© Memo Haber 2022

Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı

Gaziantep’te önceki gün etkili olan ve Süper Hücre adı verilen doğa felaketinin 127 elektrik direğinin yıktığı ortaya çıktı.

Valilikten yapılan açıklamada, 233 personel tarafından yapılan çalışmalar sonucunda sorunun büyük ölçüde giderildiğini bildirildi.
Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi: 

 “3 Mayıs 2026 tarihinde yaşanan afet sonrasında İlimizde elektrik dağıtım şirketine ait 127 yüksek ve alçak gerilim direği yıkılmış ve 67 direk arası iletkenin hasar aldığı tespit edilmiştir.

Enerji arzının sağlanabilmesi amacıyla diğer illerden alınan ekip ve jeneratör destekleri sonrasında alternatif şebeke unsurları kullanılarak enerji temini çalışmaları yapılmıştır. Akabinde onarım süreci başlamış ve kalıcı elektrik için 233 personel tarafından çalışmalar sürdürülmüştür.

Bugün saat 12.00’dan itibaren yapılan çalışmalar büyük ölçüde tamamlanmıştır. Afetten iletim hatlarının aldığı hasar anlamında daha yoğun oranda etkilenen Burak, Gazikent, Belkız, Yeditepe, Bedir, Kızılhisar, Kıbrıs, Dumlupınar ve Güzelvadi mahallelerinde lokal sorunların çözümü için ekipler sahada çalışmalarına devam etmekte ve bugün akşam saatlerine kadar enerji arzını sağlamayı hedeflemektedir. 

İlgili şirket tarafından çalışmalar yürütülmekte olup, Valiliğimiz enerji arzının sağlanması ile ilgili süreci yakından takip etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER