Gaziantep’te Ramazan Fırsatçılığı! 1 Günde Yüzde 45 Zam
EKONOMİRamazan ayının başlamasıyla birlikte Gaziantep’te bazı temel gıda ürünlerinde yaşanan ani fiyat artışları vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle sebze reyonlarında görülen sert yükselişler “fırsatçılık” iddialarını yeniden gündeme taşıdı. Bir zincir markette dün 110 TL’den satılan salatalığın, ertesi gün 165 TL’ye çıkması bardağı taşıran son damla oldu.
Vatandaşlar, Ramazan ayının bereket ve paylaşma ruhuna aykırı bu tabloya sert tepki gösterirken, denetimlerin yetersiz kaldığını savundu. Alışveriş için markete giden birçok kişi, bir gün içinde yaşanan yüzde 45’e varan artışın makul bir gerekçeyle açıklanamayacağını ifade etti. “Aynı ürün, aynı market, aynı raf… Sadece tarih değişti” diyen vatandaşlar, fiyatların keyfi biçimde artırıldığını dile getirdi.
SADECE SALATALIK MI?
Tepkiler yalnızca salatalıkla sınırlı kalmadı. Domates, biber ve yeşillik gibi Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri olan ürünlerde de benzer dalgalanmaların yaşandığı iddia edildi. Dar gelirli aileler, iftar ve sahur hazırlıklarının her geçen gün daha da zorlaştığını, alışveriş sepetinin aynı ürünlerle bile eskisine göre çok daha pahalıya dolduğunu söyledi.
BELEDİYELER VE TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ NEREDE?
Yaşanan gelişmeler üzerine gözler denetim mekanizmalarına çevrildi. Vatandaşlar, hem belediyelerin zabıta ekiplerini hem de Ticaret İl Müdürlüğü yetkililerini göreve çağırdı. “Fiyat etiketleri anlık kontrol edilmeli, haksız artış yapanlara caydırıcı cezalar uygulanmalı” diyen tüketiciler, Ramazan ayı boyunca denetimlerin sıklaştırılmasını talep etti.
İlginizi Çekebilir