© Memo Haber 2022

Şehidin organları üç kişiye umut oldu!

Suriye'de teröristler tarafından Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye yapılan havanlı saldırıda ağır yaralanan Piyade Uzman Onbaşı Halis Sayın, 10 gündür tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Ergen ailesinin ise oğullarının organlarını bağışlama kararı aldığı bildirildi. Şehidin organları üç kişiye hayat verdi.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 13.0px Times; color: #636363; -webkit-text-stroke: #636363} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 15.0px Arial; -webkit-text-stroke: #000000} span.s1 {font-kerning: none}

Suriye’de havan saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Halis Saygın’ın ailesi tarafından bağışlanan organlarından iki böbreği, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezi’nde iki hastaya başarılı bir şekilde nakledilmiştir.

Şehidin börekleri 57 yaşındaki Mustafa Çelebi ve Sağlık lisesi 9 sınıf öğrencisi Hatay’da yaşayan 4 yıldır hasta olan ve 1,5 yıldır ise diyalize giren 17 yaşındaki İsmail Bolat’a diğer oraganı ise Adana Şehir Hastanesindeki bir hastaya hekimler tarafından başarılı bir şekilde nakledilmiştir. Börek naklini Prof. Dr. Fahrettin Yıldız ve Prof Dr. Sacit Çoban tarafından başarılı operasyon sonucunda hastalara nakil olmuşutr.

Böbrek nakli olan hastaların ilk ziyaretçileri ise Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve  Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç, Dr. Suat Zengin oldu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER