© Memo Haber 2022

Millet İttifakı birleşenleri ile bugüne kadar hiçbir zaman ayrı düşmedik

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran gündeme dair konuları ele alarak, düzenlenecek olan mitingin iptali ve sahada yürüttükleri çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Sahada dur durak bilmeden çalıştıklarını ve Gaziantep’i İYİ’lerin kalesi yapmak için var güçleri ile mücadele ettiklerini belirten Başaran, seçime dair umutlarını dile getirirken olumsuz sonuçlar doğurabilecek olaylara karşı dikkatli olunmasını söyleyerek, Genel Başkan Meral Akşener’in seçimlerden sonra Gaziantep’i ziyaret edeceğini duyurdu.

“Gaziantep’te Millet İttifakı Bileşenleri ile birlikte omuz omuza çalışıyoruz. Sahada insanlar bunu çok iyi görüyor. İYİ Parti İl Teşkilatı olarak, 7 ekip aynı anda saha çalışması yapıyoruz. Millet İttifakı birleşenleri ile bugüne kadar hiçbir zaman ayrı düşmedik. Ben İttifak İl Başkanları ile omuz omuza başarılı bir seçim çalışması sürdürüyoruz. Seçim çalışmaları sırasında bir yandan algı operasyonları sürerken, bir yandan da algı operasyonları ile mücadele ediyoruz. İYİ Parti olarak seçim sürecini de iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. İYİ Parti Gaziantep’te, Türkiye oy ortalamasının 2 puan üzerinde oy alıyor. 

Sayın Akşener’in Gaziantep Programının iptaline ilişkin bir algı operasyonu yürütülüyor. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun olaylı Erzurum mitingi sonrası böyle bir tasarrufta bulunulması doğaldır. Erzurum’daki elim saldırı bir utanç vesikasıdır. Gaziantep’te miting alanı küçültüldü, kalabalık toplayamayacaklar gibi yaklaşımlara karşı Erzurum’da yaşanan olayları hatırlatmak isterim. 

Miting ile ilgili Genel Başkanımız Meral Akşener ile Adana’da bir görüşme gerçekleştirdim. Yapılan istişareler sonrası geç saatlerde mitingin iptal olduğunu açıkladım. Görüşmede Genel Başkanımız kaygılarını anlattı, bu kaygıları haklı bulduk. Sayın Genel Başkan Gaziantep’i seçim sonrası ziyaret edeceğini söyledi. İl Yönetimi ile Genel Merkez arasında soğuk rüzgarlar estiğine dair iddialar doğru değil. Yönetimimiz dimdik ayakta ve sahadadır.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kente gelişi noktasında bir provokasyon ihbarı olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Başaran, “Sayın Akşener’in kente gelişi öncesi bu tür ihbarlar geliyor. Özellikle AK Parti’nin kendi kalesi olarak nitelendirilen illerde provokasyonların olacağı hepimiz tarafından çok iyi biliniyor. Nitekim Erzurum’da yaşadık. Kayseri, Malatya ve Gaziantep illeri, bu tür olaylara en açık yerler. İnşallah Gaziantep’i 15 Mayıs’ta İYİ’lerin kalesi yapacağız. Provokasyonlarla ilgili ihbarlar geldi. Genel Merkezimize ve Genel Başkanımıza iletilen bazı özel bilgiler var. Yoksa miting konusunda bir sorunumuz yoktu. Esnaf gezisinde de kalabalıklara engel olamayacağımızı biliyorduk. On binlerin orada olması bekleniyordu. Halen mitinge devam noktasında baskılar devam ediyor. Burada yaşanacak bir olayın canları yakacağı düşüncesiyle buradaki program iptal edildi. Genel Başkanımız bu konuda oldukça hassas ve bir anne şefkati ile bu konuya yaklaşıyor. Bu noktada Sayın Genel Başkanımıza hak verdik” dedi.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Gaziantep Programını iptali ile ilgili Gazianteplilere yönelik bir özür mesajı yayımlamadığını hatırlatılması üzerine konuşan Başaran, ‘’İl Başkanı olarak Sayın Akşener’in programının iptali konusunda ben açıklama yapıyorum’’ yorumunda bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER