YÖK Başkanı Erol Özvar’dan GİBTÜ’ye Övgü
EĞİTİMYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) çok yakından takip ettiğim bir üniversitemiz. İnanıyorum ki GİBTÜ kısa bir zaman içerisinde ülke sınırlarını aşarak uluslararası alanda da önemli başarı hikâyeleri üreten bir üniversite hâline gelecek. Bunu yapabilecek irade, arzu ve insan kalitesine sahip bir üniversite.” dedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin hazırlıkları değerlendirmek ve çalışmaları yerinde görmek amacıyla Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Prof. Dr. Erol Arcaklı ile birlikte Gaziantep’e geldi.
ŞEHİR PROTOKOLÜYLE GENİŞ KAPSAMLI TOPLANTI
Özvar’ın ilk durağı Rayiha Baharat Müzesi oldu. Rayiha Baharat Müzesi’nde GİBTÜ’de yapılabilecek projeleri değerlendirmek için Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, önceki dönem Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, İrfan Çelikaslan, Eyup Özkeçeci, Mesut Bozatlı, Bünyamin Bozgeyik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Prof. Dr. Erol Arcaklı’nın da bulunduğu geniş kapsamlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda GİBTÜ’nün geleceğine yönelik projelerle ilgili çalışmalar masaya yatırıldı.
ÜNİVERSİTE YÖNETİMİYLE İSTİŞARE
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve önceki dönem Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, toplantı sonrası GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir’i makamında ziyaret etti. Özvar, “2023-2024 eğitim ve öğretim yılına başlamadan önce Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesindeki yapılan çalışmaları yerinde görmek ve Üniversite yönetimiyle durum değerlendirmesi yapmak üzere ziyaret gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.
GİBTÜ BAŞARI HİKÂYELERİ YAZACAK
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesini çok yakından takip ettiğini ifade eden Başkan Özvar, GİBTÜ’nün kısa bir zaman içerisinde ulusal ve uluslararası alanda önemli başarı hikâyelerine imza atacağına inandığını kaydetti.
Özvar, “Gaziantep çok özel bir ilimiz. Ülkemizin dışa açılan yüzü. Anadolu’nun Orta Doğu’ya ve Asya’ya açılan en önemli kapılarından birisi. Gaziantep’in bu özellikleriyle bütünleşen bir Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesini hayal ettiğimi belirtmek isterim. GİBTÜ’nün gerek ülkemizde gerekse dünyada çok iyi noktalara gelebilmesi için hep birlikte daha fazla gayret edeceğiz. GİBTÜ’nün önümüzdeki yıllarda dünya sıralamalarında daha yukarılara çıkacağına canıgönülden inanıyorum. GİBTÜ, isminde İslam, bilim ve teknolojinin bir arada olduğu tek üniversite. Bu vesile ile üniversitemizin yönetimini ve değerli hocalarını tebrik ediyorum. GİBTÜ’nün Gaziantep’te bulunan diğer üniversitelerle beraber hem şehrimize, hem bölgemize, hem de ülkemize daha büyük hizmetler vereceğini öngörüyorum.” şeklinde konuştu.
GİBTÜ HEDEF BÜYÜTTÜ
GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir de, GİBTÜ’nün hâli hazırda devam eden çalışmalarla başta bölgemiz olmak üzere ülke bazında tanınırlığını artırdığını ve bu yıl ki YKS yerleştirme sonuçlarına göre doluluk oranının yüzde 99’un üzerine çıktığını söyledi. GİBTÜ’nün ulusal ve uluslararası alanda bilinirliliğinin iyi duruma geldiğini ifade eden Rektör Demir, “Üniversitemizdeki tüm paydaşlarla, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışarak, akademik ve bilimsel başarılarımızı daha da ileriye taşımayı, topluma faydalı hizmetler sunmayı, yenilikçi projeler geliştirmeyi, öğrencilerimize yüksek standartlı öğretim sağlamayı ve toplumda etkili bir şekilde yer almayı hedefliyoruz. Öncelikle üniversitemizin vizyonu ve misyonu kapsamında, araştırma ve inovasyon faaliyetlerimize odaklanarak, bilim dünyasına ve toplumsal gelişime değer katmaya çalışıyoruz. Dünyanın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren yükseköğretim kurumları ile akademik birimlerimiz arasında, bilimsel alanda sürdürülebilir iş birliğini esas alan eğitim, araştırma, ortak bilimsel çalışmalar üretme odaklı iş birliği faaliyetlerinin oluşturulması ve sürdürülebilir şekilde yürütülmesi, uluslararasılaşma stratejimizin esasını oluşturuyor. Bu çerçevede ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi üreten, ürettiği bilgiyi dünya ölçeğinde paylaşan bir üniversite olma anlayışı ile kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimizi belirleyerek üniversitemizi alanında rekabet edebilir düzeye getirme hedefine doğru kararlı adımlarla ilerliyoruz. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak ülkemizde ve dünyada fark oluşturan bir üniversite olmak için çaba sarf ediyoruz.”
İlginizi Çekebilir