dayanı...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı