© Memo Haber 2022

Medya ve turizmin kalkınmaya katkısı konuşuldu

Bölgenin turizm başkenti Gaziantep’te “Bölgesel Kalkınmada Medyanın Rolü: Dijital Medya Okur Yazarlığı ve Turizm Haberciliği” paneli düzenlendi. Panelde medya ve turizmin bölgesel kalkınmaya olan etkisi, uzmanlarca kapsamlı olarak ele alındı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Gaziantep Bölge Müdürlüğü ve İpekyolu Kalkınma Ajansı iş birliğinde Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde “Bölgesel Kalkınmada Medyanın Rolü, Dijital Medya Okuryazarlığı ve Turizm Haberciliği Paneli” düzenlendi. GAÜN İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen panele Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, İletişim Başkanlığı Gaziantep Bölge Müdürü Mücahit Taşkın, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu, basın mensupları ile GAÜN İletişim Fakültesi ve Turizm Fakültesi öğrencileri katıldı.

Vali Çeber, dijital medyanın faydalı kullanılması gerektiğini söyledi. Medyanın kentin tanıtımında çok önemli olduğunu dile getiren Çeber, “Medya olmazsa ne kadar güzelliğiniz olursa olsun nasıl duyuracaksınız, bu anlamda bizim en büyük silahımız. Sesimizi duyurma, kendimizi tanıtma, bölge turizmini geliştirmek anlamında en büyük silahımız medya. Kentin kültürel değerlerini bilmezsek, dijital medyamızda anlatmazsak bölgesel turizmi geliştiremeyiz” diye konuştu. 

GAÜN Rektörü Sait Mesut Doğan, organizasyona ev sahipliği yaptıkları için memnun olduğunu belirterek panelin üniversitenin toplumla güçlü bağlar kurma vizyonunun önemli bir göstergesi olduğunu vurguladı. 

Panelde medya ve iletişimin kalkınma sürecindeki stratejik görevine odaklandıklarını belirten İletişim Başkanlığı Gaziantep Bölge Müdürü Mücahit Taşkın da konuşmasında özetle şunları kaydetti: “Dijital medya okuryazarlığı günümüz dünyasında bireylerin yalnızca bilgiye ulaşımı değil bu bilgiyi doğru analiz etmesini ve sorumluluk bilinciyle kullanmasını gerektiriyor. Aynı şekilde turizm haberciliği de sadece bölgesel kalkınmaya hizmet etmekle kalmıyor, aynı zamanda yerel kültürlerin korunması ve tanıtılmasında kritik bir araç haline geliyor. Gaziantep gibi tarihi ve kültürel açıdan zengin bir şehirde medya ve iletişimin bu gücü çok anlamlı hale gelmektedir. Cumhurbaşkanı’mızın çizdiği güçlü yol haritası bugün burada ele alacağımız dijital medya, sorumlu habercilik ve turizm iletişimi gibi kritik alanlarda bizlere ilham kaynağı olmaktadır.”

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu dijital araçların uygun ve doğru kullanılması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Katılımcılara içerik dijital medya platformlarında içerik üretme, haber paylaşımı, toplulukla iletişimde bulunma yönünde etkileşim sağlama yönünde derinlemesine bir bakış açısı kazandırılması hedeflenmektedir. Medya turizm sektöründeki gelişmeleri halkla paylaşırken büyük bir sorumluluk taşımaktadır. Bu anlamda turizm haberciliği, doğru bilgilendirme kültürel duyarlılık ve etik değerlerle desteklenmelidir” 

Açılışın ardından ilk oturum “Dijital Medya Okuryazarlığı ve Sorumlu Habercilik: Etkili ve Güvenilir İçerik Üretme Stratejileri” başlığıyla yapıldı.

İkinci oturumda, “Turizm Haberciliği ve Medya: Etkili İletişim, Sorumluluk ve Yerel Yansımalar” başlığıyla turizm haberciliğinde doğru bilgilendirme ve etik değerler ele alındı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER