© Memo Haber 2022

Gürban'dan iddialı çıkış: Gaziantep'te hedefimiz en az 6 milletvekili

İyi Parti Gaziantep Milletvekili birinci sıra adayı Mustafa Mehmet Gürban, aralıksız devam eden seçim çalışmaları ve bu süreçte belirledikleri sorunlarla ilgili çözümler konusunda memohaber.com'a önemli açıklamalarda bulundu. 

14 Mayıs seçimlerine çok kısa süre İyi Parti Gaziantep Milletvekili birinci sıra adayı Mustafa Mehmet Gürban, çalışma temposunu arttırdı. Yaklaşan seçimler öncesi Gaziantep'in sokaklarını karış karış gezerek vatandaşlarla bir araya gelen İyi Parti Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Mehmet Gürban, tespit ettiği sorunlarla ilgili www.memohaber.com genel yayın yönetmeni Mehmet Taşçı'ya çok özel ve önemli açıklamalarda bulundu. 

"Biz 6 ortaklı bir oluşumuz, bu oluşumda da HDP yok" 
Millet İttifakı'na özellikle bazı kesimlerden HDP ile ilgili gizli ittifak eleştirileri gelmesiyle ilgili iddialara cevap veren Gürban, "Biz altı ortaklı bir oluşumuz. Bu oluşumda da hdp yok. Eğer hdp olsa 7 ortaklı olurduk" dedi.

"Gaziantep teşkilatı olarak her anlamda seçime hazırız" 
Seçimlere günler kala İyi Parti Gaziantep teşkilatı olarak her anlamda hazır olduklarını söyleyen Mustafa Mehmet Gürban, "Partimizin il ve ilçe teşkilatları kenetlenmiş bir şekilde seçime hazırlanmaktadır. Gençlik kollarımız ve özellikle kadın kollarımız il ve ilçelerde geziler ve görüşmeler yapmaktadır. Bence burada asıl sorulması gereken soru seçimden sonra İYİ Parti milletvekilleri ve il-ilçe teşkilatları Gaziantep’imiz için neler yapacak? Ben alışıla gelmiş bir vekil olmayacağım. Buda burada namus sözü olsun. Sokak sokak mahalle mahalle gezeceğim. Gece gündüz her an her yere gidip vatandaşlarımızın sorunlarını bire birde göreceğim ve çözmek için elimden geleni yapacağım" diye konuştu. 

"Önümüzdeki seçim halkın en bilinçli karar vereceği seçim olacak" 
14 Mayıs seçimlerimde halkın hiç olmadığı kadar bilinçli tercih yapacağını iddia eden İyi Parti Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Mehmet Gürban, "İnanın bu seçim halkımızın gireceği en bilinçli seçim olacak bence. Halkımızın yaşadığı geçim sıkıntısı, işsizlik, mülteci sorunu gibi ulusal sorunların ötesinde yaşadığımız bu deprem felaketi bizim, halkımızın bir başına kaldığını ve bize bizden başka yardım eden olmadığını gördük. Ne acıdır ki bunu bize yaşatan siyasi sistem şu an bizden oy istiyor. Bu acıları yaşayan kimse bu düzenin bu sistemin devam etmesini istemez. Bu konuda milletimize güvenim sonsuz" şeklinde konuştu. 

"Sandık güvenliği için eğitim programları düzenliyoruz" 
Seçimlerde sandık güvenliğine yönelik eğitim programları düzenlediklerini aktaran Gürban, "Tüm il ve ilçe teşkilatlarımız sandık güvenliği için “Sandık Güvenliği” eğitimi programı düzenlemeye başladı. Bu işi ne kadar ciddiye aldığımızı göstermek ve en ufak bir aksamanın yaşanmamasını temin etmek için ilçelerimizde sandık güvenliği toplantıları yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 


"Gaziantep'teki tarım ve sanayi sorunlarını çözeceğiz" 
Gaziantep'te özellikle sanayi ve tarıma yönelik eksiklikler ile ilgili konuşarak bu noktada önemli projeler belirlediklerini açıklayan Mustafa Mehmet Gürban, "Çok eksiğimiz var tabi. Sanayi Sınıflarının Temel Şartları sermaye, kültür, enerji, ham madde, ulaşım-pazarlama, iş gücü ve teknik eleman gibi unsurlardır. Endüstriyel faaliyetlerin ve üretimin sürdürülebilmesi için bu unsurların tamamının sağlanmış olması gerekir. Gaziantep'imizde evlatlarımızın teknik ve teknolojik eğitim alacağı özel kurslar açacağız. Bu sayede Gaziantep’de nitelikli iş gücünü arttırmış olacağız. Tarım konusu Gaziantep için acil çözülmesi gereken bir sorundur. Köylerde kırsallarda mazot ve gübre fiyatları yüzünden ekimi biçimi yapılamamış bir çok tarlamız var. Fıstık ve zeytin üreticileri her geçtiğimiz sene kan kaybetmektedir. Bunların asıl sebebi plansızlık ve projesizliktir. Ülkemizin göz bebeği şehrimiz sanayi ve tarımda kan kaybetmektedir. Bunun acil önüne geçilmesi gerekmektedir. Daha fazla fakirleşmeden, çiftçimiz sanayicimiz iflas etmeden acil önlemler almamız gereklidir" ifadelerine yer verdi. 

"İstanbul trafiğinden beter hale gelen Gaziantep trafik sorununu çözeceğiz" 
Saha çalışmaları sırasında özellikle Gaziantep'teki  ulaşım sorunun dikkatini çektiğini belirten Gürban, kentteki ulaşım sorununun çözümüne ilişkin yapılması gerekenleri belirlediklerini ifade ederek, "Ulaşım gerçekten ciddi bir sorun Gaziantep için. Yatay bir alana yayılan Gaziantep’imizin trafik sorunun temeli plansızlık ve düzensizliktir. Bu plansızlık ve düzensizliği projelerimizle aşacağız. İstanbul trafiğinden beter bir hale gelmiştir Gaziantep’imizin trafiği. Toplu taşıma araçlarının kullanımı için teşvik yapılması şarttır. Özellikle sabah mesai saatlerinde ve akşam iş çıkışında toplu taşıma araçlarının ücretsiz veya indirimli olması için fizibilite çalışmaları yapmaktayız. Şehir içinde, kent sakinlerinin güvenli bir şekilde kullanabileceği bisiklet yolları oluşturulmalıdır" şeklinde konuştu. 

"Gaziantep'te hedefimiz en az 6 milletvekili" 
Son olarak İyi Parti'nin Gaziantep'teki milletvekili hedefi ile ilgili iddialı bir rakam telaffuz eden Mustafa Mehmet Gürban, "Bunu en iyi siz gözlemliyorsunuz aslında, halkımız bizimle beraber ve biz bu beraberliği büyük bir zafer ile sonuçlandıracağız. Hedefimiz en az 6 milletvekili" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER