© Memo Haber 2022

Gaziantep’te Ticaret Bakanlığı sıkı takipte

Gaziantep’te Ticaret İl Müdürlüğü bu kez de emlak danışmanlık firmalarını takibine aldı. 

Denetleme sonrasında 6 firmaya fahiş fiyatlar gösterdiklerinden dolayı tutanak tutuldu. Bakanlığa gönderilen tutanaklar neticesinde her fahiş fiyat için satışa konulan ev ve işyerleri için 300 bile 500.000 TL arasında cezai uygulama geleceği öğrenildi.
Vatandaşlar bundan böyle satışa koydukları ev ve işyerleri için emlakçılarla sözleşme yaparak hangi site ve emlakçıyla satış için anlaştıysa hepsinde aynı fiyatın olması ve sözleşme yapması gerektiği aksi taktirde hileli satış ve fahiş fiyattan çok büyük büyük cezalar geleceği öğrenilirken, Ticaret İl Müdürlüğü artan şikayetler üzerine firmaları sıkı takibe aldı. Yapılan denetimler sonucu 6 firma hakkında tutanak tutuldu. Ticaret Bakanlığına gönderilecek tutanaklar üzerinde Ankara'da yapılacak inceleme sonucunda ilgili firmalara 300 ila 500 bin lira arasında para cezası kesilebilecek. 
Bakanlık yetkilileri vatandaşları uyararak, internetten veya sosyal medya hesapları üzerinden satış yapan veya kiralayan emlakçıları farklı farklı fiyat uygulamsları halinde durumu bakanlık birimlerine ihbar etmelerini istedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER