© Memo Haber 2022

Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi fark yaratmaya devam ediyor!

Yüzde 14’lük dilimle aldığı öğrencilerini yüzde 1’lik dilime taşıyan, sıkça il birincisi çıkaran ve  öğrencilerini Türkiye’nin sayılı nitelikli üniversitelerine gönderen Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi bu yıl yine eşit ağırlıkta il birincisi oldu. Okulda tören yapılarak ilk on bine giren yirmi üç öğrenciye plaket verildi.

BAŞARI TESADÜF DEĞİL

Öğrencilerinin bu başarısının gururunu yaşadığını ifade eden Okul Müdürü Adnan Budak bu başarıda tesadüfe yer olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: Bu yıl il binde 4 öğrenci ilk 5 binde 9 öğrenci ilk on binde 23 öğrenci, ilk 20 binde 32 öğrenci ile rekor tazeledik. Üniversite kazandırma oranımız %72 olarak gerçekleşmiştir.”

HAYAL SATMIYORUZ HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ 

Ulaşılan her hedef bir hayalle başlar diyen Müdür Budak sözlerine şöyle devam etti: Özünü geçmişten alıp yüzünü geleceğe dönen, akademik başarıların sosyal başarılarla süslendiği okulumuzda ise o hayaller gerçeğe döner. Hayalleri gerçeğe dönmüş çocuklarımızdan biri de 2023-2024 eşit ağırlık il birincisi, Türkiye 141.si olarak bizi gururlandıran öğrencimiz Mehmet KAYA oldu bu sene.

Başarılarımızın artarak devam etmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Orta öğretim okullarının gerçek başarısı kayıt aldığı öğrencinin başarı yüzdelik dilimi ile değil, mezun ettiği öğrencinin üniversiteye yerleşme yüzdeliği ve niteliği ile ölçülmelidir. Kısacası bir okulun başarısı hangi öğrenciyi aldığıyla değil, öğrenciyi hangi üniversiteye yerleştirdiği ile
ölçülmelidir.”  Budak, emeği geçen tüm idareci ve öğretmenleri kutluyorum diyerek sözlerini tamamladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER