© Memo Haber 2022

Tahmazoğlu sözünü tutuyor!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye meclisinde 12 yeni beton santrali kurulması için düzenleme yaptıklarını açıkladı. Tahmazoğlu, inşaat müteahhitlerinin beton fiyatlarından şikayetçi olması üzerine betonculara çağrıda bulunarak fiyatları makul seviyeye çekmelerini istemiş, aksi halde üretime başlayacaklarını açıklamıştı.  

2 ay önce Şahinbey Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Mehmet Tahmazoğlu ile görüşen Gaziantep Müteahhitler Odası, Türkiye’nin en pahalı betonunun Gaziantep’te kullanıldığı için konut fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek destek istemişlerdi. Tahmazoğlu da üreticilere yaptığı çağrıda fiyatları Türkiye ortalamasına çekmelerin istemiş, aksi halde belediye olarak üretim yapacaklarını duyurmuştu. 

Yapılan çağrının üzerinden zaman geçmesine rağmen ses çıkmayınca konuyu belediye meclisine getiren Tahmazoğlu, 12 yeni beton santralinin kurulması için düğmeye bastı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bakan Tahmazoğlu, “Türkiye’de en pahalı betonun ilimizde satıldığını ve bu konuda gerekli çalışmaları yapacağımızı daha önce ifade etmiştik. Meclislerimizde aldığımız kararlar ile 12 yeni beton santrali kurulması için düzenleme yaptık.  Bu şekilde rekabeti artırarak beton fiyatlarının makul seviyeye gelmesini planlıyoruz. Şehrimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER