© Memo Haber 2022

Gaziantep Mobilyacılar Kooperatifi Hızlı Başladı

Gaziantep Mobilyacılar Yapı Kooperatifi Küçük Sanayi Sitesi’ne kavuşuyor. Kentte sağladığı istihdam, üretim ve ihracatla ticari arenanın en büyük aktörlerinden biri olan Mobilyacılık sektörü dağınık ve dar alandan kurtularak modern bir sitede hizmet vermeye başlayacak. Gaziantep Ticaret Odası’nda mobilyacılık sektörünün temsilcileri, Gaziantep Mobilyacılar Yapı Kooperatifi’ni kurdu ve mobilya üreticilerinin bir arada üretim yapmasına olanak sağlayacak olan kendilerine ait Küçük Sanayi Sitesi’nin yapılacağı yeri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden satın aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na teşvik için de gerekli başvuruları yapan mobilyacılar şimdi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Gaziantep milletvekillerinden bu desteğin sağlanması için siyasi destek bekliyor. Mobilyacılıkta sanayileşmenin önünü açacak olan bu proje ile ilgili Gaziantep Mobilyacılar Yapı Kooperatifi Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Gaziantep Ticaret Odası Meclis Üyesi Mehmet Bozkurt ve kooperatif Kurucuları arasında yer alan yine GTO Meclis Üyeleri Ramazan Yılmaz ve Ramiz Yüncü konuya ilişkin www.memohaber.com’a detaylı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de mobilyacılık sektörünün ilk beş şehrinden biri olmasına rağmen dağınık bir şekilde ve dar alanda üretim yaparak faaliyetlerini sürdüren Gaziantep’in mobilyacıları, Gaziantep Ticaret Odası’nda Mobilyacıları temsilen Melis Üyeliği yapan Mehmet Bozkurt ve diğer sektör temsilcilerinin girişimi ve çabası sonrasında nihayet bir mobilyacılar sitesine kavuşuyor. Gaziantep Ticaret Odası’nda Meclis Üyeliği görevini yürüten Mehmet Bozkurt ve beraberindeki Gaziantep Ticaret Odası Meclis Üyeleri Ramazan Yılmaz, Ramiz Yüncü ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren 22 kişi birleşerek Gaziantep Mobilyacılar Yapı Kooperatifi’ni kurdu. Kooperatifi kuran Gaziantep Mobilyacılar Yapı Kooperatifi kurucuları yönetimlerini oluşturdu ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım’ın öncülüğünde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile de gerekli görüşme ve anlaşmaları yaparak mobilyacıların bir arada faaliyetlerini yürütecekleri Gaziantep Mobilyacılar Yapı Kooperatifi Küçük Sanayi Sitesi’nin yapılacağı arsayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden satın aldı. Taşlıca Mevkii’nde bulunan arsa üzerine nasıl bir mobilyacılar Sitesi yapılacağı konusunda projeyi de hazırlayan heyet Sanayi Bakanlığı’na teşvik başvurusunu da tamamladı. Çok kısa bir zaman içinde sitesine kavuşacak olan mobilyacılar bu sitede yaklaşık 5 bin kişiyi istihdam edecek ve mobilyacılıkta sanayileşmenin önü böylelikle açılmış olacak. Mobilyacılık sektöründe Gaziantep’in öncü ismi Mehmet Bozkurt ve beraberindeki arkadaşları bu kooperatif ve sitenin her adımında Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in büyük emekleri bulunduğunu belirtirken sektör temsilcilerinin de büyük gayretleri sonucunda başarıya ulaştıklarına dikkat çekti.

BOZKURT: “GAZİANTEP’E ÇOK YAKIŞACAK”

Gaziantep Mobilyacılar Yapı Kooperatifi Küçük Sanayi Sitesi Başkanı ve Gaziantep Ticaret Odası Meclis Üyesi Mehmet Bozkurt, mobilya sektörünün kalkınması açısından önlerindeki en büyük engel olan mobilyacılar sitesinin inşa edilmesi adına son aşamada olduklarına dikkat çekerken, “Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde dünyaya gelen ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren bir ticaret erbabıyım. Mobilya üretimi yapıyor ve Türkiye’nin çeşitli illeri olmak üzere ve bir çok ülkelere  mobilya temini sağlıyoruz. Fason üretimlerimiz de var ve şu anda da Bursa İnegöl'de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İzmir, Kayseri, Adana, Hatay, Gaziantep ve Türkiye'nin birçok bölgesinde mobilya üretimi yapıyoruz. Ürettiğimiz mobilyaları Türkiye başta olmak üzere bir çok ülkeye satıyoruz. Gaziantep Ticaret Odası’nda da şu anda mobilya sektör temsilcisi olarak meclis üyeliği görevi yürütüyorum. Mobilya üretimi, fason üretim ve ihracat şeklinde ticari faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Kurumsal firmalarla bayilik üzerine de çalışıyoruz. Mobilya dendiği zaman, evlerde, işyerlerinde, bahçelerde ve her yerde mobilya üzerine bir ürün vardır. Böyle olunca tabi her türlü mobilyayı üretemezsiniz ve belli ürünleri fason olarak temin edersiniz. Biz de kendi üretimlerimizin dışında kalan ve müşterinin talebi olan mobilyaları fason olarak temin ediyoruz. Gaziantep’te mobilya üretimimiz ve ihracatımız bulunmakla birlikte Bursa İnegöl’de bu iş oldukça gelişmiş durumda. Mobilya alanında Bursa İnegöl ile Ankara oldukça ilerlemiş durumda ama mobilya dendiğinde Gaziantep’in Türkiye’de ilk 5 şehirden biri olduğunu rahat bir şekilde söyleyebiliriz. Üstelik Gaziantep’in ofis mobilyaları ve ev dekorasyon mobilyalarında lider olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerinde bulundu.

14 ÜLKEYE İHRACAT

Firma olarak 14 ülkeye ihracat yaptıklarını, ancak bunu çok dar alanlarda üretim yaparak sağlayabildiklerini söyleyen Bozkurt, “Biz firma olarak ürettiğimiz mobilyaları müşterilerin taleplerine göre üretip satmakla birlikte bizim üretimimiz dışında kalan mobilyaları da fason olarak tedarik ediyoruz. Ayrıca yurtdışında da bizim firmamızın 3 tane mağazası bulunuyor. Gaziantep’te biz mobilya ihracatına ilk olarak Irak ile başladık. Şu anda toplam 14 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Kendi müşterilerimizin arzu ettiği tarzda mobilyalar dışında proje bazında mobilya da üretiyoruz. Birçok kurum ve kuruluşlara da istekleri doğrultusunda mobilya temin ve tedarik ediyoruz. Mesela Irak’ta bakanlıklara mobilya üretip satıyoruz, Milli Eğitim kurumlarına aynı şekilde mobilya veriyoruz. Hangi firma hangi projeye göre mobilya talep ediyorsa ona göre mobilyalar üretip satıyoruz” dedi.

GAZİANTEP’TEN DÜNYAYA MOBİLYACILIK

Mobilya sektörünün temsilcisi olarak 2 dönemden bu yana Gaziantep Ticaret Odası’nda meclis üyeliği görevi yürüten Bozkurt, “İşimiz mobilya olup GTO’da da sektörümüzün temsilcisi olarak görev alınca mobilya sektörünün temsilcisi ve emektarı olan arkadaşlarımızla birlikte bir yola çıktık. Sektörümüze nasıl katkı sağlayabiliriz sorusundan yola çıkarak çeşitli mobilya fuarlarını ziyaret ettik ve bölgemizde nasıl fuar düzenleyebiliriz diye çalışmaya başladık. Sektörümüzde ara elaman ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak üzere bir adım atamaya çakıştık. Milli eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak bunu sağlamaya çalıştık. Gaziantep’in tıpkı halı sektöründe olduğu gibi mobilya sektöründe de önde gelen bir şehir olmasını ve lider olmasını arzuluyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Sektörümüzün elaman ihtiyacını, çalışabilecek geniş alan sorununu, istenen düzeyde üretim yapıp sektörün kalkınmasına katkı sunacak olan fuarları nasıl düzenleyebiliriz gibi sorulardan doğan ihtiyaçları masaya yatırdığımızda sektörümüzün temsilcileri ile birlikte bir kooperatif kurmaya karar verdik. Sektörümüzü kooperatifimizle birlikte dünyaya açacağız. Bunun için de sektörümüzün sorunlarını ivedi şekilde çözmemiz gerekiyor. Elimizdeki model makinelerin her geçen gün gelişmesine bağlı olarak buna entegre alan ve üretim yapmaya ihtiyaç oluyor ve bu da makine, personel, ara elemana ihtiyaç duyuyor. Sektörümüz her geçen gün sanayileşme yolunda ilerliyor. Orta ölçekli sektör temsilcisi esnafımız sanayileşmeyi arzuluyor. Biz de onların önünü açmak adına Gaziantep mobilyacılar Yapı Kooperatifi Küçük Sanayi Sitesi’ni kurduk” şeklinde konuştu.

İŞTE GAZİANTEP MOBİLYACILAR YAPI KOOPERATİFİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NİN KURUCU İSİMLERİ:

Mehmet Bozkurt, Mustafa Doğan, Mehmet Nuri Bay, Ramazan Yılmaz , Salih Özkırmaz, Mustafa Deniz Durakoglugil, Ramiz Yüncü, Necmettin Esen, Sinan Bay, Ahmet Tayfun Berktaş, Erol Bakar, Ethem Kaplan, Hasan Taşdemir, Hayri Sarıoğlu, Lami Bilben, Mehmet Sümeröz, Sani Doğan, Servet Çürükoğlu, Seyit Karayılan, Ali İhsan Kıraçkır , Mustafa Uncuer

SEKTÖRÜN TÜM SORUNLARINA ÇÖZÜM OLACAK

Gaziantep mobilyacılar Yapı Kooperatifi Küçük Sanayi Sitesi’nin 22 tane kurucusu bulunduğunu aktaran Bozkurt, “Bunların tamamı sektörde uzun zamandan beri faaliyet gösteren ve sektörün sorunlarını bilen isimlerden oluşuyor. Bu kooperatif fikrini ilk olarak Gaziantep Ticaret Odası Başkanımız Tuncay Yıldırım ile paylaştık. Tuncay Yıldırım sektör temsilcilerimizin ve bizlerin bu fikrine olumlu baktı ve adeta önümüzü açtı. İlk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’i ziyaret ettik ve sektörümüzü kalkındırmaya yönelik bu projemizi Tuncay Yıldırım ile birlikte Fatma Şahin’e anlattık. Kendilerine, mobilyacılara bir yer tahsisi yapılmasını ve mobilyacıların burada üretimlerini yapmalarını istedik. Yeni istihdam, yeni üretim ve sektörümüzün dünyaya açılması adına gerekli olan bu yerin ihale usulü ile şayet ihaleyi alabilirsek bize tahsis edilebileceğini söylediler.

Biz de ihaleye girdik ve bu alanın ihalesi yapıldı ve kooperatifimiz bu alanı ihale ile satın aldı. Bu arazi 232 bin metrekarelik olup Taşlıca mevkiinde bulunuyor. Arazimizle ilgili proje çalışmalarımızı başlattık ve bizim için oldukça verimli olacak olan bu alanla ilgili mimar arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Son aşamaya geldik diyebiliriz. Bu alanın tamamını inşaattan ibaret yapmayacağız. Arazinin inşasında yeşil alan ve sosyal donatı alanlarına önem veriyoruz. Burada 128 tane işyerimiz olacak. Gerek firma sahiplerinin gerekse de oradaki işletmelerde faaliyet gösterecek olan çalışanların rahat edebileceği her şeyi düşünerek hareket ediyoruz. Bu alanı inşa ederken mobilya sektörünün hangi bölgede nasıl büyüdüğünü inceledik ve buna uygun şekilde kendi metotlarımızı ortaya koyduk. Son olarak mesela Hatay’da Devlet teşvikiyle yapılan Antakya MOBSAN Mobilyacılar Sanayi Sitesi'ni inceledik. Hatay’da bu sitenin yapılması ile sektörde istihdam yüzde 300, üretim ve ihracat da yaklaşık yüzde 400 artmış. Bunları inceleyerek bu fikri oluşturduk ve projemizi buna uygun olarak şekillendirdik. Bu sitemizde ayrıca sektörümüze elaman yetiştirecek olan 2-3 sınıflık bir meslek lisesinin de bulunması için yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor ve inşallah bunu da sağlayacağız” diye konuştu.

KAPASİTENİN DÖRT KATI TALEP VAR

Mobilyacılar Sitesi’nin, kapasitesinin 4 katı taleple karşılaştığını dile getiren Bozkurt, “Sektörümüz kendini yenilemek sorunda. Dünyanın birçok noktasını gezdik ve yenilenmenin kaçınılmaz olduğunu gördük. Sektörümüz her geçen gün makineleşme ve sanayileşmeye doğru ciddi adımlar atarken bizim de kendimizi yenilememiz ve dinamiğimizi korumamız gerekiyor. Kuytu köşelerde kalan küçük işyerlerinde mobilya üreterek mobilyanın ileri gelen bir şehri olamazsınız. İşte biz de bu düşüncelerden yola çıkarak yapılacak olan mobilyacılar sitemizde istihdamı ve üretimi, buna bağlı olarak da ihracatımızı kat kat artırmak istiyor ve hedefliyoruz. Sektör temsilcilerimizden kimler bu sitede iş yapmak ister diye talepleri aldık ve şu anda kapasitemizin 4 katı talep aldık. Bu da ne kadar doğru bir proje üzerinde çalıştığımızı gösteriyor. Gönlümüz ister ki tüm sektör temsilcilerimize buradan yer verelim ama maalesef imkanımızı şimdilik sadece sayımız ve alanımızın yettiği kadarına el veriyor. Şu anda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’den bize bir yer tahsisi daha yapmasını istiyoruz ki tüm sektör temsilcilerimizi bir site çatısı altında toplayabilelim istiyoruz. İşte o zaman bizim projemiz bir site olmaktan çıkıp belki de bir mobilya kenti kuracağız. Böylelikle sadece mobilya üretimi yapmakla kalmayıp ürettiğimiz mobilyaları da orada müşterilerimize sunabiliriz. Mobilya sektörü, dünya var olduğu sürece yaşayacak bir sektördür. Her eve, her işyerine, her bahçeye ve insanın olduğu her noktaya mobilya gerekli olacak” açıklamalarına yer verdi.

GÖZLER SANAYİ BAKANLIĞINDA

Mobilyacılar Sitesi için sanayi Bakanlığı’ndan destek beklediklerini belirten Mehmet Bozkurt, kurulacak olan sitenin teşvik alabilmesi adına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep’in eniştesi diye anılan ve Gaziantep’ten daha önce milletvekilliği ve bakanlık yaptığı için Gaziantep’i çok iyi tanıyan Mehmet Şimşek’ten ve Gaziantep’in tüm siyasi partilerinin milletvekillerinden teşvik konusunda destek ve ilgi beklediklerini vurgulayarak, “Devletimiz, kalkınmayı hedefleyen sektöre ciddi destekler sunuyor. Kuracağımız sitemizin sektöre büyük katkılar sunacağını biliyoruz. Tıpkı daha önce Hatay’ın yaptığı gibi biz de Gaziantep olarak bu sitemiz üzerinden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan destek almayı hedefliyoruz. Sanayi Bakanlığı’na bu konuda gerekli başvurularımızı yaptık. Kuracağımız sitenin yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını biliyoruz. Devletimiz kooperatifimizin inşasıyla ilgili gerekli teşvik ve desteği verirse ona göre sitenin içindeki işyerlerini ihale edip sektör temsilcilerimize sunacağız. Sitemizi 2 kat olarak inşa etmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

BAKAN ŞİMŞEK, GÜL VE DİĞER MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI VAR

Ankara’dan Kamu Yatırımları Kurumu ile Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’nın mobilyacılara teşvik sağlaması adına siyasilere de önemli bir çağrıda bulunan Bozkurt, “Gaziantep, kendisine verilen devlet teşvikini her zaman kat kat devlete geri vermiştir. Bu konuda şehrimizle gurur duyuyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanımız Tuncay Yıldırım öncülüğünde bunu Ankara’ya, yani bakanlığa, çok iyi anlattık. Kendileri de Gaziantep’e yapılan teşvikin karşılıksız kalmayacağını bildiklerini umuyoruz ve bize destek vermelerini bekliyoruz. Bu konuda Özellikle Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’dan özellikle ilgi ve olumlu dönüşler bekliyoruz. Bu teşvik konusunda da Gaziantepli diyebileceğimiz Gaziantep’imizin eniştesi Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’ten, Gaziantep’imizin gururu daha önceden de Adalet Bakanlığı yaparak göğsümüzü kabartan Milletvekilimiz Abdülhamit gül başta olmak üzere Gaziantep’in tüm siyasi parti milletvekillerinden destek bekliyoruz. Siyasilerimiz Ankara’daki temaslarını bizim adımıza sıkı tutar ve bizim teşvik almamız adına çalışma yaparlar ise sektörümüzün kalkınması ve teşvik almasına büyük katkı sağlayacaklardır. Buradan kendilerine bize destek vermeleri ricasında ve çağrısında bulunuyorum” dedi.

BOZKURT VE EKİBİNİN HEDEFİNDE MOBİLYA FUARI VAR
Gaziantep’te en büyük hedeflerinden birinin de Mobilya Fuarı düzenlemek olduğuna vurgu yapan Bozkurt, “Gaziantep mobilya hammaddesinin göbeğinde yer alan bir şehir değil, ancak nakliye açısında Ortadoğu’ya kın bir konumda bulunuyor. Bu büyük bir avantaj. Hammadde açısından da düşündüğümüzde MDF, kumaş, sünger gibi hammaddeler büyük ölçekli holding diyebileceğimiz kişilerin elinde. Böyle olunca tabi sektörümüzün hammadde konusunda yaşadığı sorun da döviz kuruna bağlı olarak zaman zaman sorun teşkil ediyor. Burada önemli olan fırsatçılığa mahal vermeden üretip daha fazla kazanmak. Mobilya sektörünü GTO’da da temsil ettiğimiz için sektörümüzün tüm sorunlarıyla ilgilenmek ve bu sorunları çözmek istiyoruz. Üretim ve ihracat açısından fuarların büyük önem arz ettiğini biliyoruz. Gaziantep’te de bir mobilya fuarı düzenlemek istiyoruz. İhracata yönelik kategorize edilmiş bir mobilya fuarı bu şehre ve sektörümüze çok büyük katkılar sağlayacaktır. Hatta bu organizasyona Adana, Mersin ve Hatay gibi çevre illerimizi de dahil ederek Gaziantep’te bir fuar düzenlemeyi hedefliyoruz. Gaziantep nasıl halının dünyadaki temsilcisi konumunda bir şehir olduysa mobilya da halının tamamlayıcı sektörü olarak baş gösterip kendini dünyaya tanıtabilir. Bunun için yurtdışı fuar tecrübemizden de yola çıkarak böyle bir fuar düzenlemek için girişimde bulunduk. Birkaç fuar firması ile bunun da görüşmelerini sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

BOZKURT’TAN YILDIRIM VE ŞAHİN’E ÖZEL TEŞEKKÜR

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kendilerine çok büyük katkılar sağladığına dikkat çeken Bozkurt sözlerini şöyle tamamladı: “Gaziantep Mobilyacılar Yapı Kooperatifi Küçük Sanayi Sitesi Başkanı olarak ben demiyorum, biz diyorum. Biz ekibimizle ve bu kooperatifin kurucuları ve de yöneticileri ile birlikte bir ekibiz. Yönetimimiz ile birlikte ortak akıl ile hareket ediyor ve sektörümüzün tüm sorunlarını birlikte masaya yatırıp çözüm üretiyoruz. Sektöründe kendini ispatlamış ve kaliteli hizmet sunarak varlığını sürdürmüş olan sektör temsilcilerimizden oluşan bir yönetimimiz var. Kendilerine emekleri için teşekkür ediyorum. Markamızı ve isimlerimizi bu şehirde kazanan insanlar olarak şehrimize ve sektörümüze faydalı işler sunmak zorundayız. Gaziantep’te mobilya anlamında istihdam ve ihracat sağlayacak olan bu işe bunun için giriştik. İşin büyük kısmını tamamladık ve şu anda bakanlığımızdan teşvik haberini bekliyoruz. Deprem dolayısıyla işlerimiz biraz aksasa da ben bu projede emeği olan sektör temsilcilerimizin yanı sıra bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Gaziantep Ticaret Odası Başkanımız Tuncay Yıldırım’a ve Gaziantep’e katkı sağlayacak işleri duyduğu zaman gözleri parlayan ve sitemizin de bu yönde bir proje olduğunu değerlendirerek bizlerden desteğini esirgemeyen Gaziantep büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

RAMAZAN YILMAZ: “ŞARTLAR OLDUKÇA İYİLEŞECEK”

Gaziantep Mobilyacılar Yapı Kooperatifi Kurucularından Gaziantep Ticaret Odası Meclis Üyesi Ramazan Yılmaz, Mobilyacılar Sitesi’nin geç bile kalınmış bir proje olduğunu açıklayarak şöyle konuştu: “Mobilya sektörünü temsilen Gaziantep Ticaret Odası’nda meclis üyeliği görevi yürütüyorum ve aynı zamanda Ramazan Yılmaz Mobilya adındaki firmamızda da mobilya üretimi yapıyoruz. Ben bu işin çıraklığından gelen birisiyim. Şimdi sektörümüze katkı sağlamak ve sektörümüzün daha iyi şartlarda ilerleme sağlayabilmesi adına Gaziantep mobilyacılar Yapı Kooperatifi Küçük Sanayi Sitesi’ni kuruyoruz. Bu proje ile Gaziantep’e ihracat ve istihdam anlamında büyük katkılar sunacağız. Bunun yanı sıra meslek temsilcilerimiz ve mesleğimizde faaliyet gösteren meslektaşlarımız daha iyi şartlarda işlerini yürütebilecekler. Geç bile kalınmış olan bu projede imzamızın bulunmasından büyük onur duyuyoruz.”

YILMAZ: “EN BÜYÜK SORUN ÇÖZÜLÜYOR”

Mobilyacılık sektörünün en büyük sorununun çözüme kavuşmak üzere olduğunu aktaran Ramazan Yılmaz, “Sektörümüzün en büyük sorunlarından biri yer sorunu iken şimdi bu proje ile üretimimiz artacak ve sanayileşme anlamında büyük bir yol kat edeceğiz. Uzun zamandan beri hayata geçirmeye çalıştığımız bu projede artık sona gelinde diyebiliriz. Sektör temsilcisi esnafın bir yer sıkıntısı vardı ve bunun çözülmesi gerekiyordu. Arkadaşlarımızla birlikte bu yola çıktık. Arsamızı aldık. Üyelerimizi kayıt etmeye başladık. İnşallah şu an yani yapım aşamasına geçme peşindeyiz. Biz devamlı birliktelikten yanayız. Birlik olunan sektörler daha kapsamlı bir büyüme gösterir. Küçük ve dar alanda belirli bir sınır içinde üretim yapan meslektaşlarımızı daha rahat ve refah bir ortam içinde üretim yapabilmelerini sağlamak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

RAMİZ YÜNCÜ: “ÇOK GEREKLİYDİ”

Gaziantep Mobilyacılar Yapı Kooperatifi’nin bir diğer kurucu ismi Gaziantep Ticaret Odası Meclis Üyesi Ramiz Yüncü ise konuya ilişkin, “Gaziantepliyim ve Pamukkale Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Orman Ürünleri sektöründe faaliyet göstermeye başladım. KÜSGET Sanayi Sitesi’nde ikinci kuşak olarak işimize devam ediyoruz. Aynı zamanda Gaziantep Ticaret Odası’nda 34. grupta, yani mobilya meslek grubunda meclis üyeliği görevini yürütüyorum. Mobilya sektörünün öncelikle büyük bir yer sorunu bulunuyor. Mobilyacılık hem ileri düzeyde hizmet veren bir sektör hem de hak ettiği konumda değil. Bu sektörün daha nitelikli ortam ve koşullarda üretim sağlaması gerekiyor. Ustalarımızın ve çalışanlarımızın şartlarını iyileştirmemiz gerekiyor” söylemlerinde bulundu.

YÜNCÜ: “DAHA İYİLERİNİ DE YAPACAĞIZ”

“Mobilyacılık sektöründe gerçek kalkınmasının yaşanması için yer sorununun çözülmesi şarttı” diyen Yüncü, “Şimdi biz, Gaziantep mobilyacılar Yapı Kooperatifi Küçük Sanayi Sitesi’ni kurduk ve burada yapılacak olan atölyelerin belli bir standartları olsun istiyoruz. Yani burada hem gençleri biraz daha mesleği özendirmek adına, hem gençlere biraz daha bu işe bu işi sevdirmek adına orada daha iyi şartlarda daha iyi imkânlarla bu işi öğrensinler ve üretim yapsınlar istiyoruz. Hedefimiz bu inşallah bu hedefimize de ulaşacağız. Bayağı da sağ olsun esnaf arkadaşlar bizi destekliyor güveniyorlar. Aslında yer konum olarak çok iyi fakat hacim olarak küçük bir yer. Aslında bize en az bunun bir iki katı kadar daha bir yer lazım. Ama en azından bu bir başlangıç bu bir adım bu adım olursa inşallah bir görecek bunu da zaten bize bu arsayı emanet eden devlet büyüklerimiz de görecek. Yani bu olduktan sonra da bunun arkası gelir diye düşünüyoruz. Yani bu büyük bir şeyin ilk adımı gibi aslında. Aslında bu hani az önce ilk başta bahsettiğim çok katmanlı bir şey yani birçok bacağa bakıyor bu iş ama şimdi biz burada fuarla ilgili çok istişareler yapıldı, çok şeyler yapıldı ama bizim fuardan önce yine de yapmamız gereken başka şeyler de var yani biraz daha sektörü geliştirmemiz lazım” diye konuştu.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER