© Memo Haber 2022

Rektör Özaydın’dan CHP’li Meriç’e Cevap

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın soru önergesine verdiği cevapta birçok çelişkinin bulunduğunu ifade eden CHP’li Meriç, “Bildiğiniz gibi Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 6 Şubat felaketinin ardından uzaktan eğitim kararı almıştı.

Geçtiğimiz yıl ise öğrencilerin ısrarlı taleplerine rağmen yüz yüze eğitime dönülmedi. Konuya ilişkin TBMM’ye verdiğim soru önergesinde öğrencilerin taleplerinin neden dikkate alınmadığını, fakülte ve yurt binalarında dayanıklılık incelemesi yapılıp yapılmadığını sordum. Rektörden gelen cevap, sorularımız haricinde hemen her konuya değiniyor. Rektör Özaydın yurt ve fakülte binasının az hasarlı olduğunu ancak altyapı sorunlarının sürdüğünü ifade etmiş. Şimdi yetkililere sormak istiyorum; elektrik kesintisi oluyor diye öğrencilerin yüz yüze eğitim hakları nasıl oluyor da engelleniyor? Rektörlüğün görevi alt ve üst yapı sorunlarını bir an önce çözüp eğitimin devamını sağlamak değil midir? Elektrik kesikse gereğini yaparsınız, ulaşım sıkıntılıysa ek otobüs seferi koyarsınız. Hiçbir şey evlatlarımızın öğreniminden daha önemli ve acil değildir. Kaldı ki İslahiye’de bulunan fakülteye ve yurt binasına defalarca gittim ve incelemelerde bulundum. Binalar sağlam, resmi yazıda da aksi söylenmiyor. Ancak rektörlük çözülebilecek sorunları çözmek yerine ne dediği asla anlaşılmayan yuvarlak cümlelerle meseleyi geçiştirmeyi tercih ediyor.” dedi.

 

İslahiye Ukkaşe Öğrenci Yurdu’ndaki sorunlara da halen çözüm bulunamadığını belirten Melih Meriç, “Rektör Özaydın cevap yazısında, ‘Üniversite sadece yerleşke içerisindeki tesislerle, bulunduğu kentin dışında bir olgu olarak ele alınamaz’ diye çerçeveli bir tanım yapıyor ve ekliyor: ‘Kaldı ki öğrencilerimizin hepsinin yurt seçeneğini kullanması da beklenemez.’ O zaman şunu sormak lazım: Öğrencileri zaten yüz yüze eğitimden mahrum bırakıp okulla ilişki kurmalarını engelliyorsunuz. Okulunu benimseyememiş bir öğrencinin bulunduğu şehirde ne yapmasını bekliyorsunuz? Kampüs havasını solumayan, barınma sorununu çözemeyen bir öğrenci şehirle nasıl ilişki kurabilir? Enflasyon, hayat şartları, ekonomik kriz ortada. Ayrıca Ukkaşe Öğrenci Yurdu’na kayıtlı ancak orada kalmayan öğrencilerden para istemeye de devam ediyorlar. Rektörlük özetle öğrenciye diyor ki, barınma sorununu çözmüyorum, ufak tefek dokunuşlarla halledilebilecek problemlerini görmezden geliyorum, kâğıt üzerinde öğrenci ol ama okula gelme. Kampüse uğrama, şehirde sosyalleş. Böylesine çağ dışı bir mantığı kime izah edebilirsiniz? Başta Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü olmak üzere konunun tüm paydaşlarını öğrencilerimizin sorunlarına ciddi çözümler bulmaya, mağduriyetleri acilen gidermeye davet ediyorum.” diye konuştu. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER