© Memo Haber 2022

Ücretli Öğretmenlik İş Seçenekleri ve Maaşlar

Ücretli öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen kadrosundaki eksiklikleri gidermek amacıyla atanmamış öğretmen adaylarının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak 1 yıllık sözleşme ile yaptığı öğretmenlik görevidir.

Ücretli öğretmenler, görev süresi boyunca verdikleri ders sayısına göre ücret alırlar. Bu pozisyona başvurabilmek için ön lisans veya lisans düzeyinde bir üniversite mezunu olmak yeterlidir. İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okullarda aniden ortaya çıkan öğretmen ihtiyacını gidermek için sözleşme usulü ile öğretmenlerle anlaşır. Eğitim kurumu, ücretli öğretmen ile hangi branş için sözleşme yaptıysa öğretmenler, o branş üzerinden eğitim verir. 

Örneğin, bir okulda mevcut bir öğretmenin uzun süreli bir izin alması gerektiğinde bu öğretmenin yerini doldurmak için ücretli öğretmenler devreye giriyor. Ücretli öğretmen olarak çalışan kişiler, 540 gün boyunca belirli kriterleri karşıladıkları takdirde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi kadroya alınabilirler. 

Ücretli Öğretmenler Nerelerde Çalışır?

Ücretli öğretmenlerin genellikle çeşitli eğitim kurumlarında veya özel ders vererek çalıştıkları bilinir. İşte ücretli öğretmenlerin çalışabileceği bazı yaygın yerler:

Özel Eğitim Merkezleri: Özel eğitim merkezlerinde öğrencilere özel dersler vermek veya grup eğitimi sağlamak ücretli öğretmenler için bir seçenek olabilir.

Dershaneler: Ücretli öğretmenler, öğrencilere okul derslerinde veya sınav hazırlıklarında yardımcı olmak amacıyla takviye eğitimin verildiği dershanelerde görev alabilirler. 

Özel Okullar: Özel okullar, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile sözleşme yapılması günden güne zorlaştıkça, ücretli öğretmenlik için önemli bir iş kapısı olmuştur. Ayrıca özel okullarda ders vermek, genellikle yüksek ücretli öğretmen maaşı anlamına gelir.

Evde Özel Ders: Ücretli öğretmenler, kendi evlerinde veya öğrencilerin evlerinde bireysel özel dersler vererek çalışabilirler. Özellikle sınav senelerinde öğrencilerin eksiklerinin giderilmesi ihtiyacı, ücretli öğretmenlere olan talebi artırmaktadır. 

Online Eğitim Platformları: Birçok online eğitim platformu, öğretmenlere çevrimiçi dersler verme ve öğrencilere uzaktan eğitim sağlama imkanı sunar. Özellikle bir alandaki yetkinliğin sertifikalarla belgelendiği günümüzde, ücretli öğretmenler alanlarına göre online dersler vermektedir.

Öğrenci Koçluğu ve Rehberlik: Ücretli öğretmenler, öğrencilere öğrenme stratejileri, sınav hazırlığı ve akademik rehberlik gibi alanlarda yardımcı olabilirler.

Ortalama Ücretli Öğretmen Maaşları

Devlet tarafından ataması yapılan kadrolu öğretmenlere kıyasla daha düşük maaş aldığı bilinen ücretli öğretmen maaşı, halihazırda atama beklerken çalışmak isteyen öğretmen adayları tarafından merak ediliyor. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından görevlendirilene kadar mesleğini icra etmek isteyen öğretmenler, geçici öğretmenlik maaşları ile kadrolu bir öğretmenin aldığı maaş arasındaki farkı merak ediyor. 

Kariyer.net’in verilerine göre merak edilen geçici öğretmenlik maaşları ise şöyle:

Ortalama Maaş (aylık): 11.710 TL 40 saat çalışan ücretli öğretmen maaşı: 11.725 TL Yeni ücretli öğretmen maaşları: 7350 TL En düşük ücretli öğretmen maaşı: 11.400 TL  En yüksek ücretli öğretmen maaşı: 15.200 TL

 

İmage Link:

https://images.pexels.com/photos/5212703/pexels-photo-5212703.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&w=1260&h=750&dpr=1

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER