“15 Temmuz’da Gazi Şehrin Direnişi” konulu fotoğraf yarışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“15 Temmuz’da Gazi Şehrin Direnişi” konulu fotoğraf yarışması
Abone ol
Gaziantep Valiliği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “15 Temmuz’da Gazi Şehrin Direnişi” konulu fotoğraf yarışması düzenleyecek.

Gaziantep Valiliği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “15 Temmuz’da Gazi Şehrin Direnişi” konulu fotoğraf yarışması düzenleyecek.

Konuyla ilgili Gaziantep valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

YARIŞMANIN AMACI

Tarihte karşılaştığımız en büyük badirelerden biri olarak “15 Temmuz” gecesi FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca Milli İrade ve Demokrasimize, varlığımıza, birliğimize ve bölünmez bütünlüğümüze yönelik hain bir darbe teşebbüsünde bulunulmuştur.

Bu hain teşebbüs Aziz Milletimizin canı pahasına gösterdiği yüksek irade ve kararlılıkla bertaraf edilmiş, hürriyet ve bağımsızlık, demokrasi, cumhuriyet ve milli iradeye olan düşkünlüğümüz bütün dünyaya bir kez daha gösterilmiştir.

Ülkemizin her köşesinde ve Gazi Şehrimizde gösterilen bu azim ve kararlılık dolu milli duruş bütün mazlum milletlere örnek olarak tarihe geçmiştir.

Şehrimizde hemşehrilerimizin 15 Temmuz ve devam eden günlerde gösterdikleri milli irade ve demokrasi mücadelesi bir şölen havasında geçmiş, insanlarımız gece-gündüz demeden, evlerini, işyerlerini, cadde ve sokakları Ay-Yıldızlı bayraklarla süsleyerek, hain kalkışmaya karşı cadde ve sokak ve meydanları doldurarak, çok anlamlı bir duruş sergilemişlerdir.

İlimizde gösterilen milli irade ve demokrasi sevdasının gelecek kuşaklarımıza en doğru şekilde anlatılması, hürriyet ve bağımsızlığın kıymet ve kadrinin genç neslimizde sürekli canlı tutulması en büyük arzumuzdur.

Bu yolda tarihimize ışık tutması açısından yazılı, görsel ve işitsel kayıtların derlenmesi, en iyi şekilde korunması ve sergilenmesi gerektiği kanaatiyle, kamu, yerel yönetim, üniversiteler, basın kuruluşlarımız, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın işbirliği ve katkılarıyla bir fotoğraf arşivi oluşturulması gerektiğine inanıyoruz.

Bu itibarla, ilimizde “15 Temmuz’da Gazi Şehrin Direnişi” adıyla bir fotoğraf yarışması düzenlemek ve yapılacak başvurularla geniş bir fotoğraf arşivine kavuşmayı ümit ediyoruz.

İnanıyoruz ki bütün Gaziantepliler bu yarışma sonunda düzenlenecek fotoğraflarda, ecdadımızın “Antep Savunması”yla gösterdiği eşsiz direniş ruhunu bir kez daha hissedecek ve bundan sonra hiçbir hain emelin, aziz milletimizinyüksek iradesi karşısında amaçlarına ulaşamayacaklarını göreceklerdir.

Bu nedenlerle fotoğrafların, vatandaşlarımız tarafından herhangi bir fotoğraf makinesi, cep telefonu yada bir fotoğraf sanatçımız tarafından profesyonelce çekilmiş olmasına değil, o anı en güzel şekilde yansıtmasına önem veriyoruz.

Haydi Gaziantepliler “15 Temmuz’da Gazi Şehrin Direnişi” sizin objektifinizden nasıl görünüyorsa, başvurun hep birlikte izleyelim.

Gelecek neslimiz de sizin gözünüzle öğrensin…

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

  • Katılım ücretsiz ve herkese açıktır.
  • Yarışmaya amatör veya profesyonel bütün fotoğraflar katılabilir.
  • Yarışmada tek kategori vardır ve yarışmacılar en fazla 3 fotoğraf ile katılabilirler.
  • Yarışmaya gönderilecek fotoğraflar, Gaziantep il sınırları içinde ve 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra çekilmiş olmalıdır. Başka yer ve tarihte çekilmiş fotoğraflar kesinlikle kabul edilmeyecektir.
  • Yarışmaya katılacak fotoğraflar;JPG formatında, uzun kenarı en az 2400 piksel, 300 dpi ve dosya boyutu en fazla 3 MB olacak şekilde ayarlanarak, e-posta yoluyla gönderilmelidir.
  • Ödül ve sergileme alan fotoğrafların büyük boy baskıları Valiliğimizce yaptırılacaktır. Bu nedenle çözünürlük ayarlarına dikkat edilmelidir. Bu kurallara uygun olmayan fotoğraflar başvuru aşamasını tamamlamış olsalar dahi eleneceklerdir.
  • Fotoğraflarda geleneksel veya modern her türlü fotoğrafik teknik özellik kullanılmış olabilir.
  • Yarışma için hazırlanan fotoğraflar e-posta yoluyla gönderilmelidir. Yarışmaya baskı veya CD ile fotoğraf kabul edilmemektedir.
  • Katılımcılar şartname ve başvuru formuna Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi internet adreslerinden veya basın yayın kuruluşlarımızdan ulaşabilirler.
  • Yarışmacıların katılım formunun eksiksiz doldurularak, e posta yoluyla fotoğraflarla birlikte gönderilmesi.
  • Yarışma sonuçları Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyeleri internet sayfalarında yayınlanacaktır.
  • Yarışmaya seçici kurul üyeleri, organizasyon komitesi ve birinci derece akrabaları katılamaz.
  • Yarışmada derece alan ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflar Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ve talepte bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın internet sitesinde ve belirlenecek olan alanlarda süreli yada süresiz olarak sergilenebilecektir.
  • Yarışma sonunda şartnameye uymayan eserlerin tespiti halinde derecesi ve ödülü geri alınır, yerine başka eser konmaz, derece ve ödül boş bırakılır.
  • Katılımcı, yarışmaya gönderdiği eserin tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder.
  • Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.
  • Ödül alan fotoğraflar, ödülleri veren kuruluş olan; Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, basılı ve sanal ortamlardaki yayım organlarında gayri ticari olarak tanıtım, haber, reklam ve sosyal sorumluluk projelerinde kullanılabilir.
  • Katılımcılar bu şekilde kullanılan fotoğrafları için verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı ya da maddi manevi talep ileri sürmeyeceklerini kabul ederler.
  • Katılımcı, yarışmaya gönderdiği eserleriyle ilgili olarak her hangi bir yasal sorunun asıl sorumlusu olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.
  • Yarışmacılar, iş bu şartnamede belirtilen esasların tamamını kabul etmiş olarak başvurur ve planlanan süreç ve şartların değişikliği talebinde bulunamazlar. 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÜNLÜ İSİMLER İDEAL BAKIŞ İLE HKÜ’DE BULUŞTUÖnceki Haber

ÜNLÜ İSİMLER İDEAL BAKIŞ İLE HKÜ’DE BULU...

Gaziantep Basketbol Avrupa Kupası'nda 79-72 galipSonraki Haber

Gaziantep Basketbol Avrupa Kupası'nda 79...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı