© Memo Haber 2022

Köy Deprem Konutları Çalışmalarında Sona Gelindi 

Gaziantep AK Parti Milletvekili Ali Şahin, 6 Şubat depremlerinin ardından Nizip ilçesinde kırsal ve köylerde yıkılan veya hasar gören konutların yeniden inşası sürecinde önemli bir aşamaya gelindiğini duyurdu.

Şahin, "Kırsal ve köylerimizde yürüttüğümüz deprem konutları yapım çalışmaları kapsamında Nizip ilçemizde 145 konutun ihaleleri tamamlandı ve sözleşmeleri 11 Ekim günü imzalandı," dedi.

Deprem sonrası olağanüstü hal koşulları göz önünde bulundurularak ek olarak 11 konut daha dahil edilerek toplamda 145 konutun yapımına başlanacağını ifade eden Şahin, bu konutların 28 köyde mevcut yerlerinde inşa edileceğini, 11 köyde ise toplu alanlarda gerçekleştirileceğini belirtti.

Yapılacak toplu konutların yerleri ve sayıları şu şekilde sıralandı: Keklik 17, Kamışlı 11, Yeniyazı 11, Ballı 5, Erenköy 5, Tatlıcak 4, Toydemir 4, Kızılcakent 3, Salkım 3, Bahçeli 2 ve Dutlu 1.

Şahin, ihale süreçlerinin tamamlanmasının ardından konut yapım çalışmalarının Kasım ayı içerisinde başlayacağını duyurarak, Nizipli hemşehrilerine bu konutların hayırlı olmasını diledi. “Sağlık ve huzur içinde bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum,” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER