Nizip’te Altın Kemer Heyecanı: Geleneksel Aba Güreşi Turnuvası Coşkuyla Başladı
GENELNizip Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu iş birliğinde, Dünya Güreş Günü münasebetiyle düzenlenen Altın Kemer Ödüllü Geleneksel Aşırtmalı Aba Güreşi Turnuvası büyük bir coşku ve yoğun katılımla başladı.
Nizip Eski Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen organizasyona Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen pehlivanlar katılırken, vatandaşlar da tribünleri doldurarak ata sporuna sahip çıktı. Sabah saat 10.00'da başlayan turnuvada sporcular, altın kemeri kazanabilmek için kıyasıya mücadele ediyor.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmalarını Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu ile Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan gerçekleştirdi. Konuşmalarda, geleneksel sporların yaşatılmasının önemine vurgu yapılarak aba güreşinin kültürel mirasımızın önemli bir parçası olduğu ifade edildi.
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, ata sporlarının gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan ise Nizip'in tarihine ve kültürel değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade ederek, turnuvanın ilçenin tanıtımına önemli katkı sunduğunu söyledi.
Renkli görüntülere sahne olan turnuvada pehlivanlar er meydanında güç, teknik ve mücadele ruhlarını ortaya koyarken, vatandaşlar da heyecan dolu karşılaşmaları ilgiyle takip etti. Geleneksel aba güreşinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen etkinlik, birlik ve beraberlik duygularının pekişmesine de katkı sağlıyor.
Gün boyu devam edecek müsabakaların ardından dereceye giren sporcular ödüllerine kavuşacak, başpehlivan ise altın kemerin sahibi olacak.
İlginizi Çekebilir